Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Kabelová televize

Enigma 2 a DVB-C (kabel)

Zdravím,

jaké máte kdo zkušenosti s příjmem kabelové televize (DVB-C) na přístrojích s Enigmou 2?

Několik let jsem provozoval VU+ Uno 4K s externím USB tunerem. Momentálně jsem zrušil Skylink a pořídil si interní FBC tuner na kabel.

Ihned po instalaci naskočil. Nemusel jsem nic složitě konfigurovat ani ladit. Byl jsem velmi příjemně překvapen. USB tuner jsem přepnul na pozemní vysílání.

S USB tunerem jsem měl nicméně problém, že nedocházelo k zápisům na kartu. Takže, přibližně každý měsíc, jsem musel modul s kartou dát do televize a počkat, než se provedou zápisy, aby mi to zase měsíc fungovalo. Nyní uběhl měsíc a zatím všechno funguje, jak má.

Přepínání programů s interním tunerem je o něco svižnější. Ladění programů je neporovnatelně rychlejší.

Přes UPC mám nějakých 140 programů za cenu, které nemůže prakticky žádný satelitní poskytovatel konkurovat. Navíc jsou tam i programy Eurosport a Discovery.

OrHoro
Registrace: 4/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Enigma 2 a DVB-C (kabel)

tak ses nám pochválil,jak seš šikovnej a co my teď s tím??? :zombie:

jansmrz
Registrace: 3/2015

Ďakujeme :))) Objavil si Ameriku. To sa cení :))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Pane Bože, to jsou zase reakce. Proč se vždy najde někdo rýpavý se snahou jiného ponížit.
Třeba se ta informace může někomu hodit. Pán se neptal, tak neodpovídejte. Pán informoval o své zkušenosti, proč ne.

Standa3
Registrace: 1/2006

Orhorovy závěry platí ovšem pouze za několika předpokladů:
1. Žiju/dívám se stále na jednom místě (no to asi většina, ale část má chalupy apod.)
2. Vede ke mně UPC (dneska asi Vodafone ne?) kabel. (což platí asi jen ve větších městech)
3. Nezajímá mne zahraniční vysílání, protože rozumím jenom česky.
Pak je to bezpochybně nejlepší řešení = koupit si internet a k tomu TV. Satelitní vysílání je vhodné jenom pro případy, kdy výše uvedené předpoklady neplatí.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Standa3

Souhlas. Věcný příspěvek s dobrou informační hodnotou je přesně to, co toto diskuzní fórum potřebuje. Hlupci to však nepochopí.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Bohužel nemám to UPC.....

140 programů......na co? :laughing:

Kdybych bydlel tam,kde bych měl internet po kabelu,tak už nepotřebuji ani "pozemák". R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Stando

Svým příspěvkem ale zase teď "ponižuješ" Ty je /já vím, kam jsme se to dostali/. Vidíš, jak je hrozně ošemetné používat tak silné výrazy. A ještě mimochodem, "pán se ptá hned v první větě", tak mu někdo odpověděl "co my s tím", protože to mohl vzít jako chlubení /a že je toho tady dost/. Samozřejmě ten příspěvek určitou informativní hodnotu má, tyto popsané zkušenosti jsou k nezaplacení. Kolikrát člověk něco napíše a vyzní to jinak, chce to prostě více tolerance na obou stranách...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@Dusan

"Ihned po instalaci naskočil. Nemusel jsem nic složitě konfigurovat ani ladit" ak toto má nejakú informačnú hodnotu, tak sa ospravedlňujem za môj príspevok. Boxy s Enigmou a interným DBV-C-tunerom sú od začiatku ich existencie. Ale dôležité je, že Ty nie si (nevhodné slovo) a pochopil si to hňeď.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@Dusan

Nevhodné slovo bolo "hlup.k".

petersk

@petersk

Aspoň si to po sebe prečítaj a nauč sa pravopis.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@Dusan

No tak prepáč za nesprávneho používania diakritického znamienka Ty jazykovedec :))

petersk

k tomu C a modulu, uz jsme to tu s nekym resili, mozna prave s OrHoro, ten nekdo mel take VU+, po par dnech nesledovani nabidky upc mi vypadnou zapisy resp nezapisou nove, resim to tak ze dam reset modulu a behem dvou minut to nabehne, takze nemusim zbytecne neustale ten modul vytahovat premistovat a zase vracet, vic to neresim.
a v podstate ani nevim jestli i Vodafone dava moznost pouze modulu pro nove zakazniky.?

kristian1
Registrace: 7/2016

ted koukam na web vodafone, a zlevnili, napr KLASIK ze 150 na 80, KOMFORT z 300 na 232, tak to uz je dobra cena, balicek SPORT 99, ale ten modul tam nikde nevidim.

kristian1

Totéž jsem měl u UPC a Dreamboxu 525,než se poroučel,určitě bych stroj připnul kablem ne wifinou,pokud náhodou CI nenačetl zápisy-restert stroje,vše se načetlo do pár minut,ale ne ihned-na to bacha,uvažuji koupit Octagon 138t/c,neb dochází ke změně na vodafone a ja mám přístup k PODĚ,kdo vyhraje ještě není jasno. :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

U TVvodafone jsem modul nenašel,ale v exUPC zůstává,otázka je co při uzavření nové věrnostní smlouvy-tedy s kým a za kolik,něco škemrají i o telefonech-jen tarify,dobijecí kartu měnit nechci. :lookaround:

spyko

tak NovaSport3 a NovaSport4 uz maji svoji predvolbu

kristian1

takze Vodafone tv poskytuje i pouhy modul misto jejich stb 👍

kristian1

@jansmrz - Ne, mě jen zajímaly zkušenosti lidí, co DVB-C mají. Jestli s tím měli nějaké technické problémy a tak.

@petersk - A co jsi čekal? Nějakou vyčerpávající technickou recenzi? Já jen popsal fakt, že jsem byl mile překvapen, že všechno prostě funguje bez komplikací. Na internetu jsem naopak četl velmi mnoho negativních ohlasů, kde byli lidé naštvaní, že to nefunguje. Dokonce kvůli tomu vraceli přijímač nebo přešli na satelit. Očekával jsem nějaké komplikace a ony nebyly žádné. Navíc za posledních xxx let jsem se jen setkal s komentáři od lidí, kteří nikdy DVB-C přijímat nezkoušeli. A těch, kteří ano, je podle všeho jako šafránu. Dokonce ani na technické podpoře mi nebyli schopní v tomto poradit. Prostě chyběly zkušenosti.

Mrzí mě, že se tu rozjela ostrá výměna názorů a narážky na mou inteligenci. Já se chtěl spíše podělit o poznatky s lidmi, kteří přes kabel televizi přijímají běžně nebo i s lidmi, kteří s tím měli nějaký problém. Kolik z Vás kdy skutečně přes kabel TV vysílání přijímalo?

OrHoro

Oni mají na exUPC trochu zmatky s nabídkami internetu. Nejdříve naskočí cena za 150 Mbit. Po vyplnění adresy naskočí za stejnou cenu 300 Mbit. Pak, po kliknutí na objednání cena klesne asi o 80 Kč. Vycházelo mi to asi o 30 Kč dráž než mám teď těch 150 Mbit. Pak se mi ozval agent z Vodafone a ten mi zase řekl tu vyšší cenu. Mají v tom bor....

Mám Komfort+ a Koktejl za 272,- (včetně modulu a karty v ceně). Chybí mi jen HBO, erotické programy a několik programů Filmbox (asi půlku jich mám). Jestli teď Vodafone nabízí i jen samostatně modul netuším. I tenkrát jsem si ho vyžádal, jinak mi vnutili ten jejich settop box.

@spyko - Kdysi jsem si koupil modul DVB-C pro DM 800 HD PVR a nefungovalo to. Vůbec se nenačetl. Možná byl určen až pro SE verzi, i když prodejce na stránkách tohle neuváděl.

OrHoro

@petersk - Problém starších přístrojů s Enigma 2 byl, že neměly otvor pro modul. Kartu od UPC interní čtečka neuměla dekódovat. Fungovaly jen základní programy, které jsou na pozemním vysílání.

OrHoro

@OrHoro

Ďíky už chápem čo si myslel. Problém externých tunerov je v driveri. Vyskúšal som ich dosť a normálne fungoval len Edision Optimuss DVB-C/T/T2 USB Tuner Combo Stick. K tomu je v každom image driver. A s tými staršími boxmi si myslím, že vo viac boxoch bol otvor pre modul a aj čítačka ako teraz a v lepšej cene. Teraz combo box so šachtou pre modul pod 100 euro ťažko kúpiš.

petersk

Modul s kartou UPC je zpárovaný-v jiném modulu nepojede,čtečka nemá nárok taky-nikdo neprorazil spárování,v Polsku sice něco kolovalo,ale už je to dlouho a je ticho,od jiste doby modul s kartou u UPC bývá nedostupný,nevím zatím co u Vodafone. :lookaround:

spyko

@Standa3 a Dusan
Dovolte mi povzdychnut si s vami nad nepriatelskymi a znevazujucimi reakciami.
:(

romanss
Registrace: 7/2018

@petersk

Psal jsem o interním PnP modulu, který byl určen (podle stránek prodejce) pro DM 800 HD PVR, ne o externím do USB.

S externími USB tunery byl taky problém. Pro DM 800 SE se dal sehnat např. Black Hole image, ve kterém to u některých sticků fungovalo. Později jsem někde četl, že SEčko podporovalo novější jádro a tam to mělo fungovat.

Spoustu let jsem zkoušel něco najít. Zkoušel jsem i ten popsaný PnP interní tuner a prostě to nešlo. Dream Media sliboval, že PnP modul (tuner) u DM 800 HD PVR půjde nahrazovat verzemi pro DVB-T nebo DVB-C, ale asi to fungovalo až od verze SE. Chtěl jsem si z té osmistovky udělat kombo. Nebylo mi přáno :)

OrHoro

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra