Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

unicable na fbc

Včera jsem pomáhal kámošovi nastavovat tunery na jeho ultimo4K, má tam twin fbc na 23, lnb inverto unicable /žlutý, starší typ, končí na 1PP/, splitterem rozdělený na oba vstupy. Image vti, potom black-hole. Nastavili jsme tuner A /unicable SCR1/, tuner C /virtuální/ propojen s tunerem A /VTI si samo určilo SCR2/, tuner D /virt./ propojen s tunerem C atd. Vše fungovalo, ověřeno nahráváním z každého tuneru. Pak kámoš "něco" udělal /prosím nekritizovat, nebyl jsem u toho, pomáhám mu po internetu přes vzdálenou plochu/ a najednou nefunguje nic a ultimo se chová, jakoby všechny tunery byly obsazeny. Nechce spustit ani jedno nahrávání. Vyskakuje hláška "obraz bude přepnut na nahrávaný kanál...", to je chování při plné obsazenosti tunerů, přitom žádný streaming, žádné nahrávání. Obraz ale hraje, přepínání funguje. Hdd zkontrolován-ok, cesty nahrávání-ok, timeshift vypnut. Ve vti byla v menu položka něco jako "urychlení přepínání", ale v blackholu jsem to v menu nenašel, chtěl jsem to vypnout. Nějaké nápady, co se mohlo stát? Ještě po něm chci, aby vyhodil ten splitter, který je zbytečný, protože si ultimo evidentně SCR přiděluje interně sám...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: unicable na fbc

u Technisatu existuje položka "počet rezervovaných tunerov" tak, aby si mohol nejaké tunery vždy mať k dispozícii pre streaming a nestalo sa, že ich obsadíš nahrávaním.
Keď dáš počet tunerov vyhradených pre streaming rovnaké číslo alebo o jedno menšie než je počet inštalovaných tunerov tak sa to chová presne ako píšeš.
Nie je niečo podobné v tom VU?

Dagy2
Registrace: 11/2010

pluginy ,nastavenie FCC

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Tak už se to vyřešilo, bylo to nefunkčním hdd, který divně skolaboval při spouštění nahrávání, nahrávky přitom spustit šli, sám nevím, jak je tohle možné. Stejně mi není jasné, proč musím ručně zadávat virtuální tunery, když ty by se měly konfigurovat automaticky tím, že je zapojený hlavní tuner, aspon tak to chápu...

tukan

automatické nastavenie tunerov je ovplyvnené nastavením FCC

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Chci koupit konvertor Unicable ll. Skoro všude mají Unicable l. Nemáte někdo odkaz na obchod?

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

brumo

Diky za info, podívám se na to, včera jsem listoval vším možným...

tukan

Nechci zakládat nové téma. Máte někdo praktické zkušenosti s těmito konvertory? Teorii jsem si přečetl na internetu. Jde mě o to abych nekoupil nějaký uncundrek a pak nemusel znovu sundávat celý motor s parabolou ze stožáru a měnit zase konvertor, jelikož nedosáhnu z balkonu na konvertor. Pak znovu vše nastavovat.
https://satelity.ellano.sk/lnb-inverto-unicable-idlb-qudl42-uni2l-1pp_32030.html

https://satelity.ellano.sk/opticum-robust-lnb-unicable-lnb2-scr2-legacy_38794.html

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

Pochopil jsem to dobře, že když chceš vyměnit lnb, tak musíš sundat motor i s parabolou? To by bylo dost blbé, protože obyčejně unicable lnb má i universal výstup, takže můžeš prohodit v případě, že by Ti unicable nevyhovoval...Ze začátku dělal unicable hlavně inverto, teď už jich máš kopu, rozdíly velké nebudou, inverto je jistota...

tukan

@tukan

Asi ano. Akorat ten inverto je trochu starší typ. Jinak díky.

milde

Taky jsem měl anténu tak, že jsem nedosáhl na LNB než s vysokého žebříku. Ale to je skoro 40 let, byla to moje druhá parabola a další satelitní fanda (co jsem znal) byl ode mne 180km daleko. Sundal jsem ji asi po půl roce, a instaloval na vhodnější místo. Což má samozřejmě předpoklad, že má člověk svůj dům a může si vybírat. Dům jsem postavil, než se mi narodil první syn, a to bylo dáááleko před jakoukoliv parabolou, to ještě hrály elektronky a gramodesky. A dálkový příjem to byl tak Laxík.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

Já tu možnost nemám. Panelák 5 patro :))

milde

Upřímnou soustrast.

Antonín

@Antonín

gramodesky a elektronky to je dnes,high-end

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Zapoměl jsi na satelitní přijímače a paraboly.

milde

Od doby běžně dostupných výkonových mosfetů je elektronka blbost pro neznalé trumbery. Akorát přidá tepelný šum horké katody. Dnešní mosfet jsou lineárnější než elektronka. Žádný elektronkový zes nemá na kvalitní zes s mosfetem.
Gramodeska praská od prachových zrnek v drážkách a profinahrávka se stejně dělá/skladuje digitálně a teprve pak ji zanalogizují při výrobě desky, proto je pořádný flag o třídu lepší poslech (třeba to co vypustilo DeutcheNěco).
Hudbu docela dost poslouchám už 70 let...a mám dost prostředků (díky bohu a svým rukám), abych mohl vyzkoušet, co po třebuju. Gramodesek mám ve skladu stovky, ale jsou jenom zabalené, protože je mi líto vyhazovat funkční věc jenom proto, že je stará a celkem k ničemu...(co kdyby vyhodili mne, že...)

Antonín

@Antonín

já píšu o analogu na deskách,ne ty dnešní šmejdy cédo na vinylu z bontonu,jen původní press max do roku 1988

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra