Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

120-ka parabola a príjem signálu cez multifeed

Pekný deň prajem!
Uvažujem, že na klasickú ofset 120-ku parabolu, na ktorej mám momentálne len jeden držiak na LNB, parabola je nasmerovaná na pozíciu 16E, umiestnim multifeed držiak. Totižto chcem na túto parabolu premiestniť z druhej paraboly (E-85) okrem pozície 16E (tá tam zostane), ešte pozície 23,5E a 0,8W. Všetky LNB budú v prevedení octo, t.j. klasické typy LNB (typy SLIM alias "úzky krk" sa v prevedení octo nevyrábajú).
Aké máte svoje reálne skúsenosti pri použití takto veľkej paraboly s príjmom signálu cez multifeed na pozíciách 0,8W a 23,5E? (Predpokladám, že budem asi musieť ohnisko paraboly, t.j. stred nasmerovať na poziciu 13E.)
Vopred vďaka za odpoveď!

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 120-ka parabola a príjem signálu cez multi...

Aké máte svoje reálne skúsenosti pri použití takto veľkej paraboly s príjmom signálu cez multifeed na pozíciách 0,8W a 23,5E?
Túto otázku ešte doplním - že mám na mysli porovnanie zo sólo príjmom signálu na 80-ke parabole, ktorá je nasmervaná buď na 23,5E, alebo 0,8W.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

cca nastejno... podmínkou je přesné nastavení pozice LNB na 120 ve všech rovinách, tj. potřebuješ univerz. MF držák LNB který to umožnuje

lance
Registrace: 10/2008

@lance

O "nastavení vo všetkých rovinách" to viem - ono je to v podstate rovnaké, ako pri nastavovaní E-85. Pri nej musíš tiež uvažovať "v troch rozmeroch" vrátane skew samotnej paraboly.
;)

mmiriboy

Divím sa, prečo taký chytrolin ako ty, čo všetko vie, sa vuobec na niečo pýtá..Prostě to vyzkoušej a uvidíš, pokud nemáš co práci a nudíš se, tak pokračuj vesele v onanování...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Zrejme uz dlhsiu dobu nemal koho zosmiesnit a tak pocituje akusi frustraciu... Ale nie som si tym isty.

romanss
Registrace: 7/2018

@Saxon

Co od neho potrebujes ze ho az tak "chvalis" ? :)))

plekab
Registrace: 3/2021

@Saxon and @romanss

Máte nejaké duševné problémy?
Na mojej otázke nevidím nič zosmiešňujúce a ani nič sexuálne vzrušujúce! Keď nemáte čo povedať k danej téme, tak láskavo nereagujte! Kapíšto?
Thank you!

mmiriboy

snad nepatí , že čím větší odborník tím větší hová...

dnurg
Registrace: 12/2016

@mmiriboy

Já mám 125 parabolu s multifeedom 23E 19E 16E 13E ale chcel som aj 0,8W ale už sa to tak nedalo urobit aby islo 23E až 0,8w tak som nechal 16E a vsetko funguje. :(

Kolek
Registrace: 2/2015

@dnurg

To je taky odbornik asi ako ... povedzme Zetor25. :laughing:

plekab
Registrace: 3/2021

jde to ale je to zbytečná jeb.čka a výsledkem je degradace 120 anteny pro příjem 23 a 1W, se dvěma octo na krajích se to bude geglat ve větru atd.... osobně bych to určitě nedělal a 1W bych dal na jinou antenu...

PS: vlákna nečte jen tazatel, čtou si i ostatní... tolik za mě k osobě tazatele a otázce zda mu odpovídat, či ne... ;)

lance
Registrace: 10/2008

Porovnání signálu - 23 mám na 80tku v pohodě, Thor mám na 85 v pohodě společně s 5W, ale na Italy nesmí moc pršet.
K tvému projektu 120 - střed bych dal na 9E se záměrem na Supertennis, já mám ale stanoviště Plzeň. Čím víc na východ, tím horší podmínky pro Thor, ale 120tka by to měla dát.
K nastavení - záleží na stanovišti, nejlépe je pověsit parabolu na polární závěs na rovno a přesně naladit středové LNB podle stanoviště, u Tebe předpokládám někde 19°st. Pak pootočit podle polární osy na 9E a doladit ostatní LNB. Ať se daří.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Dík za odpoveď.
U mňa doma je "stred" cca 17,5°E. Najprv to vyskúšam tak, že stred nechám na Eutelsate (16°E) a podľa výsledku zisku na signáli to buď nechám tak, alebo budem ďalej experimentovať z "vystredením" paraboly.
Predpokladám, že sa do toho pustím niekedy počas posledného júlového týždňa.
;)

mmiriboy

Mmiri

Nevím, co máš za anténu, ale kdysi dávno jsem měl starou železnou 125-ku s multifeedem na 26+28,23,19. Tyhle "věčší" antény jsou plošší a na multifokus méně vhodné, probíralo se to tady, divím se, že si to nepamatuješ. Aby nakonec ten Saxon neměl pravdu a neskončilo to tou "onanií", už nejsme nejmladší, nic ve zlým. Ale dokážu si to představit, krásný letní den na zahradě, pivo vychlazené, manželka pryč, proč ne /myslel jsem to nastavování, ne tu onanii/ :)) ...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@mmiriboy

Talíř bys neměl mít přesně svisle, ale natočený podle polární osy. Jinak budeš mít menší zisk a pracně budeš takový rozsah nastavovat. V tom je ten vtip polárního závěsu.

MMorous
Registrace: 10/2019

@tukan

Ono, keď to "nevyjde" s tým Thorom, tak tam preložím aspoň Astru 23,5E, aj to bude si myslím nejaké plus. Veď uvidím v reáli, že jak to bude?!
;)

mmiriboy

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra