![]() |
|
TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN kabelemProsím o radu majitele uvedené TV. Nedaří se mi zprovoznit internetové připojení kabelem. V sekci "Připojení kabelem" se ikona "Hotovo"sice zabarví po chvíli z černé do červena, ale když na ni kliknu, TV pořád hlásí, že není k internetu připojena. Přes wifi připojení funguje, ale chtěl jsem zkusit, jestli se u apky Telly (balík Sport Online) zlepší kvalita obrazu při propojení kabelem.Díval jsem se do přiručky k TV, ovšem avizovaná možnost "Upravit" se v sekci "Přopojení kabelem" neobjevila. Děkuju. |
ESPOSITO
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 471 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...Skús v prvom rade zistiť, či cez ten kábel vôbec internet ide.Pripoj naň notebook, sat.prijímač alebo hocičo iné kde sa dá spolahlivo zistiť, či je ten kábel funkčný.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 302 |
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...PO nastavení vše restartovat |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...mám starú LG a dva roky som mal problém s pripojením internetu. Vždy po zapnutí TV som musel vytiahnuť LAN kábel a zasunúť nazad. Po ďalšom vypnutí a zapnutí TV internet zase nešiel. WiFi som nemal k tejto TV.Toto sa dialo až kým mi nezdochol router od T-COMu. Kúpil som ASUS a zrazu všetko začalo chodiť ako má. V mojom prípade teda telka OK a nejaký problém z routra. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...zjistit jestli dhcp server dava adresu, pokud ne tak muzes zadat rucne. to jestli nejakou IP mas snad nekde musis videtDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...Ručně žádnou IP adresu nezadávej. Propoj TV s modemem do správných zdířek , všechno vypni a zase zapni. Jestli to nenaběhne, může být vadný kabel. Jestli to chce heslo na přihlášení do sítě, opiš ho ze zadní strany modemu nebo podle štítku nebo kartičky, která bývá přiložena. Jestli Ti jede wifi, musí to jet i po kabelu. Záleží, jak to máš nastavený. |
MMorous
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...Díky, pánové, bylo to vadou v kabelu, připojení již funguje. Ale bohužel kvalita obrazu se u Telly nezlepšila vůbec (připojení 20/20). Včerejší fotbal Ligue 1 (Remeš-PSG): velmi viditelné kostičkování. Díky všem za info. |
ESPOSITO
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...pro praci se zarizenima v domaci siti doporucuju androidii apku fing nebo podobnou, ktera dokaze proscanovat domaci lano.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...Na kvalitu obrazu nemá wifi&lan žádný vliv.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@ESPOSITO píše:...bylo to vadou v kabelu, připojení již funguje. Ale bohužel kvalita obrazu se u Telly nezlepšila vůbec (připojení 20/20). Včerejší fotbal Ligue 1 (Remeš-PSG): velmi viditelné kostičkování...![]() ![]() ![]() Nič v zlom, ale aké zázraky by si chcel pri rýchlosti 20/20??? Samozrejme LAN pripojenie voči Wi-fi pripojeniu je určite stabilnejšie, ale keď ti operátor poskytuje takúto nízku rýchlosť, tak sa tomu vôbec nečuduj! Apropo! Takúto rýchlosť net pripojenia som mal pred 10 rokmi, už vtedy som vravel, že nikdy viac! Odvtedy som zmenil už 2 operátorov, pri tomto druhom zatiaľ zostávam, pretože cca do mesiaca mi poskytne namiesto VDSL optiku. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 011 |
![]() |
|
@mmiriboy.No taká rýchlosť na kvalitný obraz musí bohate stačiť, skôr bude problém na strane poskytovateľa Telly, že to vysielal v tak mizernej kvalite alebo je tam niekde možnosť v ich aplikacii nastaviť kvalitu, rozlíšenie.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 302 |
![]() |
|
@mmiriboy20/20 svědčí o tom kde Esposito bývá,na venkově,kde se signál loví do košíka a pak teprve ,až se trochu nabere,tak ho múžeš použít.U mě je Optika taky sprosté slovo![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
@ESPOSITO4,0 megabitů za sekundu - Doporučeno pro kvalitu SD6,0 megabitů za sekundu - Doporučeno pro HD kvalitu 25 megabitů za sekundu - Doporučeno pro UHD (4K) kvalitu Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@korkoranPri vdušnom net pripojení to zvyčajne tak býva, t.j. aj keď operátor "garantuje" pripojenie trebárs aj tých 20/20, tak v praxi po pripojení viacerých zákazníkov na jeden "prepojovací uzol" tá rýchlosť má kolísavú tendenciu. Sám som mal doma 2 takéto "vzdušné net" pripojenia od rôznych operátorov a pri oboch bola tá situácia rovnaká.Pri terajšom VDSL pripojení som si takéto niečo nevšimol, ale zas bývam blízko ústredne, t.j. reálne pripojenie mám dosť slušné - 100/10. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 011 |
![]() |
|
@ESPOSITOPřepnul jsem z Wifi 200Mbit/s na mobilního operátora 15Mbit/s a Premier sport od T- mobile jede dobře bez kostiček a plynule. Internetem to nebude i když není nic moc těch 20/20Mbit/s. To už k tomu nemůžeš nic jiného připojit.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...Mám jejich box a tam je rozhodně lepší obraz jako v aplikaci v TV. |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
@ESPOSITOOprava z ootikyVu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@ESPOSITOOprava z optikyVu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
OtravaUž by to chtělo změnu, aby si mohl čojek třeba do pěti minut opravit vlastní příspěvek. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 844 |
![]() |
|
@krupinoTak tak, jako je to v jinych forech.![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...Jedna věc je připojení, druhá agregace a co z toho skutečně leze, když se připojí celá vesnice a v každej domácnosti leží paňáři na mobilech. U nás má malej najednou puštěnej mobil i tablet, druhej leží na youTube . Pokud nemáš linku a box přímo od poskytovatele, jako např O2TV, tak nemůžeš nic reklamovat. Aplikace v TV je pomalá |
MMorous
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...Ještě doplnění k mé přechozí reakci. Mám optiku (20/20), panelák ;). Obraz na apce Telly se rozpadá tak zvláštně. Při detailech na hráče perfektní, ale při záběru z hlavní kamery kostičkuje jen ta zelená plocha hřiště. U zápasu Remeš-PSG to bylo extrémní. Naopak u zápasu Barcelona-Getafe to bylo téměř neznatelné. |
ESPOSITO
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...Zkuste si malinko doplnit základní znalosti, abyste se v tom trochu vyznali. Nebo to nechte ležet.1. Pro přenos je trávník datově nejnáročnější obraz, (nebo taky vodní hladina), což je dáno základní kompresí video dat. Detailní záběr s velkými barevnými plochami statického typu je pro přenos nenáročný. 2. Jedna věc je co máte na letáku, druhá skutečná přenosová rychlost, Agregovaná 20/20 linka bude mít skutečný download někde okolo 4Mbs a občas i méně. Pro brouzdání apod. to nepoznáte, tam nerozlišíte nic, ale pro real time datový přenos obrazu to bude poznat hned. Zkuste si změřit skutečnou rychlost aspoň na rychlost.cz třeba - i když to ještě úplně není měření pro daný případ, něco vám to ukáže. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: TV LG 55NANO9 a připojení k internetu LAN...Prepáčte, ale už to tu bolo milionkrát napísané, MMorous a Antonín to napísal správne. Pri rýchlosti internetu 20/20 Mb sa nečudujte, že niečo sa seká a pod. Ak ste na tom "prilepený" mobilmi, tabletmi a nedaj bože ešte nejaké smart veci tak sa to seká. Takže treba začať rozmýšľať riešiť rýchlosť internetu od providera a potom riešiť vnútornú sieť, káble, wifi a pod. Spočítajte dátový prenos vo Vašej sieti ako píše Antonín. A uvidíte. Matematika ani v tomto prípade nepustí![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
@ESPOSITOTo jsem nevěděl, že existuje tak pomalý optický internet. To platíš 36,90 Kč mesíčně?. Když já mám optiku 200/200 Mbit/ a platím 369Kč. Naměřena rychlost v Android TV boxu lan 1000 Mbit/s 194/198 Mbit/s. Wifi 5G 140/139 Mbit/s. K síti připojeno 9 domácích přístrojů. Kostičky a trávu neřeším. Maximálně na zahradě. Posil internet, nemusíš na tolik, ale budeš mít pokojVu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
@mildeZa optikou je domovní rozvod, ne každej je ochotný platit plný pecky |
MMorous
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |