Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Televize LG 65un7000,nenajde anténu

zdravím,koupil jsem novou plastovou anténu,cca 1200kč a po zapojení,mi ji tv vubec nenajde,nejde ladit programy,to samý na starý tv,vubec nesvítí že je na vstupu.Ještě mám jednu starou a to je na obou tv stejný,vubecji nenajdou,jak kdyby byla vypnutá,ale není :O

sitar
Registrace: 5/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Televize LG 65un7000,nenajde anténu

Kup si poriadnu antenu a nie tieto plastove nezmysly.

jopo166
Registrace: 1/2009

@jopo166

mám to jen pod pergolu,když to chytne pár programu,tak nevadí,ale tv vubec nezaregistruje,že jsem do ní dal anténu.podobnou máme na fotbalovém hřišti a uplně v pohodě hraje.

sitar

jestli je anténa opravdu plastová, tak není divu - plasty jako nevodivé materiály jako anténa fungovat nemohou :-)
(tedy pokud platí maxwellovy rovnice)

Antonín
Registrace: 8/2005

skušal som aj ja taku plastovu antenu a tiež som nič nechytil tak išla do koša a dal som male logaro a hned všetko išlo.

jopo166

Pod pergolu dáš i malou rybinu. A máš víc muziky za malý peníz. Na fotbalovém hřišti je to samej anténař, epidemiolog, politik, ekonom,.... To už ti víc poradí Mařena z (nevhodné slovo)čáku... :)

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

SPAM jako vyšitý...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@meduzka

To je mazec ty nevhodný slova, co? Určitě jsi myslel dávného předchůdce sečáku, že?

krupino
Registrace: 10/2008

spíš mě zaráží

proč se tady registrují lidé,kteří nemohou být přínosem v tomto oboru

pierrepetr
Registrace: 5/2006

to jsou rady nad zlato,opravdu.....chápete,že mi TV vubec nedá možnost dát vstup anténa?A ano,na tom hřišti se díváme přes tu plastovou na Tv a jede,tak sy ty rozumy nechte od cesty

sitar

Ty si tuž s tou pergolov v jednom vlakne bol a si tu zas :laughing:

jopo166

@sitar

asi si zvolil spatnou diru :) spatnej kabel nebo spatnou antenu :((
PS: v pergole pouzivam 30 let starou kratkou kolorku :) :8)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Nahoď sem typ, já se Ti na to mrknu, problém bude nejspíš v napájení předzesilovače, jestli by měla svítit

MMorous
Registrace: 10/2019

A nikoho neosočuj, když si neumíš ani přečíst návod.

MMorous

návod je 5 kreslených obrátků,jak přichytit anténu ke stožáru,k zábradlí,atd.Nijak jinak nic zapojit nejde.Zesilovač v zásuvce svítí.Dám do televize kabel HDMI ze satelitu a hned mi to nabízí TV na vstupu,tady nic.Anténa Evolveo HDO

sitar

Ještě dodám,že v Tv,to jinam zapojit nejde,anténní vstup má jen jeden.Nejde to nějak vyzkoušet ten vstup?Já nevím,nějaký starý káble doma mám,tak ten druhý konec obnažit a přidělat kus drátu?Fakt nevím,ptám se :lookaround:

sitar

precti si navod na televizi

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Sitare, to nedáš. Jsi moc málo nadaný. V apatyce se to, co to chybí koupit nedá, jak známo. Potřebuješ pomoc. Jak ti dají dávky, nějakého pomocníka si zaplať, stačí když bude mít ukončené ZŠ.

Antonín
Registrace: 8/2005

Tak si to shrneme. Zesilovač v zásuvce svítí. To není zesilovač (ten je v anténě), ale externí adaptér. To, že svítí ještě nemusí znamenat, že je ok. Předpokládám, že není k dispozici voltmetr, tak si půjčím adaptér z hřiště. Pokud vše beze změny, tak seženu někoho s voltmetrem a změřím na konci koaxu, který vede do antény, Tam by mělo být nějaké napětí (5V?), na konci k TV 0V. Současně se i podívat, jestli v TV není aktivovaná funkce napájení do antény (pokud TV má). Když, tak ji deaktivovat. Pokud beze změny, tak si půjčit nějakou anténu bez napájení a vyzkoušet. To může být i prvním krokem, jelikož zesílení 45dB s nějakým silným TV signlem udělá své. Nejlépe pak zavolat odborníka s měřákem a to může být opět prvním krokem. Samozřejmostí hned ze začátku je i překontrolování konektorů atd.

radek1

Nevím proč do toho pleteš satelit.
Vem si k ruce návod a zapoj to podle obrázku č. 8
Ta krabička co svítí je adaptér 12V, tedy něco jako baterie - a napájí po kabelu zesilovač, který je v anténě. POtřebuješ 2 kabely, jeden krátký do televize, druhý dlouhý k anténě.
-- Jeden konec dlouhého kabelu přišroubuj k anténě podle obrázki č.5 a druhý konec k té krabičce, která svítí. Na konektor, kde je napsáno vstup nebo anténa.
-- Adaptér připoj do zásuvky.
-- Na té kravičce je ještě jeden konektor, označený jako výstup, nebo TV, a ten propoj druhým-krátkým kabelem s televizí.
Pusť televizi a natoč anténu na nejsilnější signál a nalaď kanály.

MMorous

Pokud si nejseš jistý, zda ti funguje tv tuner, půjč si set-top-box s DVB-T2, propoj ho HDMI kabelem a připoj k němu anténu (samozřejmě tv výstup ze zdroje). Pokud jsou předladěny kanály, vyzkoušej, zda se ti objeví obraz. Nasměruj anténu na co nejlepší signál aspoň na "teploměrech" boxu při ruční instalaci v menu. Pak dej anténní kabel do tv, přepni si na tv v source (input, av...) na tv tuner a laděndo Grando.

krupino
Registrace: 10/2008

@MMorous

Nechápu,co tu blábolíš.Vždyť to naprosto jasně popsal,a hned se objeví hromada příspěvků o ničem.

jjery
Registrace: 12/2012

@pierrepetr

Mozno, aby sa naucili od tych, ktori vedia?
Len tak hadam...

romanss
Registrace: 7/2018

@sitar

Jaký rozumy? Chceš poradit? Ber to! Jsou tu diskutéři s letitou praxí v oboru anténní techniky a diskutéři mající alespoň její základy. Vzhledem k tomu, co jsi koupil, nepatříš ani do jedné skupiny. Takže s pokorou ber co je. Základ je kvalitní anténa, špagát konektory, pak znalost příjmových podmínek v dané lokalitě a znalost ovládání přístroje. Na fotbalovém hřišti je informace opravdu směrodatná. Zavolej si toho pána z s mnoha přístroji, Franta Vomáčka na dřevoplech z tej Vaší Restaurace na hřišti ti moc nepomůže. :)

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

Nie je v blizkosti nejaky 3G/4G/5G vysielac? V tom pripade su take typy anten zbytocne - nechytia nic

MarekPrin
Registrace: 11/2013

Antena stala 1200kč tak musi chytat :)))

jopo166
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra