Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

VDSL splitter

VDSL splitter oddělující telefonní přístroj od modemu je velice jednoduché zařízení. Je to vlastně symetrická horní a dolní propust na které se nemá co pokazit. Přesto se mi už několikrát stalo, že jsem narazil na problém právě s vadným splitterem. Jeden mám právě rozdělaný a marně pátrám po možné závadě. Na vstupu je nějaký polovodič ve skle a jinak jsou to jen cívky a kondenzátory. Marně se snažím dopátrat nějaké závady. Neví někdo z Vás pánové, co je to na vstupu za polovodič? Pravděpodobně je to ochrana před přepětím, takže by to mohl být varistor, ale nemůžu se doměřit žádné hodnoty odporu. Nemáte někdo schéma takové věci s popisem součástek? Rád bych tomu přišel na kloub ikdyž to stojí jen pár kaček. :-) Díky. Enik.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Odpověď v diskusním vlákně

@Enik

Třeba ti to pomůže, viz t.ly/iIG3 ;)

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

@Scruffy

Díky, pomohlo mi to hodně. Už vím, jaké jsou tam součástky. Jen mi není vůbec jasné, co se tam může pokazit. Šlusnutý kondenzátor nebo vinutí transformátoru. Nic jiného tam být nemůže. Tak to jsem zvědav! Díky. Enik.

Enik

RE: VDSL splitter

zkoušel jsi odpojit ten varistor ?

lance
Registrace: 10/2008

odpojit varistor je první krok, protože to může být vf zkrat. Pro běžnou funkci je tam stejně zbytečný.

Antonín
Registrace: 8/2005

@lance + Antonín

Pánové díky za radu. Tohle mě napadlo hned jak jsem to rozdělal. Jenže to není varistor ale ochranná výbojka. Zkratlá určitě nění a jinou závadu na ní si neumím představit. Jedině, že by zapalovala při podstatně nižším napětí!

Enik

tyjo, po snad 8 letech se nasel nekdo kdo to jeste pouziva :)))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

může být samozřejmě vadný ten oddělovací trafo, nebo cokoliv jiného. ochranu proti přepětí pokusně odpojit jde. Buď něco vf nevede, nebo něco naopak ve vf je ve zkratu. Nebo může být vadný i konektor - mechanický problém.

Antonín
Registrace: 8/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra