![]() |
|
LG 55BX3LB - nehrají kódované programy SkylinkZdravím, kolegyně mne požádala o zkoušku příjmu satelitních programů, které doposud přijímá na Settopboxu s kartou Skylink a je propojena HDMI kabelem s TV a programy z její karty fungují, leč musí používat dva ovladače. Zkusil jsem do této TV zasunout svůj CI(+) modul Skylink Ready s kartou Skylink, které používám v TV 55UJ6307 a které u mne bez problémů hrají. Na TV 55BX3LB jsem naladil nabídku Skylinku (256 programů), leč krom ČT 24 a Óčka jsou všechny ostatní programy černé (zakódované). Zkusil jsem nechat zaslat zápis na kartu - nepomohlo. Otočení karty v CI modulu rovněž nepomohlo. Zkusil jsem i kartu kolegyně, výsledek stejný. Kde mám hledat problém? Že ten CI modul určený pro Skylink (má na sobě nápis Skylink ready) s touto TV nekomunikuje? Při zasunutí do výtahu jej TV zaznamená a hlásí "CI modul připojen". Navíc to Óčko je v hrozné kvalitě, že se na to nedá pořádně dívat, ČT24 se občas seká. Parabola před pár týdny nastavena servisákem na co nejlepší příjem (kvalita i síla signálu na 100%). Díky za rady.Topfield TF7700HSCI, Mascom 2000
|
vasekpetr1
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 42 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...Důvodů může být více než deset. Asi je nutno postupovat systematicky.1. Příjem ČT24 se seká ze satelitního příjmu? Jestli to tak je, je něco špatně, a je nutno jako první krok toto odstranit. (procenta neznamenají skoro nic). Jaká je anténa? Seká se to i při příjmu settopboxu i v televizi bez boxu? Pozvi si někoho kdo to pravdu umí a neoperuje s procenty, ale s decibely. 2. Karta a CI modul Dej to do své televize a pak kartu nevytahuj a neobracej a nechej to v hrající poloze. Pokud možno hned vlož do druhé TV (aby bylo jisté, že máš platné zápisy). Nehraje? Zkus to hodinku nechat zapnuté na Prima a pokud nenaskočí za pár minut, tak pak vypni a zapni TV. Není ten modul CI+? Umí televize CI+. (nemám ten modul ani tu TV) To plus je podstatné písmenko. Možná to nepomůže, protože příčina je jiná. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@vasekpetr1Antonin to popisal podrobne.Okrem toho: Ak ma kolegyna parabolu nastavenu na Skylink (teda 23,5 a 19,2 E) je nastavena spravne, tak FTA programy CT24, TV Lux, RTS Svet, TV Noe a TV8 musia ist v plnej kvalite HD. Ine kanaly, napr. Ocko, Ocko star, Rebel, Relax, ci Klento TV, idu iba v rozliseni SD, co sa moze prejavovat v "hroznej kvalite". Ziadne kanaly vsak nebudu sekat. Este moze byt situacia, ze parabola je OK (na streche), ale kabel nie - ak si chcete byt isti, nechajte si zmerat signal na koncovom konektore kabla pred televizorom. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
@vasekpetr1v bode 1 problem nebude. v bode 2 take ne kdyz mu to u nej hraje a modul uz je nastartovanej tak bude hrat i v pouhem CI. kartu obracet v modulu je blbost kdyz to u nej hraje. spis bych otocil modul na zkousku. ale hlasi modul pripojen takze tam to take neni. problem vidim v te televizi,mozna nekomunikuje,nebo vypadava komunikace,mozna a to si myslim aktualizace neceho co ma v televizi na starosti prijem pres modul,mozna nejake nastaveni povoleni tohoto zpusobu prijmu v televizi. jak je stara ta televize a co je to za modul ? |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
@romansskolegyne doposud prijima programy skylink pres stb a vse funguje takze prijem by mel byt v poradku. |
kristian1
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...https://www.lg.com/cz/podpora/produkt/lg-OLED55BX3LB |
kristian1
![]() |
|
@vasekpetr1Zdravím,Oba televizory, t.j.55BX3LB i 55UJ6307 mají rozhraní CI+, takže modul musí chodit v obou televizorech. Zkus následující postup : Vyndej modul z TV, vyndej kartu z modulu Nastav nějaký kódovaný program Skylinku Zasuň modul a sleduj hlášku TV (obvykle “Modul nalezen nebo připojen”) Zasuň SPRÁVNĚ kartu do modulu a opět sleduj hlášku TV Pokud bude karta správně vložena, hláška bude “probíhá synchronizace karty” nebo něco podobného. Pokud bude vložena špatně, hláška bude “neplatná karta, špatně vložená karta”. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
@kristian1Ale vasek pise, ze prijem nema v poriadku - vid koment ohladom sekania CT24... |
romanss
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...V mnohých tv je používanie sat tuneru za trest a v niektorých tv lg duplovane.V mnohých prípadoch si tieto tv robili so sat.programami čo chceli-mazali sa, premiestňovali sa a pod aj ked všetky automaty a aktualizácie boli vypnuté.Aj samotní "ing" z lg prehlásili, že je to "vlastnosť" týchto tv.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 302 |
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...Mediator12 i ostatní, díky za pomoc, odzkouším rady. Jak píšu na začátku, při zasunutí CI modulu TV zahlásí "Modul CI připojen", takže TV o něm ví, ale je pravda, že vždy v ní byla zasunuta i karta. Prohazovat kartu na jednu i druhou stranu jsem zkoušel už ze zoufalství, co kdyby byly špatně daná.Ohledně Óčka jsem chtěl říct, že oproti ČT24 je ten příjem v SD hrozná mazanice a že ani na té druhé TV (55UJ6307) jsem takovou hroznou kvalitu nepozoroval. A to sekání ČT24 mně připadlo spíš jako by to ten modul (nebo karta) měl problém zpracovat. Přes STB ČT24 chodí dobře bez sekání. Topfield TF7700HSCI, Mascom 2000
|
vasekpetr1
![]() |
|
@vasekpetr1Na CT 24 kartu nepotřebuješ ta je FTA.Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 662 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...Kdoví, jak to máš nastavené a co vlastně přijímáš. V poslední době byly nějaké změny, možná nemáš aktuální settings nebo špatně kabely. Nalaď Skylink nejprve na televizi u kolegyně bez modulu a karty a zkontroluj třeba podle lyngsat.com, jestli tam ty kanály vůbec máš a jsou aktuální.- Správné transpondéry můžeš taky vypsat u sebe - opsat je ze svojí televize. Potom teprve zasuň. Další teoretická chyba chyba - posviť do štěrbiny, jestli nejsou poškozené piny |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...jackino: ale jde přes modul, ne?Antonín: Parabola je klasická tuším 80 cm. Topfield TF7700HSCI, Mascom 2000
|
vasekpetr1
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...MMorous: na TV jsem pro ladění nastavil satelitní příjem, Satelit Astra 23,5 E, nabídka operátorů: Skylink, našel 256 programů, které jsou seřazeny od ČT1 a na začátku samé české stanice. S parabolou jsem samozřejmě nehýbal, protože na STB jsou stanice již naladěny a funkční.Topfield TF7700HSCI, Mascom 2000
|
vasekpetr1
![]() |
|
@romannitraOhladom problemov so zoznamom kanalov v TV LG:To je minulost. Nastupom WebOs 3.5 to vsetko skoncilo. A to bol rok 2016 tusim... Ja mam TV OLED s aktualnym upgrade WebOs 3.9 z roku 2017, prijem cez vstavany SAT tuner a nemam ani najmensi problem so zoznamom kanalov. |
romanss
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...Pokud jsi použil v televizi k ladění defaultní nastavení, nemusí být správné. Podobně jsem se setkal na Hispasatu, kde mi hlásilo a naladilo desítky programů FOTELKA, která tam půl roku vůbec nevysílala, protože přešla na BelIntersat.Zkus to ještě prolaďit ručně |
MMorous
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...Těch příčin je možných mnoho. Třeba vakl na špatném F-konektoru, který předpokládám, že fyzicky přepojuješ mezi přijímačem a TV. Nebo deset dalších příčin. Na dálku je to jenom hádání.Někdy je potřeba CI+ v TV povolit. Nebo nastavit něco jako vysokorychlostní CI...je to u každé TV trochu jinak, já satelitní tunery v TV nepoužívám, protože potřebuju linux, takže podrobnější rady nemám. Možná může být CI modul i nedostatečně zasunutý, nebývá k tomu moc dobrý přístup...nebo nebo nebo. Zkus co půjde, a když to nebude mít výsledek, potřebuješ někoho, kdo ví co dělá. Olej si u auta asi taky nevyměňuješ sám - a to je podstatně jednodušší operace nevyžadující moc znalostí. |
Antonín
![]() |
|
@vasekpetr1Ne nejde vydělej ho a CT24 ti musí hrát.Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 662 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...ještě: některá 80cm je pro 23e dostatečná, jiná nemusí za špatného počasí stačit. Je to na hraně. Ale jenom poznámka. Jen měření dá vědění. |
Antonín
![]() |
|
neřeším signálpokud nejdou kodované,modul není vhodný pro tuto tv,nic divného,každá tv si nerozumí s každým modulem,je tady hodně proměnných a musíš laborovat,normální stav |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
k signálupokud jede normálně přes stb a přes tv zlobí,může být i závada v tv tuneru,nic divného |
pierrepetr
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...pokud modul nevidí kartu tak je to![]() |
indkot
Registrace: 9/2021 Příspěvků: 41 |
![]() |
|
@indkotmodul ji vidí,když jede jinde |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrjo jo sem to četl tak nějak ledabyle, se omlouvám,vypadáto na ten modul s tv |
indkot
Registrace: 9/2021 Příspěvků: 41 |
![]() |
|
@indkotnevypadá,je to jasné |
pierrepetr
![]() |
|
RE: LG 55BX3LB - nehrají kódované programy Sky...Ono to spíš vypadá, že tazatel to neumí nastavit. Možná by nebylo od věci se zeptat, jestli mu to funguje zase doma, když to dá zpátky, jestli ten modul nepoškodil |
MMorous
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |