Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Dotaz začátečníka

IPTV prijímač pre TV so SCART vstupom

Ahojte,
mám starú plazmu Panasonic, ktorá má len tri SCART vstupy a rád by som k nej pripojil nejaký IPTV box.

Mám Skylink, takže by mi šlo o túto aplikáciu, ďalej O2 a Telly, keďže asi všetci vieme ako je na tom Skylink so športom.

Pravdepodobne pôjde o Android TV s výstupom AV, viete mi nejaký poradiť, prípadne máte niekto skúsenosť s kvalitou obrazu pri AV výstupe? Ja mám skúsenosti len so SCART/SCART čo sa týka SD kvality. Budem potrebovať dva káble však? Jack/3xcinch a následne redukciu 3xcinch/SCART.

Našiel som recenziu na Homatics box Q, má výstup AV a údajne tento výstup funguje dobre. Ďakujem

majster222
Registrace: 8/2021
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně

nejlevnější

řešení,kvalita/výkon kup novou telku,nebo starší za pár šupů s hdmi vstupy

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: IPTV prijímač pre TV so SCART vstupom

To by v tom byl čert, aby ta plazmička neměla aspoň jeden HDMI vstup!

krupino
Registrace: 10/2008

To tu televizi musíš mít 17 let, když tam není HDMI. To nebude dobrý zàžitek ve sledováni přes ty redukce.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

Zde kdo má HDMI a chce Android TV box

Já jen že jsem na to narazil na netu. Žádný box nemám odzkoušený.

http://androidtv-os-box.x96.eu/recent-news/jaky-box-mam-koupit-pokud-chci-netflix-hbo-skylink-t-mobile-tv-a-dalsi-smart-tv-aplikace/

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

Albis 8073 má mini DIN.
SML a Arris mají prodloužený Jack 3,5mm.
Analogové výstupy používám pro CRT a zvukový výstup do zesilovače. Kvalita obrazu je standardní, stejná jako z jiných zdrojů.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

nema HDMI ? nejlepsi reseni koupit si novou Sony nebo Panasonic. 👍

kristian1
Registrace: 7/2016

Pochybuji o existenci plazmy bez digitálního vstupu. Možná, že jde o mistrův omyl v termínech, a není to plazma, ale CRT. Kdoví. Jenom tipuji. A poznámka nakonec: přes AV s barvonosným kmitočtem PAL přeneseš analogový obraz s kvalitou podobnou digitálnímu rozlišení zhruba 450x330 bodů, tedy takové malinko horší SD. Zamýšlené řešení je v roce 2021 nesmysl, leda by to mělo nějaký jiný neuvedený důvod a příčinu. Jestli je to CRT, tak to stejně větší rozlišení nemá...

Antonín
Registrace: 8/2005

https://www.shpock.com/de-at/i/XCIkF6waejrqdarq/panasonic-th-42pa50

Má myslím okolo 16 rokov a stále ide :D

Je mi jasné, ze obraz nebude nič moc, ale doposiaľ stále pozerám len SD, mám HDMI satelit prepojený s TV len SCARTOM.
A pokiaľ by po prepojení mojej TV s nejakým IPTV boxom bol rovnaky obraz aký mám teraz pri Skylinku, tak to neni také zlé.

majster222

získaš strašne veľa, keď prejdeš na HD rozlíšenie, zváž nový TV. to Ti pišem ako užívateľ plazmy Panasonic (ale už predposlednej generacie).

pri tak starom prístroji aj spotreba bude iná, takže už len tu sa Ti investícia do noveho prístroja vráti.

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E

dbart

Co máte všichni s tou novou televizí. To je každého věc. I když mám hlavní TV 4K, tak stále provozuji několik CRT televizí po baráku a zahradě, některé i s IPTV. Je akorát potřeba IP STB přepnout do vhodných režimů. Některé ikony a texty jsou v HD nastavení při analogovém výstupu nečitelné, ale pokud se přepne do SD tak se zvětší.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

Tá moja TV vtedy stála aj so stojanom cez 100 000 korún, na tú dobu to bolo veľmi veľa, jedna z najhorších kúp. A človeku je ľúto ju len tak vyhodiť, pokiaľ slúži :mad: aj keď by som bol možno aj rád, kebyže sa konečne pokazila :))

majster222

Fakt je to digitální TV bez digitálního vstupu :-) Snažil bych se to propojit aspoň komponentním vstupem - není tam omezení barvonosného kmitočtu, obraz je lepší.
2omar3: je to jako s autem, taky nemá smysl opravovat 20 let starý model, pokud nejsou specifické důvody. Nová auta jsou lepší, efektivnější, bezpečnější, pohodlnější. S TV je to totéž. Zajímavá otázka jsou v tomto smyslu baby.

