Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Problém s naladěním Astry 19,2 stupně

Mám doma satelitní komplet s parabolou a motorem , která se natáčí na orbitě, na orbitě mám naladěny tyto družice Astra 23,5 / Skylink CZ/, Hot Bird 13 stupňů a Thor 1 stupeň, čili tři družice na orbitě jedou, ale mám problémy se starou dobrou Astrou 19,2 /převážně německé, rakouské free kanály/ úroveň signálu je, ale kvalitu neukazuje žádnou...LNB mám naprogramované jako Universal Diseq 1,2, kde je prosím problém, prosil bych fórum o radu, děkuji Standa :(

foreigner
Registrace: 1/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

@foreigner

ono je hodně složité takto odpovědět.Nikdo z nás neví,jak dlouho ji máš v provozu a kdy to začalo "blbnout,a nebo,zda-li si to spustil - celý natáčecí systém včera...
Trošku se rozepiš,atˇje z čeho vybírat - pomoci... :lookaround: :lookaround: :lookaround: :lookaround:

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

James96

Chceš "nějaké podrobnosti"...Natáčení užívám tak 6 let...poslední dobou jsem byl stacionárně na pozici Thor, kde vysílá Freesat, které užívám, chtěl jsem zase užívat natačení...přijel mi to "rozjet" odborník, který instalace dělá pořád,pomocí přístroje zjistil, že jsem na dobré pozici Astra 19,2, ukazovalo mu to, že tam kanály jsou, ale také nebyl schopen mi poradit, ale dle mne pokud na orbitě hrají tři družice je naladění správné a ta Astra by měla jet také....tolik k tomu, Standa :(

foreigner

RE: Problém s naladěním Astry 19,2 stupně

Daj si to cez USALS a nie cez DiSeqC1. 2,potom ak to máš dobre nastavene tak motor sa bude sám automaticky natacat
.. Len treba pri každej pozícii ktorú chceš prijímať v menu prepnúť na USALS,,, samozrejme zadať svoju zemepisu šírku a dĺžku... Ú mňa je to 21.7E a 48.8N..tvoju polohu si zistíš podľa mapy alebo GPS.. Alebo Google nájde všetko..

Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13

Dano
Registrace: 1/2007

@foreigner

Hm motor 6 let a jen tři družce. Na to nepotřebuješ motor. "Odborník" nedokázal naladit 19,2. Motor je na celý orbit, tak jak to má já.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@foreigner

Cituji "mám naladěny tyto družice Astra 23,5 / Skylink CZ/, Hot Bird 13 stupňů a Thor 1 stupeň", když tyto družce ti jedou tak máš stožár nastavený dobře a 19,2 je mezi nimy tak musí taky fungovat.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

zavolej si

odborníka,tohle nebyl odborník

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Neprestavuj motor na USALS lebo pri zlom prvotnom nastavení cez DiSEqC1.2 ti môžu vypadnúť aj ostatné družice. Stačí ti len cez prijímač dostaviť Astru 1 (zrejme je zle nastavená). Skontroluj ešte, či nemáš v smere družice nejakú prekážku.

Bol som majorom dobre bolo, nebudem majorom streľať sa z teho nebudem.

muju
Registrace: 10/2007

Ale byl dělá to již hodně dlouho...jednou mi to ladil a úspěšně, instaluje Telly, Skylink, Freesat .....

foreigner

No nevím....překážka proti parabole není..jinak to zkusím...dík Standa :((

foreigner

Mrkni taky na settings a zkus to proladit ručně. Možná ladíš jinou Astru

MMorous
Registrace: 10/2019

Kde jeAstra 19,2 zhruba vím, stačí dát kmitočet nšjakého kanálu a pomalu natáčet a až se objeví oba signály / síla a kvalita tam by to mělo být....

foreigner

@foreigner

ověř si ty kanály podle transponderu třeba podle Lyngsat.com, abys věděl, co vlastně ladíš.

MMorous

@foreigner

Pokud Ti 23, 13 a 1 fungují bez chyb, neměl bys kvůli 19.2 nic natáčet. Udělej komletní nové proladění 19.2 - FTA - jen volné kanály (staré smazat).

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

Na 1.2 máš asi uloženou nepřesnou polohu.Je potřeba ručně v menu donastavit(nakrokovat) a uložit do paměti.

Pokuď jsi tam měl odborníka,tak nevím proč to nepřepnul na Usals a nedoladil.To nebyl odborník na natáčení,budeš muset zkusit jiného......

Odkud jsi? R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@foreigner

Čo to máš za prijímač? Nie náhodu s Enigma 2?

sk999
Registrace: 6/2021

Pokud má kolmo stožár na všechny strany a dobře nastavenou O na motoru tak na GOTO zadat správnou zeměpisnou délku a šířku. Pak mu to při správném settingu musí natáčet na celý orbit kam má volno. Pokud je stožár na křivo tak přepnout na rozšířené nastavení a tam každou družici nastavit zvlášť s jemným popojetím motoru doleva nebo doprava a pak pod číslem uložit. A takto by musel nastavut všechny družice aby nemusel pořád přepínat mezi tímto nastavením GOTO proto že je v settingu bude mít zašedlé bez možnosti natočení. Když má jen tři družice tak je to hned.

milde

@sk999

Ty borečku Enigmu 2 nech na pokoji. Asi nevíš o čem píšeš a nebo o ni nemáš šajn. To jsi se kvůli tomu registroval, aby jsi toto zplodil?

milde

V nastavení povol naladění družice 19,2 E přepni na Usals. Motor by se měl z družíce 23.5 E pootočit malinko doprava. Pokud sen neobjeví signál přepni zpátky na DiSEqC 1.2 a krokováním do leva nebo doprava najdi signál potom pozici ulož. Ale nejdřív si zkontroluj které transpodery ti hrají. Máš tam uloženy několik let staré hodnoty. Hodně transpoderů přešlo ne S2 nebo mají jinou simbolovou rychlost. Já si transpondery dopisuji ručně podle zdejší tabulky, najdeš v přehledech.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

@milde

Nemôžem za to že si amatetér. Tak neotváraj papulu keď nevieš co co go.

sk999
Registrace: 6/2021

@sk999

Já už mám satelity 32 let a Linuxové co je začaly vyrábět a u nás prodávat. Tak vím o co jde.

milde

-- @milde nezlob se, ale s tím stožárem nakřivo ..... mi to nějak nedochází.
-- @foreigner dej správný settings a po přenastavení a uložení restartovat. Píšeš, že ti jede Thor+23+13 a 19 jede slabě, někde to máš rozhozený. Jestli ty 3 družice jedou na plný signál, tak bych tipoval špatný settings. Jestli naplno nejedou, tak máš rozhozenou dráhu, buď svislici na stožáru, nebo špatný úhel na motoru, nebo obojí. Možná se to někde hnulo a tu astru podjíždíš nebo si trochu vejš.

MMorous

@MMorous

Pokud máš setting na 75°E až po °30W tak síla signálu je hodně poznat při špatném stožáru, vlastní praxe. Ale u něj to nehrozí. Není schooný nastavit 4 družice.

milde

Když pohne s elevaci na anteně, tak si rozhodí ostatní družice. 19°E musí jit. Je mezi funkčními co mu jedou. Je spí uhnutý moc vlevo nebo vpravo. Přepnout na GOTO, pokud mu někdy šlo, pak jemným doladění na některou stranu chytnout signál a v Diseq 1,2, uložit pod nějakým volným číslem. V Diseq 1,2 nejde ručně hýbat motorem ten je tam napevno uložený. Jinak už nevím.

milde

Z poměrně jednoduché věci, je tady pěkný guláš různých blbostí.
1. nesahej fyzicky na anténu. jestli hraje 1W a 23E bud nutně hrát mezi nimi 19e.
2. Umíš manuálně (v menu přijímače točit anténou?) Jestli ne, najdi to a nauč se to. Pak přepni na nějakou stanici A19e. A natáčej manuálně v menu přijímače na východ a na západ. Najdeš tak signál?
Podle odpovědi Ano/Ne budeme pokračovat dále.

Antonín
Registrace: 8/2005

...ostatní družice mu jdou, jde o to jak mu jdou . . . a kdoví, co vůbec chytá

MMorous
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra