, sekce: Příjem DVB-T | |
Plastové nesmysly, vydávané za antényZdar. Může mi někdo ze znalých potvrdit, že někdy někde fungovaly ty plastové zmetky, vydávané za super antény, co si teď lidi kupují v elektru a pak volají, že by to chtěli jen doladit, aby to nekostičkovalo? Tady u nás snad byla nějaká prodejní akce - jenom tento týden jsem shazoval ze střech 4 tyhle potvory a měnil za opravdové antény. A další teď volal. To bylo divení, když jsem mu vysvětlil, že vyhodil litr do luftu. Už jsem to nevydržel a napsal i Emosu, aby s těma bazmekama přestal blbnout lidi, ale fakt už si musím upustit páru alespoň tady. V elektru prodají suché z nosu, nakecají, že na tuhle věc chytí i New York a lidi na to skáčou s rozběhem. No a pak přijdu já, hodím to do popelnice, namontuju fungující anténu a jsem neřád - chci za to peníze. Ale když ten prodavač v elektru říkal....koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 435 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71 | |
RE: Plastové nesmysly, vydávané za antényno , podľa tvojej registrácie , si v obore úplná špička .len to tvoje ikvé je špičkovo plastové ,že dokáže vypľuť taký nezmysel a ešte sa stým aj pochváliť .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 532 |
@BrumoDiaboltpův příspěvek chápu a souhlasím s ním. Smysl tvého mně ale uniká. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 966 |
RE: Plastové nesmysly, vydávané za antényako že uniká .cb21 , to v roku 2008 už chytal na víko od bojleru. vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
@Brumocb to chytal na poklici od hrncea ty si kterej replikant ? Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 822 |
RE: Plastové nesmysly, vydávané za antényja sem si koupil kdysi tu sedou ploutev od emos, ted se to prodava pod jinou znackou evolve nebo strong?a fakt to stoji na h..o, sice jde nalasit ale s nekterymi muxy byl problem napr. ten kde je nova action. ale zas na druhou stranu bydlim daleko od vysilacu, a mozna kdo bydli cca15km od vysilacu tak to mozna i funguje. jinak jsem to rozebral a nestacil divit jsou tam jen dve kovove tyce asi o prumeru 0.5cm. |
alien777
Registrace: 8/2020 Příspěvků: 383 |
RE:Plastové nesmysly, vydávané za antényNo vidíš a funguje to.. |
radbarto
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 996 |
@DiaboltpDokud to budou lidi kupovat, budou to obchodníci prodávat. Je to prostě o tom, že lidi jsou naivní a nechají se obalamutit. Ten obchodník za nic neručí, tak může slibovat do alelujá!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 677 |
@DiaboltpTy plastové zmetky nikdy pořádně nefungovaly! V dobách analogu se prodávalo UFO, jenže obraz byl většinou duchatý a zrnitý. V horším případě to fungovalo jako rušička a vyrábělo to hromadu fantomů. V digitálu to většinou nefunguje vůbec!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 677 |
RE: Plastové nesmysly, vydávané za antényBohužel už jsem narazil i na plasťáka, který krásně kmital a dělal radost mnoha sousedům. Jeden elektro řetězec dokonce nabízí instalaci této skvělé věci k nové televizi. Neber to za 6 stovek. Na Bruma nemá cenu reagovat...koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 435 |
@alien777 píše:...a mozna kdo bydli cca15km od vysilacu tak to mozna i funguje...Tak na takúto kombináciu zabudni! Ten signál z tej antény bude tak prebudený, že stb, resp. TV ten "elektromagnetický bordel" nebude vôbec detekovať, ako signál! VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 3 909 |
@bublajsty nepoznáš oneeeee- ho??_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 924 |
@mmiriboyNo vidíš a mě to cca.14km od Brna přes Octagon SF8008 funguje bez problémů.DVB-T2 mám jako zálohu,o anténě uvažuji. |
radbarto
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 996 |