Antonín
Registrace: 8/2005

majster222:
nemáš čo riešiť, ja som takto odniesol na zberný dvor CRT Finlux 16:9 100Hz, čo stál viac ako 30 tis. Už sme ho nepoužívali, ale ešte som ho dlho opatroval, až kým som to neurobil.

Obraz mal na svoju dobu neskutočný, ale keď sa by som ho priamo porovnal zo súčasnou plazmou, tak rozdiel bol jasný.

Neodsudzujem používanie starých TV ani v súčasnosti, ale ak to má byť hlavný TV, tak sa netreba zbytočne oberať o kvalitu a zážitok.

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E

dbart

Tak takovýto střep bych spíš vyhodil, ale pokud už bych to chtěl mermomocí řešit: všiml jsem si, že TV má komponentní vstup (červený, modrý, zelený RCA). Asi bych šel touto cestou a koupil pak převodník HDMI - komponentní výstup.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

@majster222

Tá plazma melie z posledného, rozlúč sa s nou a kúp si nejaký medernejší tv. Ja som to urobil a neľutujem. Tiež som mal drahú starú plazmu, dokonca s jedným HDMI vstupom.

Karner
Registrace: 3/2010

Veď plánujem kúpiť aj nový, ja samozrejme viem aký je rozdiel medzi mojím a novými TV.

A prosím vás, existuje prevodník HDMI - komponentny vstup? Vyskúšal by som to.

majster222

@Antonín

Oprava to je něco jiného. Starý televize neopravuji a rovnou vyhazuji, ale dokud jede, tak ať jede.

omar3

@majster222

kup si za cca 300,- převodník s označením MINI HDMI2AV a k tomu jakýkoliv IPTV box. Převod HDMI na komponentní je podstatně dražší. Po vyhození TV tě ty 3 stovky už tak bolet nebudou a pokud budeš mít dobrý IPTV box, tak jej využiješ u nové TV.

RAFI007
Registrace: 1/2006

RAFI007

Ale keďže prevediem HDMI na AV, bude mi treba ešte tak či tak prevodník 3x cinch na SCART.
Alebo pôjde v tomto prípade o lepšiu kvalitu? Lebo pôvodne som mal v pláne použiť výstup AV

Hladal som redukciu HDMI - komponentny vstup ale nenašiel som.

majster222

@majster222

A co toto
https://a.aliexpress.com/_m0OQoyL

https://a.aliexpress.com/_mquIbR5

https://m.alza.cz/premiumcord-prevodnik-hdmi-na-kompozitni-signal-a-stereo-zvuk-d5247707.htm?kampan=adw4_prislusenstvi-pro-mt_dsa_all_obecna_kabely-redukce-radice_m_1003741_b__529610161119_~108241085739~&gclid=CjwKCAjw3_KIBhA2EiwAaAAlin48Z9n6xbcX9fbjQhQciba5CbGKo-Xx9u_MihVq1LMpgV-xlkkdexoCaigQAvD_BwE

milde

@majster222

Já bych se rozhodně nějakou kaskádou redukcí vyhnul. Čím víc, tím větší nestabilita. To je jako ten rozumí Činsky a umí Maďarsky, další rozumí Maďarky a umí Česky. Pak tam může být nějaká chyba :(

milde

@majster222

použiješ AV kabel SCART/M 3× Cinch. Je to i s přepínačem. Stojí kolem 30-50,- Kč.

RAFI007

Nevím a není lepší použít z Android boxu ten HDMI a pak převodník na Component.

milde

RAFI007

Čize z pohľadu kvality obrazu je pre mna lepšia voľba HD na AV a následne AV kabel SCART/M 3× Cinch s prepínačom?

A nie je to isté?

Našiel som jeden prevodník z HDMI na komponentny vstup.

https://www.fruugo.sk/1080p-hdmi-to-ypbpr-5rca-rgb-rl-video-audio-converter-adapter-hdmi-na-konvertor-komponentov-pre-ps3/p-54323044-110211928?language=sk&ac=croud&gclid=EAIaIQobChMI44rgvLK68gIVTuR3Ch3bAwXSEAQYASABEgJkM_D_BwE moze byt funkcny?

majster222

@milde

nějak se ti plete kompozit, komponent, HDTV, HDMI.Redukce z Ali nejsou HDMI a PremiumCord Alza je předražený HDMI2AV, který funguje úplně stejně bez jakýchkoliv problémů.Na Ali s dodáním z česka za hubičku i s DPH: https://www.aliexpress.com/item/1005003114508757.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.455e4b66MAJ9Lz&algo_pvid=7cad6a7e-5223-4ff6-a57f-f5e700a0c747&algo_exp_id=7cad6a7e-5223-4ff6-a57f-f5e700a0c747-7&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000024176982214%22%7D :)))

RAFI007
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra