Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

exoticke sat. signaly v dobe analogu

jenom tak strucne... jednoho dne, kdyz jsem byl autem pryc jsem zastavil na vysoko polozenem miste s hodne otevrenym prostranstvym a ze srandy proladil radio na dlouhych vlnach. zachytil jsem hromadu ruznych stanic, mluvici ruznymi jazyky. i kdyz se toto tema moc netyka te zvlastni vrstve v atmosfere, ktera nam umozni prijimat daleko vzdalene vysilace, tak jsem se chtel ze zajimavosti zeptat, jak jste v dobe analogu prijimali napriklad americke stanice ze satelitu. slo to vubec prijimat? nemyslim ty prenosy, ktere proudi z ameriky do londyna a az potom na satelit, protoze techto signalu muselo byl tenkrat hodne (napr. dnesni dad kanaly na 15w). nebo napriklad druhou stranu zemekoule? asii, cinu, az na hranici horizontu? diky za zavzpominani!! R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: exoticke sat. signaly v dobe analogu

Někteří se tímto koníčkem zabývají zřejmě dodnes, když vidím parabolu natočenou na sever ;)

radek1
Registrace: 1/2006

Antoníne vysvětli jim to.....já už nemůžu..... :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Děláš v té CT? Pokud ano, tak si najdi pana Bradáče, ten ti to určitě popíše. Jak se přenášeli obrázky v roce 1984 z LOH v L.A. v roce 1988 ze Soulu atp

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Na pokrytí signálem celé zeměkoule jsou potřebné 3 satelity umístěné na geostacionární dráze s rozestupem 120°. Takže bude taky záležet odkud z Ameriky a kam do Evropy ;)

kokun
Registrace: 5/2015

V souvislosti s tímto vláknem jsem si vzpomněl na 4 věci.
1) Nevalný příjem americké CNN na 11627V z Astry 1B na východě republiky. Přes den drob outy, večer se příjem zlepšoval, v noci to někdy šlo čistě.
2) Exotikou byl příjem izraelských stanic v analogu na 4W, ale signál byl velmi slabý.
3) Ještě trošku exotičtější byl příjem vietnamských a thajských stanic z Thaicomu 2/3 na 78.5E.
4) Na DV se dá dodnes podle denní doby slušně přijímat až 7-8 stanic, když jsou dobré podmínky, tak i něco málo navíc.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

V roce 62 se provedl první satelitní přenos z USA do Evropy. Přes Telstar1.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

už zostali len spomienky . od 63°E do 45°W toho bolo dosť v analogu . .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Vzpomínám si, že na 37.5°W jela kratší dobu v analogu "Republika Srpska Krajina" - TV z obsazených chorvatských území Srby. 90tá léta.

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

feedy

V podstatě všechny feedy jsou taky exotika ... hlavně pro zpravodajské účely ...

Jeden z hlavních satelitů je pozici 100.5E v C pásmu ... další na 7E v Ku a pak na (asi) 55W v C pásmu ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@Saxon

To byla událost! I světový šlágr na to téma vzniknul!

knawi
Registrace: 3/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra