Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zivotnost LNB

Aku mate skusenost so zivotnostou LNB? Je nejaky vyrobca u ktoreho je zivotnost LNB dlhsia? Vacsina vyrobcov uvadza pracovnu teplotu od -40 do +60st kazdopadne v tychto extremnych horucavach a este na strechach je to pre vonkajsie jednotky silna zataz. Moja osobna skusenost su dva kaput LNB za cca 5 rokov. Mal som Inverto a Silver sky.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

dvbinfo
Registrace: 9/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55
Odpověď v diskusním vlákně

@dvbinfo

ty tu píšeš o životnosti,ako by stál 500,-euro...ked sa ti pokazí ten čo máš,tak mi sem napíš,ja ti kúpim a pošlem nový!!!

nick211
Registrace: 5/2018

RE: Zivotnost LNB

:laughing: :laughing: :laughing:

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

ja mam LNB twin na 2spolecnosti zaroven od roku 2014 a zatim mi jde v klidu...i kdyz nevim asi bych poznal asi je spatny po tych letech pokud by to nastalo :-/

kolopik
Registrace: 4/2014

Inverto Black Ultra Single, 10 rokov v prevádzke, zatiaľ ide. R^

pharao
Registrace: 5/2012

Inverto Black Ultra Twin, takisto...

pharao
Registrace: 5/2012

Konvertor, na věky, pokud někde v blízkosti neudeří blesk. Ja měnil pouze, když jsem dával nové paraboly. Ale nic jim nebylo. Otázka pár korun.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

Předloni mi odešel quad Hirschmann, kterej jsem provozoval cca 14 let. Koupil jsem ho jako použitej na pouliční tržnici v D za 3 éčka. Byl skvělej. Ejejej...

krupino
Registrace: 10/2008

Alps single 26 let cena za kus sbila 1000,- kč

Registrace: 4/2017

Tiež prevádzujem niekoľko ks LNB od Megasatu a od Smartu už min. 13 rokov a fungujú dodnes.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

No name, 9 rokov, pri extrémnych horúčavách tu v strede Talianska. Šľape bez problému.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

Životnosť LNB

Raz som čítal jeden článok,že životnosť LNB je cca.10 rokov a potom ho treba vymeniť,starnú v ňom súčiastky.

garbanka
Registrace: 8/2009

ano stárnu , u kolenovrtov pri spiacom režime .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@garbanka

Starnú ako starnú!?
Pokiaľ sa LNB nerozlaďuje, t.j. "drží frekvencie", pokiaľ ide s neho normálny signál bez viditeľnej straty, pokiaľ fungujú všetky výstupy na ňom. Pokiaľ nie je poškodený obal LNB, tak si myslím, že nie je potrebná jeho výmena a LNB kľudne môže mať aj viac než 10 rokov.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

LNB Strong namontovane v 2002, vyhodil som ho minule leto.

milanke
Registrace: 8/2016

@nick211

dvbinfo sa nepyta na cenu LNB, ani nenarieka nad financnou stratou. Reagoval si mimo temy invektiou a Brumo ti kontroval...
To nebol zart, to bolo zosmiesnenie.
Nastastie, ostatni pochopili temu a odpovedali k veci.
Aj mna zaujima zivotnost LNB. Hlavne jeho plastoveho krytu. Lebo keby tam namontovali mna, nevydrzim tam ani jeden den ;)

romanss
Registrace: 7/2018

Mám několik LNB od roku 2003 a všechno stále funguje.

Oldřich
Registrace: 12/2005

Životnost LNB můžete prodloužit tím, že LNB necháte stále napájené a tím, že nebude cpát parabolickou anténu na komín, kam opravdu nemá smysl ji instalovat. LNB může pak odejít jenom blízkým bleskem nebo čínský plastový kryt UV zářením. Jinak je to jenom náhoda.

Antonín
Registrace: 8/2005

@romanss

ty to to máš v tej hlave dopletené . to bude s tým vysedávaním u pc a u tv.chýba ti pohyb a teda aj iné myšlienky . reagoval som na prvý príspevok . no , samozrejme teba je to niečo iné .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

LNB Sharp 4ks
Rok 1996 a stále funkčné

plynux
Registrace: 1/2019

Megasat twin diavolo běžel 13 let. Vyměnil jsem ho za quad kvůli dalším výstupům. Až do výměny fungoval bezvadně.

PJK
Registrace: 11/2005

@dvbinfo

Všetky konvertory mám na parabolách natočených na juh a akonáhle slnko prejde na obed cez barák, dostávajú plný nářez až do jeho zájdenia za obzor... Najstaršie boli nahodené niekedy pred rokom 1995 a všetky sú doteraz plne funkčné... Či už LNB ALPS, Golden Interstar, Shess, alebo Gold Edition single LS-01G na jednom ako jedinom z niekoľkých tejto značky prasklo a odpadlo víčko, stále ho však používam pri skúšobnom prvotnom nastavení nových družíc a overení ich dostupnosti u mňa aj bez víčka... Ak mi tak dlho vydržia aj pred pár rokmi kúpené Invertá BLACK Ultra Twin, ktoré mi vykazujú lepšie výsledky ako single, budem spokojný... ;)
Jediné čo mi na starých konvertoroch vadí, je zašlosť povrchu vplyvom počasia... Hlavne na svetlých ich zažltnutosť od slnka, aj keď to nemá žiadny vplyv na ich funkčnosť... To čierne IBU vyzerajú stále ako nové... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@PJK

MEGASAT single LNB DIAVOLO mám momentálne na parabole pre 30°W, ten už toho precestoval... Jediná jeho viditeľná zmena je slnkom vytiahnutá farba predtým červeného víčka... Teraz je tak akorát "rujová"... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Vdaka vsetkym za odpovede R^

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

dvbinfo
Registrace: 9/2006

@Brumo

Prosím Ťa, mohol by si mi teda objasniť, čo také smiešne bolo na tom prvom príspevku? Aj ja by som sa chcel pobaviť, ale som tú vtipnú pointu v ňom asi nepochopil. Ďakujem.

@nick211 .
A to ťa ani náhodou nenapadlo, že ak musí mať niekto parabolu umiestnenú na horšie dostupnom mieste, tak sa mu tam nechce liezť každé 3 roky?

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank11

Nič v zlom, ale k parabole by mal byť prístup taký, aby bolo možné urobiť možné úpravy, potrebné opravy, alebo očistenie častejšie než raz za 3 roky!
;) ;) ;)

mmiriboy
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra