![]() |
|
Nový Mux PSN Opole na K 10CPokud jste ještě nezaregistrovali, už pár dnů/týdnů vysílá v DAB+ na K 10C mux PSN Opole. Více info např. zde:https://radiopolska.pl/wykaz/mux/200 Ve výpisu stanic na odkazu výše chybí ještě radio Muzyczne, možná i nějaké další stanice. Příjem v podhůří Beskyd možný (zkoušeno ve Frenštátě/Trojanovicích), ale náročnější než MUX PR Opole na K 11C. Na hřebeni Beskyd se to bije s vysílačem Nitra Zobor na stejném kanále. Signálově podobné jako MUX DABCAST Katowice na K 10B. Chce to kvalitnější extérní anténu nebo místo příjmu blíže k vysílači. Každopádně ve vhodných lokalitách MSK, OLK stojí za vyzkoušení. Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 956 |
![]() |
|
10 CV okrese Kys.nové mesto z kvalitnou zostavou odrazení signál na 10C programy načíta včetne spomínaného Muzyczne Radio.Občas v čase z troma stanicami aj hral.Odkedy pridali nové stanice tak maximum načíta programy,ktoré nehrajú.Mám podozrenie že spustili aj G.SW.Anny,kde sa to viac navzájom ruší. |
juro1970
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 638 |
![]() |
|
RE: Nový Mux PSN Opole na K 10CTaké pozoruji výrazné zhoršení příjmu po přidání dalších stanic. Buď spustili druhý vysílač, jak píšeš, nebo změnili parametry multiplexu (zvýšili úroveň ochrany EEP). Uvidíme, zda je to konečný stav nebo se ještě něco změní.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
RE: Nový Mux PSN Opole na K 10CV dobe vysielania 3 staníc mali EEP-3-A.Dnes mi na moment naskenovalo na USB 11 staníc z toho minimálne Disco Radio má EEP-4-A,predpokladám že aj ostatné. |
juro1970
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 638 |
![]() |
|
@juro1970Ono vlastně ani nejde do DAB+ multiplexu narvat 11 stanic (každá s tokem 128 kbps) při zabezpečení EEP 3-A u každé stanice. To se tam nevleze, tak u všech stanic zvýšili EEP z 3-A na 4-A, a tím se zvýšila kapacita muxu z 1,152 Mbps na 1,728 Mbps.Příjmově se to u mě chová tak, že venku na teleskop mux skoro všude načtu, ale to je tak všechno. V lépe situovaných lokalitách alespoň občas škytne, ale pořádně nehraje skoro nikde, dokonce ani na horách. Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
@AlesHavelDnes ráno a dopoledne byly u mne v Havířově velmi silné signály ze severu: 5C Lodž, 10D Kielce, 11B Kalisz v plné palbě, takže možná byla šance i na 10C z Opole ve Frenštátě. |
stapa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 499 |
![]() |
|
@juro1970Co, pls, konkrétně znamená kvalitná zostava? |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 404 |
![]() |
|
![]() |