Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Čím nahradit Logitech Harmony 700?

Ahojte, odešlo mi po 10 letech DO Logitech Harmony 700. Bohužel Logitech skončil s výrobou letos v dubnu. Nějaký tip, čím to nahradit?

Mám TV (TCL), SAT (Vu+), DVD (Philips), AV Receiver (Onkyo).
Jde mi o to, že původní ovladač šel nastavit tak, že jedním tlačítkem zapnul potřebné přístroje, hlasitost ovládal přes receiver. Následně pak jiným tlačítkem šlo zase vše vypnout.
Bohužel si nemyslím, že různé Xin1 toto zvládnou, tam si sice můžu nastavit jednotlivé přístroje, ale nechci pro zesílení přepínat na receiver a zase zpět.
HDMI CEC nepoužívám a nechci, ani v této sestavě pořádně nefunguje (o zvýšené spotřebě ani nemluvím).

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Čím nahradit Logitech Harmony 700?

Hledej univerzál s možnosti programovat makro povely. To by ti mohlo vystačit. Je jich jako máku. Pozn. HDMI-CEC nemá nic společného se spotřebou.

Antonín
Registrace: 8/2005

@kubisek

hledej ovladace One For All

matchboxx
Registrace: 9/2012

@Antonín

Díky za tip, objednám One For All Smart Control 5, vypadá potentně.

HDMI CEC bohužel u mého receiveru vliv na spotřebu má. Pokud na něm zapnu HDMI CEC, zahřívá se = žere. Je to už postarší Onkyo 507.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

http://www.sofabaton.com/X1.html

losparabo
Registrace: 2/2007

Podle mě lepší OFA smart 4. Klasické rozmístění nejvíc používaných tlačítek kolem joysticku a normální popisky místo těch ikon.. Problém, že už se téměř nedá sehnat a 4 baterie.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Taky totiž zrovna o nějakém učícím uni uvažuji, abych měl na jednom ovládání hlasitosti satu i receiveru. Při přepnutí na kanál s vícekanálovým zvukem musím na Marantzu ubrat hlasitost (sat posílá naplno). Minulý receiver Denon to uměl automaticky srovnat, fungovalo to dobře.
Nemáte nějaký vyzkoušený tip ještě mimo OFA? Díky

Tomik535

RE:Čím nahradit Logitech Harmony 700

Zkus hledat ovladač Predátor,lze jej připojit přes USB k počítači a programovat přes širokou databázi že stránek na internetu.Má TV,DVD,SAT,AUX +Shift pro zdvojená tlačítka např. YouTube/Netflix..

radbarto
Registrace: 11/2017

Díky kouknu, hledám něco přehledného, logického, rychlého.. Povely si tam klidně naházím sám z origo DO. Nic lepšího než OFA Smart4 ale nevidím.

Tomik535

Ty programovatelné přes PC mi jsou nanic, jedině učící na všech tlačítkách. Nechci kvůli rychlé úpravy hlasitosti přepínat ovládání na ovládání jiného přístroje a zase zpět.. to je nepoužitelné.

Tomik535

@Tomik535

Ten Predátor má základní ovládání televize například hlasitosti, přepínání,volba vztupu aktivní vždy při jakémkoliv ovládání různých přístrojů.Má samozřejmě i programování z druhého ovladače.

radbarto
Registrace: 11/2017

liedl

za dvě stovky učícíse 10 přístrojů

pierrepetr
Registrace: 5/2006

General Makro 6 - dalkove-ovladace cezet. Přes PC jde v podstatě naprogramovat ovládání hlasitosti na Onkyo a přepínání programů třeba na VU+. Samozřejmě solo pro každý přijímač lze přepínač, možnosti maker a učící režim kódu z orig, ovladání samostatných tlačítek. Kódy jsou jak v databázi ke stažení, tak ti firma DO naprogramuje dle požadavku.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

Neklame-li mne paměť, tak predator umí makra jenom na pěti dolních tlačítkách (- to Logitech Harmony je jiná liga). Nemohu až tak ověřit, mám to v Česku. Taky je predator dost šuntovního vhledu (i když je mám možná více než pět let a fungují bez problémů).
S programovatelnými ovladači je furt starost. Hezký DO s makro povely na všech tlačítkách (nebo aspoň vypínacích/zapínacích), programovatelné všechny, připojení přes komp (který by si pomatoval) by se hodil.

Antonín
Registrace: 8/2005

objevil jsem toto :
https://www.hifimarket.cz/GENTRY-x4-Dalkovy-ovladac-programovany-na-zakazku-d471.htm
Ale žádná recenze případných uživatelů.
Už měkolik let používám OneForAll URC 7955 na VU+4K a TV Panasonic 50".
V ložnici máme OFA Comfort Essence 4 Návod je nedokonalý, je tam funkce učení z orog. ovladače stiskntím 975, smazání naučené funkce stisk. 976, ale nikde není smazaní všeho stisknutím 981 - 4xblikne a vymaže vše.
Naprogramování VU+ mě tenkrát nastavil prodejce, ale už si nepamatuju kde.

dedafelix
Registrace: 3/2009

No vypadá to na esence 4 pokud seženu, popř. tu pětku a smířit se s ikonami místo standardních popisků. Kolem středu je to navrženo nejlépe, 6 tlačítek ideál. Dokonce spodní řada Back/Exit souhlasí a místo toho aktivity si dám FAV. Horní řadu klasicky Menu/info/epg. Není lepší to tam napsat, než kreslit ty pitchoviny? :-) Nejsou ta tlačítka moc blízko sebe - nedochází k přešlapům?
Hlasitost AV rec si můžu dát na klasickou hlasitost nebo P+-, neb obojí mi na satu supluje směrový kříž.

Ale jak už tu bylo napsáno, opravdu mi v té uvedené firmě dokáží naprogramovat cokoli. Třeba celou sadu kódů pro sat a do toho změnit vybraná tlačítka pro AV. navíc mají i jeden model, který má tlačítka fakt dobře rozvržena a ještě má dalších 8 učících třeba pro podrobnější f-ce AV (často používám source direkt, nebo módy vícekanalového zvuku). Za takto naprogramovaný DO je velmi rozumný příplatek, ale potěší, že fakt umí snad téměř cokoliv..
Díky všem.

Tomik535

Makro nijak nevyužiji.. zesák mi jede nonstop už třicet let a zbytek se po dvou hodinách vypíná samo.. :))

Tomik535

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra