Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

AB PULSe 4K (finta)

Na parabole sa objavila recenzia na prijmac AB PULSe 4K. V recenzii bol spomenuty problem so zadavanim PINu pre karty v moduloch DIGI TV SK. Dnes mi to telefonicky potvrdil aj jeden z predajcov. Ale v recenzia sa spomina nieco o pouziti "finty" (vid clanok). Vieme akej finty, prosim?

Vyzkoušel jsem také dekódovací modul DIGI Nagra s vloženou kartou pro satelitní platformu Nová DIGI SK provozovanou společností DIGI Slovakia. Modul pracoval bez problémů, bohužel nebylo možné zadat PIN kód, tudíž programy vyžadující PIN nefungovaly (programy se sledovat dají, ale musí se použít taková malá finta).

swina62
Registrace: 9/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: AB PULSe 4K (finta)

Tenhle přijímač tak nějak nechápu?
Celkem nabušený procesor i paměť, ale aby dali FBC tuner/y to ne? Takhle to má maximálně usmolený 1 nebo dva tunery.

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

tento prijímač je zjavne odpoveď (a dobrá odpoveď) na situáciu ktorá sa vyvinula na SK trhu:
- skylink/freesat na 23.5E čiastočne karty s uničítačkami a čiastočne M7 v moduloch
- Digi na 1W s CI modulmi
- Orange/Antik uni
- DVB-T2 s modulmi

existuje stále viacej ľudí, ktorí požadujú viacero CI modulom, pretože jeden operátor je nesplňuje všetky požiadavky (každý deň tu čítame plačúcich zákazníkov jednej platformy preč nemajú to či ono na všetkých platformách). Väčšina používaných prijímačov má uni, občas uni+1xCI, prijímače s dvomi CI sú na trhu teraz už snáď dva.
Takže nápad za mňa dobrý a súhlasím, že tunerov málo. Už len to, že nie je 2xDVB-S + 1xDVB-T2 (možno je tam možnosť nejakého USB tunera) je trochu chyba.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@swina62

Ved to je to iste co toto: https://www.parabola.cz/clanky/6824/opticum-ax-4k-hd61-combo-vyborny-uhd-prijimac-s-2-ci-sloty/
:)))

Zohan69
Registrace: 3/2018

@Zohan69

Ano, je to stejné po HW stránce, je to ze stejné fabriky, ale zásadní rozdíl je v SW supportu, který u AB je jinde, samozřejmě lepší.

U toho Optika nešlo pořádně HbbTV, byl tam problém u DVB-T2.

U AB PULSe to mají odlazené, HbbTV funguje, DVB-T2 také, dneska přidali nově i podporu lazení FastScan pro FreeSat. Taktéž je k dispozici full záloha přijímače včetně podpory nových M7 karet, což není v recenzi vůbec uvedeno a je to velmi důležité.

Taktéž tam není uvedeno, že ovládání nemá dobrou směrovost a vysílací kód je stejný i pro AB Cryptoboxy 7xx řady. I když ano, to je relativně nepodstatná věc, pokud nemáš u sebe oba boxy.

Určitě si myslím, že ten box budoucnost má, jelikož HW bohatě stačí a hlavní je SW support, který u AB je kvalitní.

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS
Registrace: 1/2006

@Zohan69

Vobec nemam pochyb, ze by bol stroj nekvalitny. Ale do uni citacky chcem dat skylink kartu a do Ci slotu novu digi sk a zadavanie pinu skoro pri kazdom prepnuti na operatora Digi SK mi prekaza a preto som sa dotazoval na tu fintu. No ziatial nemam odpoved. :)))

swina62

@swina62

To je v nastaveniach CI+ modulu. Skús nastaviť kód PIN na trvalo - áno. A podporu viacerých staníc - auto.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@BBS

A kde ze ta zaloha vcetne podpory novych M7 karet? To je jako public?

koudelka
Registrace: 4/2009

@koudelka

Klasicky na fóru satupdate.net Tam je roky support pro AB strojky.

Fórum je dostupného pro každého, stačí jen provést triviální registraci ;)

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS

@Jjezevec

Taky bych čekal USB3 ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@BBS

Hmm no tak to budou mit v M7 radost :))) Dekuji za informaci.

Jinak co se tyka to dalkoveho ovladani, zkus co je napsane v rezenci, zapojit pribalene cidlo a je po problemu :)))

koudelka

AB PULSe 4K (finta) (# 405)

pro kartu ve vyšším zabezpečení je oscam,takže žádný problém,problém je cena.Mám Zgemmu h9 twin stejná hw specifikace,lepší sw podpora za 3000,-Kč,a to nemluvím o Octagonu sf 8008sf,který je na míle daleko.

agamon
Registrace: 1/2007

@BBS

to myslis jako ten stejnej proboshuv oscam kterej se kopiruje do vsech stroju .. panbuh zaplat za takovou copy/paste podporu od abkomu

gavar
Registrace: 7/2021

@koudelka

Nové M7 karty dnes chodí na většině linuxových E2 boxů, není to žádná překvapivá novinka, spíše dnes už standard.

A možná se budeš divit, ale ne všichni "kradou" (provozují to dál...). Naopak, čtečku využívá hodně lidí pro legální příjem. Chtějí mít uživatelsky lepší box, často to je právě velmi žádané HbbTV (takový Skylink ready box ho nepodporuje žádný), rychlé přepínání, kvalitní obrazový výstup, což ti nabídne právě jen Enigma2. Potažmo, když chceš naplno využit nahrávání právě u 2-tunerového modelu, tak tady je ta čtečka ideální. Řešit to přes profi CAM nebo 2 moduly, je finanční nesmysl.

Ano, vím, dá se to řešit přes IR čidlo. Ale nejsem jako člověk, co psal recenzi, abych se škrábal levou rukou za pravým uchem...

BBS

@BBS

Standard? Napis mi prosim priklad aspon dvou dalsich E2 boxu, kde je verejne public k dispozici oscam pro M7? Zrejme nejak spatne hledam, pro me boxy nic. Treba pro DM900 RC20 prosim nebo pro VU+4K s VTI. Dekuji.

koudelka

@gavar

Mě osobně je jedno, co a jak tam je, ale hlavně mě, počítám, že i jiné běžné uživatelé zajímá funkčnost a ta tam nejen s kartami M7 je.

Vždycky je to o tom, že někdo něco vymyslí a ostatní to přeberou, zkopírují, napodobí, ukradnou, atd. Tohle není jen u satelitní techniky. Podívej se na takový Samsung a Apple, kolik mají sporů, kdo byl vlastně první. Lidem (normálním) to je jedno, jelikož řeší jestli to tam mají a funguje to, kdo s tím přišel první, je zajímá asi jako 14 dnů stará stolice.

BBS

No, v té recenzi je jasně uvedeno, že směrovost je nízká, možná si to přehlédl...Ze začátku se mi cena zdála vysoká, ale jak vyplouvají další informace o podpoře, tak už má vyšší cena svoje opodstatnění...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@koudelka

Pro Vu+ VTI image určitě je DUO 4K Se, UNO 4K SE, obyčejné Zero H.265. uClany stejné jako Octagony. To jsem dělal i pro známé a vím, že jim to funguje. Zdůrazním pro oficiální příjem, i když spoustě lidem nepřijde moc normální za služby platit.

Dreamboxy jsem také někde určitě zahlédl, ale vyhýbám se jim jako Adnrej opozici.

Chce to hledat, samozřejmě někdo to může mít, ale třeba nedá nebo jen prodá. Já s tím nekšeftuji, mě zajímá primárně, aby šel ofiko příjem ve čtečce. O zdejších uživatelích (některých) o tom nejsem 2x přesvědčený.

BBS

@BBS

Ten prijimac je postaveny na chipsete, ktory uz buducnost nema. Preco? Lebo sa uz nevyraba, a kedze sa nevyraba je len otazka casu, kedy prestane byt pre dany chipset podpora. ;)
Podla pisania ta tipujem, ze si jeden ztych co dostali box aj s cervenou maslickou aby pisali kladne recenzie po vsetkych forach.
Neboj a aj Opticum to ma dobre odladene. Inak asi si zabudol ako dopadla SW podpora pre slavny Ruby a AB IP boxy?

Zohan69

RE: to all

Mam VU+ Uno 4K a nie som schopny rozbehat Uni citacku pre skylink kartu. Tak ked je to teda tak velmi dostupne tie oscam nastavenia tak kde ich najdem :O

swina62

@Zohan69

Já jsem s mašličkou nic nedostal. To by mě zajímalo, co to je za akce? Měl bych vážný zájem, jelikož mě zadarmo nikdo nic nedá.

Naopak jsem měl půjčený box na víkend od známého, že to je novinka, tak jsem si hrál a včera četl recenzi a píši své poznatky. Pokud čteš dobře, tak jen nechválím. A už vůbec nedělám plané závěry. Přečti si mé některé starší příspěvky a pak můžeš soudit, co chválím nebo nechválím. Naopak se snažím psát jasná fakta, většinou respektive vždy z vlastní zkušenosti.

Je mi u spodní části zad, co si kdo koupí nebo nekoupí. AB IP boxy jsem dávno psal, že to je neštěstí. Naopak u PULSe si myslím, že budoucnost má.

Nemyslím si, že support rychle skončí, většinou se domlouvá i SW podpora při nějakém odběru. Předpokládám, že ABéčku asi nevyrobili 10 boxů, ale nějaké velké množství. Nevím, nebyl jsem na Slovensku hodně dlouho a už vůbec ne ve skladu AB.

BBS

RE: to all

Ano ak by som pouzival image openATV alebo VTI, tak skutocne nie je problem, ale pouzivam openPLI, pretoze mi sedi a tam to preblem je. Aj pred malou chvilou som dostal odpoved s Ellana, ze konfiguraciu na openATV a VTI mi vedie poskytnut, ale nie na openPLI.

swina62

@BBS

Pisem o podpore chipsetu, nie o podpore prijimaca. To su dve rozdielne veci. Ked Hisilicon ukonci za dva roky popdoru pre dany chipset, co potom?

Zohan69

@gavar

Ivanko, tymito plkmi tomu svojmu zocharskemu srotu predaj nezvysis. :)))

@BBS tiez netaraj, kedze ten Pulse je len prezleceny Optikum a oba s rovnakym softom od OpenATV.

Profundus
Registrace: 7/2021

@BBS

No zahlednout je jedna vec a mit to je vec druha. Tady to pro pulse 4k dal primo admin fora, takze nelze predpokladat, ze to jen tak nekdo smaze. Jinde to pokud vubec nekdo da, tak je to hned smazane a druha vec, ze to casto byva jistene proti vykradani, coz je jenom dobre. Bohuzel v tomto pripade tomu tak neni.

koudelka

@Zohan69

Když skončí podpora pro jiný chipset, co potom? Bude zase něco nového. Nikde není jasně psáno, že ta podpora pro HW končí za 2 roky. I kdyby, u levné spotřební elektroniky to osobně neřeším, není to auto za 2 mega, tam už očekávám od výrobce něco jiného. U spotřebky ne.

Většinou ten linux, když nastavíš někomu, tak o těch lidech nevíš i několik let, pokud vyloženě někdo něco nezmění nebo to nerozdrbe uživatel. Plno lidí lidí funguje na starých E2 boxech, kde jsou chipsety už dnes archaické a hraje jim to. To stejné bude i u toho Ab PULSe a dalších značek.

BBS
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra