Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

naladenie skylinku chorvatsko - Brac

Ahojte, prosim o akukolvek radu... znamemu chcem v apartmane na Braci naladit Skylink, ale nedari sa mi naladit Astru. Ma tam monoblok, Acko som nastavil 23.5 a na B 19.2. 19.2 naladim relativne lahko (aj ked mi tam nehra vsetko, napr. RTL, PRO7, SAT1 nenaladim), ale 23.5 ani za nic. Ma televizor Hinsen, silu signalu mu ukazuje 100%, aj ked zlozimparabolu dole (co nerozumiem) ale kvalita nic. Podla Dishpointu som dal elevaciu 39.6 a azimut mi vypocitalna 165,3. Ale proste nic... uz som zufaly. Nemate niekto radu, ako na to? dakujem...

lizbo
Registrace: 9/2017
Odpověď v diskusním vlákně

RE: naladenie skylinku chorvatsko - Brac

Skus dát na 23.5E Diseqc B a na 19.2E Diseqc A

Standa2
Registrace: 5/2005

Myslim si, ze problem je v tom, ze mas zle nastaveny monoblock. Jedno LNB ti pozera na 19.2, ktora ti cca ide, ale druhe LNB ti nepozera na 23.5, ale na opacnu stranu, niekde na 16. Ale to len tipujem, tazko nastavovat parabolu od pc :))

milanke
Registrace: 8/2016

Skylink v Chorvatsku funguje úplně stejně jako v Česku nebo na Slovensku. To je vše co se dá napsat.
Ten monoblok nejspíš nebude pro 19e a 23e, ale pro 13e a 19e, což je v Chorvatsku častější věc, protože donedávna na 13e vysílalo HRT a jsou tam italské programy. Jenže nevíme nic o anténě, o monobloku a text lizbo působí poněkud satelitně neinformovaně.
Moje rada:
1. to že nehrají všechny programy na A1 znamená,že něco máš blbě. Možná anténu, možná seznam transpondérů v TV...kdoví.
2. zjisti si, co je A. Třeba na té A1 a pak celou anténu otoč na výhod o malý kousek (tak 3mm na nosné tyči) a zkus najít příjem na 23e. Až tohle dokážeš, pak zjisti, jestli máš monoblok pro 4st nebo pro 6st. A rozhodni se co dál.

Antonín
Registrace: 8/2005

Žiju v létě v Dalmácii. Kdyby to bylo někde po ruce, mohu pomoci prakticky - ne jen radou. Kde jste?

Antonín

vyzerá že on má niečo úplne blbě. Píše, že silu signálu má 100% aj na parabole položenej na zemi.
V tomto sa nevyznám, ale myslím, že teplomer je urobený tak, že meria nejaké napätie na vstupe tunera (?). Nemá niekde zlomený kábel alebo zle namontované F-ko a dostáva nejaké napätie neustále?

A inak si myslím, že obaja vyššie máte pravdu - jednak kolega netuší, že uhol dopadu sa rovná uhlu odrazu a teda 23.5 je pri monobloku na opačnej strane než si mnohí myslia a tiež má zrejme 6° monoblok, alebo 4.3° ale možno 45cm anténu.
Preto vždy doporučujem začiatočníkovi 2x LNB, tam nemožno urobiť chybu.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Omluva: Nečetl jsem pečlivě nadpis - na Brač se rozumně nedostanu, to by byl odsud dvoudenní výlet. (Vzhledem k lodní dopravě.)

Antonín

edit

Ahoj... vsetkym dskujem za pomoc a rady. Nakoniec sa to podarilo. Isiel som na to blbo. Telka uz mala zo SK naladene programy. Tak som proste pustil RTVS a pomalinkyposuvala obraz naskocil... takze naladene... :-). Ja so to chcel ladit nanovo a nastavoval monoblok a pod... uplne zbytocne... este raz diky.

lizbo
Registrace: 9/2017

skoda, cekal jsem ze tam Antonín doplave :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Snad dopluje?
Na Brač skoro vidím :-) i když je to trochu za roh, ale je to tak 40nm - podle toho kam na Brač možná i 70 nm. To není na jednodenní vejlet.

Antonín

Antonín

ja som zas chcel preplávať z Braču na pevninu, ráno i v noci krásne vidieť, po hodine plávania som už nevidel nič ,všade opar a problém sa vrátiť,ešte že svietilo slnko

Duzu
Registrace: 7/2005

V nejuzším místě je to z Brače na kopno asi 6 km. Pokdu nejsi profesionální plavec, nemáš šanci uplavat 6km i když celkem v teplé vodě. Dala by se přeplavat úžina na Šoltu, ale je tam dost hustý lodní provoz, chtělo by to doprovodnou loďku.
Dneska jsem si rozšířil příjem o Hotbird, signál extra silný, mám pouhou 90cm anténu na 23e. A našilhal jsem na tom Hotbird jen tak bez dalšího na 14dBi. (Poláci a fotbal mne přilákali.)

Antonín

Antonína nechte hlupâci

Za týden se chystám do mé krâsné oblíbené Dalmácie jak vidím mêřák sebou 😅👍

Vu+Uno 4 K Se

Laik
Registrace: 5/2007

Antoníne jak je tam moře teplé,za týden jedu Gradac, konkrétně Brist už se těším.

Vu+Uno 4 K Se

Laik

Loni Tučepi

Vu+Uno 4 K Se

Laik

@Laik

Tady není Čedok, ale sat forum.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

moře je jako vždycky, satelitní příjem jako vždycky, akorát jsem realizoval 13e, kterou jsem tady neměl, jediné, se mění jsou ceny, v hospodách je tu dost draho poslední dobou...měřák tady je potřeba asi stejně jako v ČR...tedy pro běžné věci se lze obejít bez obtíží, já tady mám léta jenom voltmetr :-)

Antonín

@Antonín

A ty se jezdíš do Chorvatska na dovolenou koukat na satelit. :lookaround:

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@milde

tady je to taky tusristickej krouzek, sportovni pripravka a politicky skoleni. a nebo ty ses prave probudil vid ?
podivej clovece, svet je postavenej na chaosu. smir se s tim

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

milde: ne že by ti po tom něco bylo, ale: já v Dalmácii žiju. Dovolenou jsem neměl už pár desítek let = jsem dlouho v důchodu. A na satelitní televizi se občas koukám, třeba na fotbal včera a na sport obecně.

Antonín

@Antonín

To se omlouvám. Nevěděl jsem to. Myslel jsem, že tam jezdíš jako turista na 14 dnů. Tak promiň.

milde

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra