Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Toroidal s Kaon od Telly, není signál

Ahoj,
mám Toroidal antenu 90 a pořídil jsem si satelitní Telly se sportovním balíčkem, chtěli jen 200 Kč, bez dalších poplatků. Dali mi zařízení Kaon, bez toho prý to nejde a připojil jsem antenu do LNB IN, ale Kaon píše, že nemá signál. Nevíte, jak by si ten správný signál na připojeném antenním kabelu mohl ten Kaon najít?
Nebo si musím ještě pořídit nějaký mezikus do LNB IN, nebo switch?

Toroidal 90 používám pro VU+ Uno, mám tam LNBčka na frekvence 0,8°W/1°W, 13,0°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E. Všechny směry mi fungují a chytám na ně programy.
Model je Kaon NA1170

Předem děkuji za odpovědi

DVDecko
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

@DVDecko

Ono je taky problém,jestli ten Kaon umí nějaký diseq protože u Telly je fixně nastavený na 1 w,ale ty jedeš přes diseq přepínač.

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

RE: Toroidal s Kaon od Telly, není signál

Kaon nemá v systémovém menu nastavení, přepínání Diseq.

DVDecko

VU uno nemá CI slot??

bretah
Registrace: 9/2012

@DVDecko

Tak budeš muset dát 1w napřímo bez přepínače a nebo solo parabolu.

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

prečo solo parabolu?
veď môže mať twin na 1W - jeden koax do DiseqC tak ako má dnes na VU+ a druhý koax direkt to Kaonu. Na to predsa nepotrebuje dve paraboly.
Ak Telly poskytuje aj kartu s modulom, treba vymeniť Kaon za modul. U DigiSK to ide vždy, bezplatne a na počkanie.

Dagy2
Registrace: 11/2010

https://emp-centauri.cz/cs/produkt/generator-g1-1ecn-1-e-116/

RAFI007
Registrace: 1/2006

Stačí mu, ak pozíciu 1w prehodí na prvý vstup DiSEqC prepínača a pôjde mu to!
Pri normálnom stb je to jedno, pretože na ktorýkoľvek vstupe DiSEqC prepínača môže byť pripojená ktorákoľvek sat pozícia. Pre správne prepínanie diseqc povelov potom stačí, aby poradie vstupov signálov z jednotlivých sat pozícií súhlasilo z nastavením v menu stb.
Ale takéto jednoúčelové stb, akým je Kaon, ktoré nepoznajú diseqc povely, pri nich je možnosť napojiť koax z LNB buď napriamo, alebo tak, ako som spomenul vyššie. Pretože každý DiSEqC prepínač po odpojení od napájania a následne po jeho opätovnom pripojení sa automaticky nastaví na 1.vstup.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Kaon

ma diseqc prepinac ...treba dat tovarenske nastavenia a natiahnut nanovo programy pri natahobani na novo diseqc a,b,c,d ponuka
Odskusane funkcne

Ylva

@Ylva

To je síce pekné, že Kaon zvláda povely A, B, C, D, t.j. protokol 1.0.
Ale?!
Môj názor je trochu iný, t.j. predpokladám, že autor tejto témy má na T-90ke parabole namontovaných viac než 4 sat pozície. A v praxi pri 5 a viac sat pozíciách je potrebné použiť protokol 1.1. A tento typ protokolu zvláda Kaon?!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

No asi

nie neskusal som nemam kde to mas pravdu asi...

Ylva

@Ylva

Ešte raz som si prečítal úvodný prispevok - pisateľ tam má skutočne 5 sat pozícií!
;)

mmiriboy

Cital

som nic v zlom

Ylva

Ale pokud bude 0,8W ve vstupu A-D, tak ten kaon bude normalne fungovat

J a
Registrace: 7/2005

@DVDecko

Stačí dál LNB na 1w do diseqc vstupu číslo 1 ... a vše funguje

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Základní otázka

https://www.parabola.cz/clanky/5680/kaon-na1170-seznamte-se-s-prijimacem-pro-novou-digi-tv-cz/
-- Otázka je, jak to vlastně všechno chceš provozovat. Já bych to udělal takhle:
HDMI 1 - VU+ UNO - 13,0°E, 19,2°E, 23,5°E, 28,2°E.
HDMI 2 - KAON - 0,8°W/1°W,
z přepínače pro VU+ bych vyhodil Thor a natáhl samostatně kabel do Kaonu.
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě

MMorous
Registrace: 10/2019

Děkuji za Vaše odpovědi.
Resetem do továrního nastavení se to nevyřešilo. Přestože tam je pak možnost přepínat DiseqC, tak stále Kaon neměl signál.
Vyřešil jsem to tak jak jste někteří radili.
Na 1W jsem koupil LNB Twin a napojil další kabel. Vše je teď funkční, jak na VU+, tak Kaon.

DVDecko

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra