![]() |
|
Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEDobrý den,tenhle dotaz patří hlavně majitelům přijímače VU+DUO 4K SE...z nějakého mě neznámého důvodu, mi v určitých situacích nefungují některá tlačítka na dálkovém ovladači - hlavně tlačítko MENU nemohu aktivovat vůbec. Nevíte v čem by mohl být problém? Už jsem vyzkoušel snad úplně všechno ale napadlo mě, jestli jsem náhodou nějakým způsobem neaktivoval dětskou pojistku a teď mi jdou jenom základní funkce. Budu rád za každou dobrou radu. Rosťa |
horajn
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 28 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SETento přijímač mám ale s tímto problémem jsem se nesetkal. Takže nejdříve bych až nastane ta určitá situace a nefunguje tlačítko ověřil zdali dálka funguje to se provádí namířením vysílací části do objektivu fotoaparátu v mobilním telefonu.Pokud vidíte ovladač svítit blikajícím světlem poté pak bych začal hledat chybu na straně přijímače. |
zdeno001
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 150 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SENojo, ale jak mám tu chybu v přijímači hledat, když se přes MENU ovladače nedostanu do systému přijímače?Domnívám se, že jsem nějakou nešťastnou kombinací tlačítek na ovladači, zablokoval celý systém. Možná by mohlo být řešením koupit nový (naprogramovaný)ovladač a pak by se vidělo, kde je vlastně problém? Jako přijímač je to opravdu luxusní, ale teda to ostatní kolem..! |
horajn
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEA co ovládání přes sít pomocí aplikací? VU player, DreamRemote...Ten ovladač otestovat přes foťák je první krok! On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SETen ovladač je tedy 100% funkční? Pokud ano přeinstalujte přijímač ajeto. |
zdeno001
![]() |
|
@horajnskús použiť OpenWebif, tam je možné ovládať cez DO VU+ |
emte
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 128 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEJenomže já se nemůžu dostat do menu přístroje = když zmáčknu na ovladači tlačítko MENU, tak se na obrazovce objeví červené zaškrtnuté kolečko.Ten ovladač je asi funkční, ale některá tlačítka v určitých situacích nereagují (vždycky se objeví na obrazovce ten červený symbol...) a tlačítko MENU vůbec. Jakoby byl ten ovladač zakódovaný, nebo co. A už jsem ho i podle návodu několikrát zresetoval a stále žádná odezva. To by musel vidět nějaký machr, ale bohužel v Brně a blízkém okolí asi není nikdo, kdo by tomu rozuměl. Jsem naštvaný na výrobce/prodejce, že k tomu nedodávají podrobný český návod! Myslím že to je ze zákona povinnost?! |
horajn
![]() |
|
@horajnOpenWebif je prístup do VU+ cez jeho IP adresu z PC, NB, tabletu, mobilu cez webový prehliadač! |
emte
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SE![]() 🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SESituaci neznám, ale:1. Vyměn baterky v DO. 2. Dětská pojistka bývá často nastavená na 0000. 3. Zkus jiný ovladač pro ten přijímač. (zajdi do krámu někam třeba.) 4. Zkus to ovládat přes síť viz výše - ale pokud to nemáš připojené a nastavení, aby to šlo, tak to může být marná rada. 5. přeinstaluj image, k tomu DO není potřeba. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEAha - takže když přijde ,,někdy,, ta chvíle tak při stlačení tlačítka Menu se objeví červené kolečko. Takže DO signál vyšle, ale vyšle chybný kod. A to se stává pakovaně hned za sebou nebo ne? Ten prvotní popis není úplný je v něm víc emocí než technického popisu problému --- Vinit prodejce výrobce s nedodání návodu u těchto přijímačů nelze vzhledem k množství operačních systémů a skinů. Koupil jste si linuxový přijímač kde každý prodejce upozorňuje, že nastavení vyžaduje odborné zkušenosti. Pokud ovladač je 100% funkční a po stisku tlačítka ,,opakovaně,, sat. přijímač dostane chybný signál a nevykoná povel je chyba v přijímači. Diskutující zde se ptali zdali funguje Webif rozhraní tedy pokud ve webovém také při stisku tlačítka Menu hodí přijímač to červené kolečko nebo ne. Pokud stejný problém dělá jak fyzická dálka tak virtuální -- bych začal s přeinstalováním celého satelitu nejlépe VTI 15. Zakoupil jste si luxusní přístroj který má de-facto neomezené možnosti ale nerozumíte tomu jak funguje. Ve vašem případě bych se obrátil na někoho blízkého okolo Brna což jste nesehnal anebo na prodejce s podrobným popisem závady zaslat přístroj na reklamaci nebo si zaplatit u prodejců přeinstalování. Takže ještě dodejte informaci jaká operační systém v přístroji je a kde u koho jste přístroj koupil? |
zdeno001
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SECo si pamatuji, tak první vučko duo, pak uno a ultimo měli možnost zvolit si ovládání číslem 1,2,3 a 4. Pokud si resetoval ovladač, zadával si toto číslo? V minulosti se muselo shodovat s číslem v receivru, jinak to nefungovalo. Jenom takový nápad, možná to v současnosti je už jinak, nevím, přesedlal jsem na dreama...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@horajnV Brně je firma Olmisat,která se zabývá prodejem i servisem sat.přístrojů,tak se s nimi kontaktuj. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 126 |
![]() |
|
horajnpoužij hdmi cec ,pokud to lze |
indkot
Registrace: 9/2021 Příspěvků: 41 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEPánové dobrý den všem,moc děkuji za cenné rady - dneska snad večer se na to podívám. Bohužel fakt nejsem odborník - šlo mi jen a pouze o špičkový obraz a zvuk - což v obou případech přijímač splňuje. Přijímač jsem se dle prodejce pokusil i přeinstalovat ale nevím jestli jsem byl úspěšný, protože problém s ovládáním stále trvá. Mohl bych to snad zkusit přes ten web, ale spíš to vidím na to, že ten přístroj někam pošlu, nebo zavezu. Kupoval jsem jej u TVdigitalne.cz a z jejich strany mám super odezvu, ale já jsem v Brně a oni v Rokycanech, takže to je debata o ničem. Zkusím tady tu firmu Olmisat, jak mi poradil "jjery"... Pánové moc díky - bavíte se bohužel s blbcem, ale tak každý nemusí umět všechno. ![]() |
horajn
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SETéměř všechny funkce na VU+Duo 4K SE mohu ovládat přes DO od TV SONY XF9005.Funkci MENU, o která je předmětem dotazu - aktivuji na DO SONY stiskem klávesy TITLE LIST - pravé spodní rohové tlačítko. Jestli Ti to pomůže. Jinak bych začal jak píše Antonín - baterkama |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SE2horajnKromě Olmisat je v Brně i Omko - najdeš na webu kde. Linuxový přijímač pravda není moc vhodný pro neznalé lidi bez pomoci. Asi budeš narážet i v budoucnu, možností (a tedy i blbostí) co se s tím dají udělat je moc. Asi by se ti hodil nějaký servisman z Brna, který by na zavolání přijel řešit případné komplikace. (Toho taky dotazem asi opatříš v Olmisat nebo v Omko - možná se ti ozve někdo i tady.) Sám bys mohl: a. vyměnit baterky v DO. b. vytáhnout přijímač ze zásuvky a chvilku počkat a zapnout ho. c. zkusit na DO - pokud nebude fungovat, zak to vypnut znovu a zadat po zapnutí 0 0 0 0, a když ani to, tak znovu a zkusit 1 2 3 4 (někdo kdo má VU by tady mohl napsat, co je default v dětské pojistce.) Mnoho štěstí. (Do auta taky nenalévám olej a nevyměňuju brzdové destičky, tak proč si nezaplatit někoho pro sat...) |
Antonín
![]() |
|
@horajnNainstaluj do telefonu aplikaci Dream EPG tam je virtualní ovladač Remote control se všemi tlačítky. Mě funfmnguje u VU+UnoKse. A uvidíš jestli je to ovladačem nebo v STB.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEOprava funguje![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEještě: nemyslím si, že je to dětská pojistka, to by ti na obrazovce asi něco oznámilo, může to být deset jiných věcí... |
Antonín
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEDěkuju moc - jinak tvrdý restart i vypínání ze zásuvky jsem dělal několikrát a baterky jsme taky měnil, ale je to pořád stejné.Ještě budu chvíli laborovat (zkusím tu aplikaci do mobilu = moc díky), ale už jsem domluvený s panem z Olmisat, že mu ten přijímač příští víkend zavezu. Jo bylo by fajn koukat na někoho, kdo to s tím přístrojem umí abych poznal, cože jsem si to vlastně koupil? ![]() Přeji všem hezký den. ![]() |
horajn
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEa ta magicka kombinace jako u tech starsich RCU tady uz nefunguje ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEA není na tom dálkovém taky tlačítko TV, kdy přepneš funkce na ovlávání televize, jak je to na dreamu? Takhle mi rodiče telefonují každých půl roku, že jim přestalo fungovat ovládání /protože na to zaponemou/ a musím je navigovat, aby zmáčkli tl. "dream" = sat...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEAk to mas preinstalovane,ako si pisal,pred tou opravou,by som to skusil s druhym DO,hoci aj v obchode ak nemas znameho s podobnym prijimacom |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 468 |
![]() |
|
RE: Ovládání přijímače VU+ DUO 4K SEPřesně tak. Zkusit jiný DO. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@horajnskús reset alebo výrobné nastavenie DOPre nový model DO VU+ je: Reset: na DO stlačte a držte PVR+EXIT, kým LED 3xbliká alebo Výrobné nastavenia: stlačte a držte TV+MENU, kým LED 3xbliká Všetko aj o iných problémoch VU+ hľadať cez web "vu+ guru poradňa" |
emte
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |