![]() |
|
Sencor a Toshiba - ladění SAT nejdou některé TPZdravím do fóra.Mám takový drobný problém s laděním SAT Skylink těchto dvou značek. Jedna podporuje Fastscan (Sencor) a druhá (Toshiba)se ladí pouze ručně přes "vyhledání sítě" . Na některých nově naladěných TP není žádný signál. Sencoru je cca rok a Toshibě asi čtyři. Na jiném přijímači frekvence běží bez problémů. Pokusem jsem zjistil, že u Toshiby se změnou typu LNB nebo SymbolRate dá dosáhnout toho, že frekvence naběhne, ale zase přestanou pracovat jiné. U sencoru to dělá myslím jen relativně nová frekvence 12012V a žádná změna LNB ani SymbolRate nepomůže. Možná ty dvě věci spolu nesouvisí, ale myslím, že se projevily po spuštění udané frekvence 12012V a dalších Skylinkem. Nemáte někdo potuchy, jestli je to SW BUG a nebo HW vada ? |
vavapnov
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
RE: Sencor a Toshiba - ladění SAT nejdou někte...a co zadat samotný transpoder a dát ho prohledat spatřičnými parametry? |
chvalina2
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 411 |
![]() |
|
RE: Sencor a Toshiba - ladění SAT nejdou někte...zkusil jsem jen editací transpondéru změnit parametry. Program byl normálně naladěný a uložený se správným názvem. Neměl však EPG info,a po přepnutí do ručního ladění "teploměry" nic. Je to u známého a tak to nemám po ruce abych vyzkoušel. |
vavapnov
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
RE: Sencor a Toshiba - ladění SAT nejdou někte...U fungl nového Technisatu jsem musela asi 5 transpondérů doplnit ručně (a posléze proladit), takže souhlas s @chvalina2.DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E
|
Judithka
Registrace: 1/2020 Příspěvků: 471 |
![]() |
|
RE: Sencor a Toshiba - ladění SAT nejdou někte...Podstatné je: naladíš program ručním proseknováním transpondéru se správně zadanými parametry? (Správně=aktuálně platnými a komplet správně zadanými).Ano znamená, že máš problém v softu přijímače nejspíše v seznamu transpondérů. Ne, znamená, že máš problém s příjmem jako takovým. Může být špatně nastavená anténa nebo vadné LNB, které citlivějšímu tuneru ještě stačí, ale horšímu už nikoliv na nějakých slabších transpondérech, může být blbý kabel, může to být nějaké rušení, nebo nebo nebo. Jeden možný krok pro člověka bez přístrojů a bez znalostí: vzít ten přijímač na nějaké jiné místo, kde žádané programy hrají a ověření, že tam je přijímač přijímá. (Pozor, pokud je ve hře diseqc, pak nemusí být totožný na všech místech). |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Sencor a Toshiba - ladění SAT nejdou někte...Toshiba bude mít asi stejný střeva jako Finlux u kterého je potřeba nové tp přidat ručně.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
RE: Sencor a Toshiba - ladění SAT nejdou někte...S koncem CRT TV skončila doba pohodlné editace programu a user friendly prostředí. Dnešní TV je pouze zobrazovač, editace tisíce programů v TV automaticky naladěných přes SAT je noční můra pro spoustu zákazníků včetně omezení FAV skupin na počet programů apod. Smart funkce a aplikace časem umírají a dále se nepodporují, včetně fw starších modelů. Kvalita sat tunerů u TV je pochybná a stále mám pocit, že se jedná jen o doplňkovou službu stojící ze strany výrobce mimo hlavní zájem. Budu se opakovat, tazatele naštvu, ale spoustu podobných problémů vyřeší i levný sat. přijímač, místo řešení aplikací, TV krabičky postavené na Androidu nebo pro pokročilejší uživatel na Linuxu. Pomocí CEC fce lze ovládat TV i krabičky pohodlně a některá ovládání jsou programovatelná. TV přeplácaná krvinama nemůže prostě spolehlivě fungovat.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
![]() |