![]() |
|
Linuxovy prijimac aky?Zdravim Vas, chcem sa poradit aky 4K Linuxovy sa prijimac by ste odporucili - hlavne mi ide o kvalitu obrazu co je lepsie Dreambox alebo VU+, popripade ake ine znacky? Prosim komentovat iba realne skusenosti. Dakujem. |
misoUK
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 38 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?reálne skúsennosti sú 50/50 . tak si vyber.vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
@@@@viac menej je jedno či VU+ alebo DreamBox, su to porovnatelne mašinky, obrazovo porovnatelne, ale podmienka je to vedieť spojazdniť k spokojnosti, za mna dream TWO |
maros30
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 493 |
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?Co je to zase za příspěvek? Kdo může mít reálné zkušenosti, když ani nenapíšeš, jakou máš tv? Dreamboxem nebo vučkem srajdovou televizi nevylepšíš. pokud máš doma kvalitní, tak Brumo Ti to už napsal...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?Taky záleží na modelu daných přijímačů. Mám oba a nepoznám v obrazu rozdíl. Je to dilema rozhodnout.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?Mám taky oba, a nevšiml jsem si rozdílu v obraze. Na kvalitu obrazu bude mít vliv hlavně zobrazovadlo - TVDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 698 |
![]() |
|
to: tukan.. crt, prevodník HDMI- Scart a VU+ZERO 4K..... hi, hi![]() ![]() ![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?vzal bych octagon sf 8008 z ellana bude nakonfigurovaný k tvé spokojenosti, za ty prachy dobrý strojmyslím že dreamboxy a VU mají svou největší slávu za sebou kvalitou obrazu jsou nejspíš všechny linuxy srovnatelné, bral bych něco s čipem hisilicon který nemá problémy s multimedii |
r3ady
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
To tukanTelku mam Sony KE-65XH9077 |
misoUK
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?to co mam v podpisu funguje vsude uplne stejne. neni s tim problem.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
@r3ady"vzal bych octagon sf 8008 z ellana bude nakonfigurovaný"Asi ho máš doma. A kde jsi četl, že VU a Dreambox má největší slávu za sebou? Nakonfigurovaný Dreambox nebo VU Ti prodá více prodejců, ne jen Ellano. Já jsem ty nesmysly stejně smazal a dal svůj čistý image s plugíny, které používám a ne co tam nastrkali oni. Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?Dreambox nebo VU...proč ne. Levnější je Qviart 4K nebo SF2008...ale chybí opět zadání! K čemu to chceš? Jenom na satelit? Nebo i media? Co umíš nastavit? Kolik tunerů, kolik karet, kolik CI modulů a jakých. Jaký jsi měl přijímač doposud? Bez toho zadání není rada rozumná. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@mildesf 8008 ... já souhlasím. Třeba s twin tunerem ... někdo psal, že obraz má výborný ... nedokážu porovnat ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 167 |
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?Já nikomu nic neberu a nehaním. Ať si každý koupí co chce a na co má. Já jen, že už jsem vystřídal hodně sat přijímačů o roku 1989. Na konec jsem zakotvil na E2 Dreambox a v poslední době VU. Já vim, je to trochu dražší, než jiné, ale nekupuji to na rok. Ale jak píše @Antonín, je potřeba tomu hovět a umět nastavit.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildepresne ako vravíš, kupuje sa to na par rokov dopredu, tiež mam dreama,900-ku aj 7080HD, drahší ale mna zatial nesklamal, velmi doležita je podpra, dremboxy ju maju jednu z najlepších, len je potrebne si to vedieť riadne nastaviť![]() ![]() ![]() |
maros30
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 493 |
![]() |
|
@maros30No a pár registrací na různých fórech, které se tím zabývaji.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?Nemyslím, že je to otázka nějaké podpory. Qviart 4K (vím, mám) nebo SF8008 nebo nějaké čínské zgemma (asi, nemám) mají stejný soft k dispozici. A definitivně stejnou kvalitu zpracování hw. Ano, může dojít k nějaké E3, které bude jenom pro dreambox, ale myslím, že situace nenastane, (víte co znamená myslet...) Ano, každopádně procesory je zajímavá otázka: Broadcom/ARM/Hisilicon. Který z nich? Možná to má nějaký význam, ale já jsem nenarazil. Podstatné se mi zdála spíše velikost paměti, ale i tam je otázka, co bych asi musel dělat, abych na dnešní běžné hranice narazil. (Ale to může souviset s tím, že pro media používám MediaPC, a ne satelitní přijímače).Každopádně tohle NENÍ podstata. První otázky fakt jsou to, co jsem napsal prve. Až po řádném zadaní a výběru přijímačů, které zadání budou schopny naplnit, pak má smysl třídit nějaké značky. Žádné zadání = žádné vybírání. P.S. Omílaná kvalita obrazu je blbost. V době digitálního obrazu rozhoduje o kvalitě obrazu ten, co vysílá, nikoliv tuner. Ten může být podstatný pro jiné věci, třeba pro vysoké/nízké SR - ale protože chybí ten začátek: k čemu to má sloužit, tak není ani tahle otázka k řešení. Navíc je dost pravděpodobné, že naše názory Mišo v Manchesteru ani nečte, a že jeho problém tam nebude ani tak přijímač, jako spíše anténa/LNB/tuner, pokud fakt chce používat orbit. |
Antonín
![]() |
|
@Antonín"Navíc je dost pravděpodobné, že naše názory Mišo v Manchesteru ani nečte, a že jeho problém tam nebude ani tak přijímač, jako spíše anténa/LNB/tuner, pokud fakt chce používat orbit" To jsi teda refil do černého![]() ![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@misoUKReálna skúsenosť je taká, že človeku, ktorý položí takúto otázku, linux do rúk nepatrí. Kúp si nejaké lacné amiko, alebo niečo podobné, a budeš v cajchu. |
baltik
Registrace: 6/2019 Příspěvků: 340 |
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?Zdravim vsetkych, no MisoUK vaše názory číta a nie v Manchestri ale na Slovensku. @baltik - no predstav si že Linux používam už asi 8 rokov - mam Dreambox 7020HDv2, len som chcel vedieť či sa oplati investovať do 4k prijimača, ale to je také Slovenské hneď niekoho zhadzovať že...![]() |
misoUK
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?Ja len, ze ked nechces k druhej televizii, ale iba obmenit povodny, tak to zmysel nema.. 4k obsahu je malo... A ked bude dost, uvedeny 4k stb uz bude stary nevladny dedo. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 556 |
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?Pokud otázka stojí tak, zda přinese výměna funkčního linuxového přijímače za linuxový přijímač se 4K nějakou zásadní pozitivní změnu, tak odpověď je NE. Obsahu ve 4K je málo a osobně odhaduji, že ho přibývat nebude. Samozřejmě pokud máš 70 palcový tv se 4K, tak i občasná možnost 4K vysílání (olympiáda apod.) může být pozitivní. Vzhledem k celkem nicotné ceně (v porovnání se zbytkem). |
Antonín
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?A ty máš televizi 4K na ten starý Dreambox? Jestli ji nemáš, tak nekupuj STB 4k. Já když pustím program ve 4K do televize co není 4K,tak obraz je horši než Full HD. 4K tv ještě nekupuju nejsou tam na to pořady.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
mišoTady vůbec nejde o to "někoho zhazovat". Když Ti někdo napíše, že se ptáš blbě, nebo na blbosti, myslíš že Tě zhazuje? Snažíme se Ti naznačit, že výrazy "oplatí sa investovať do prijímača", "ide mi hlavně o kvalitu obrazu" a "komentovať reálne skúsenosti" jsou chovadina. Nech si dreama a nevymýšlej, i když Tvoje priority pořád neznáme. Antonín se pořád opakuje a mám pocit, že to nikdo ani nečte a ani se z toho nepoučí...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@mildeza posledních xx let mi prošlo rukama spousta linuxů, takže satelit z ellana můžu klidně doporučit, zajímalo by mě co z nachystaných pluginů jsi musel odebrat ? za mě je ten výběr co tam dávají velmi smysluplný v podstatě tam je vše co je potřeba na práci s multimedii. kdybych dělal vlastní image s pluginy tak bych tam stejně většinu s toho dal. navíc díky jejich setting pluginu nemusím ladit ani shánět jiné settingy mají v něm vše co je potřeba a pravidelně ho aktualizujíměl jsem 3 dreamboxy, už další nechci neumělo to nic navíc jen to mělo vyšší cenu. raději noname e2 a po 2 letech vyměnit na nový co jde s dobou než dreambox... |
r3ady
![]() |
|
RE: Linuxovy prijimac aky?nevím proč tady řešíte 4k tv, 4k tv je standart , HD tv se snad už ani koupit nedají, nevím kdo by ji chtěl koupit dobrovolně.že je na satelitu málo 4k obsahu ? 4k telky mají svůj obsah na netu... netflix, youtube, některé IPTV, 4k ripy s filmy, herní konzole, prohlížení obsahu z mobilu vše 4k obsah takže obsahu jsou tuny |
r3ady
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
![]() |