@Diaboltpbratovi to cca 16 km od banskej bystrice taktiez funguje bez problemov je to skor antena na rovinaty teren |
vlado 07
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 469 |
RE: Plastové nesmysly, vydávané za anténytyto plastové nesmysly občas někde někdy někomu zafungují a proto nelze tvrdit, že by vůbec nefungovaly, takže se to bude vesele prodávat dál na věky věků... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 367 |
RE: Plastové nesmysly, vydávané za antény... a pokud jde o to, kdo by s tím měl něco dělat, tak nejspíš by to měli být provozovatelé pozemního vysílání, kteří by měli mít zájem na tom, aby obyvatelstvo mělo v co největší míře bezproblémový příjem a využívalo jejich služby... Tudíž je asi na nich, aby zajistili nějakou propagaci a osvětu ohledně vhodných samodomo přijímacích antén (když už je u nás taková "tradice", že instalace příjmu pozemní televize nevyžaduje žádnou odbornost a zvládne to každej jouda nákupem antény v hypermarketu...). |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 367 |
RE: Plastové nesmysly, vydávané za antényStačí se mrknout na základy šíření TV signálu a základy fyziky.Marketing je silná zbraň, pro srovnání s anténou tohto typu stačí třeba Kosmodisk. VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 963 |
RE: Plastové nesmysly, vydávané za antényMarně čekám, že se dozvím, co je to OPRAVDOVÁ ANTENA. Zatím jenom plastový kecy. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 165 |
tak b.lb.cichtěli ušetřit za anténáře,dobře jim tak |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 183 |
@MMorousopravdová anténa pro kanály 21-48: XmuX 21Y,Emme Esse 45UC, Alcad MX-047. Stačí |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 966 |
@radbartoFungovať môže, nehádam sa - ale!Funguje bezproblémovo na všetkých MUXoch, pri každom počasí? Pretože neviem, či vieš, ale aj pri terestriálnom príjme signálu nastávajú situácie vďaka počasiu, keď sila/úroveň signálu kolíše, t.j. nemá stále tú istú hodnotu. Samozrejme toto kolísanie signálu nie je veľké, t.j. nie je až v takom veľkom rozmedzí ako pri sat príjme signálu. Ale je tam! A takéto kolísanie signálu móže spôsobiť aj prebudenie signálu! Príklady z praxe: V začiatkoch DVB-T vysielania, keď mnoho ľudí chcelo príjmať toto vysielanie boli bežné, že ľudia použili lacné poľské sitá, ktoré mali samozrejme aj zosilňovač. V takýchto prípadoch často dochádzalo k tomu, že táto anténa fungovala, prešla jeseň, zima, prišla jar, prvé letné dni a hľa, signál z antény začal kostičkovať! Zvýšila sa o pár decibelov úroveň signálu vďaka suchému a teplému počasiu a už zosilňovač v anténe začal blbnúť. Ďalší príklad - vzdialenosť od vysielača cca 11km, vysielač za miernym kopcom, bez priameho výhľadu, signál príjmaný pasívnu smerovou yagi anténou. Sila signálu podľa teplomerov stb okolo 76% - prišli jesenné/jarné hmly a signál vystúpil aj na 84%. Poznámka na záver: Pri použití klasickej smerovej vonkajšej antény v pasívnom prevedení je zaručená jedna vec, t.j. takto príjmaný signál nemôže byť v žiadnom prípade prebudený a tým pádom nemôže byť znehodnotený! VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 3 909 |
@RAFI007"Smysl tvého mně ale uniká"Jak unika, co unika? Smysl je jasny - osobny utok s cilem znevazit Diaboltp. To Brumo dela casto. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
@RAFI007Tak ještě pro pořádek ty NEOPRAVDOVý. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 165 |
@romansspíš k veci a mňa vynechaj .máš predsa milion skúseností ,koho zhodiť . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
@MMorousnapr. zn. ISKRA |
mini
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 683 |
@RAFI007je toto Greentek E2169U2710N dobra antena?🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71 | |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |