![]() |
|
VU+Ultimo4K - chytákZdravím všechny, můj satelitní přijímač VU+Ultimo4K si na mě vymyslel následující lahůdku. Když ho zapnu, je na monitoru asi 5s vidět úvodní logo, ale jakmile se začne natahovat systém, obrazovka zčerná a hlásí, že nemá vstupní signál. Propojení je přes HDMI. Pomocí webif jsem zjistil, že satelit normálně funguje, dekóduje naladěné vysílání, jen ho nezobrazí na monitoru. Zkoušel jsem tovární nastavení, nepomohlo. Zkoušel jsem přepínat formáty obrazu, nepomohlo. Zkoušel jsem původní VTI přeinstalovat na OpenPli, potom OpenATV, ale stále stejný výsledek. Obraz funguje prvních pár sekund s úvodním logem a pak signál na HDMI zmizí. Vypadá to spíš na HW závadu, nebo by to šlo nějak softwarově rozchodit?Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákTaky se mi to občas stávalo,pomohla výměna HDMI kabelu. |
bosanako
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákniekedy stačí len pár krát vytiahnúť a zasunúť ,prečistiť konektor, robia to všetke konektory i sieťové na karte tiež, oxidujú |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 338 |
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákNo ale to by potom nefungovalo vůbec. Nebo se oxidace projeví až při vyšších frekvencích? U obrazu s vyšším rozlišení? Zkoušel jsem to stáhnout z UHD až na 720p a nepomohlo. Taky jsem zkoušel jiným kabelem připojit jiný monitor a pořád stejná písnička. Začínám ztrácet naději.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákNaposledy, když jsem měl podobný problém /zaplaťpánbů/, tak manželka utírala prach a hdmi prohodila z "out" na "in". Po podrobném výslechu jsem ji musel vysvětlit, že není "díra jako díra" /dnes jsem pojedl vtipnou kaši, aši/...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákJo, to není můj případ. Jsem 10 let rozvedený.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chyták@Hugocz externí napájecí zdroj máš vpořádku? Taky dovede nadělat dost neplechy.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákTak ten jsem zatím nezkoumal. Chystám na odpoledne ještě pár pokusů, tak se zatím teoreticky připravuji. Zkusím ho zahrnout do zájmové skupiny.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákOn na prázdno může dávat 12V, ale pak při zátěži spadne dolu. Bývá to většinou nafouklým eloktrolitickým kondíkem. Tuším že 100uF/12V. Už jsem tři zdroje takto opravoval. Ale dal jsem tam kondík na 16V. Vydá se tam a je to napěťová rezerva. Jinak výrobci udávají životnost těchto udrojú 5 let.![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákNo jo, ale negenerovaly by tyhle závady (nespolehlivý zdroj, oxidace kontaktů) spíš náhodné závady? Můj přijímač se chová naprosto spolehlivě. Tedy zobrazí úvodní logo a pak už nic. Mě to přijde spíš že se přepne do nekompatibilního režimu, nebo aktivuje poškozenou část nějakého čipu. Samozřejmě zkusím i jiný zdroj.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákJo, ten kondík není 100,ale 1000uF. Ale netvrdím, že to může být zdrojem. Za zkoušku to stojí.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákno ještě bych zkusil originál IMG od VU a potom až jiné IMG |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákPo pravdě by mě ani nenapadlo, že existuje nějaký "originální" software. Když jsem přijímač kupoval, bylo v něm myslím VTI. Ale dobrý nápad, už stahuji. Díky.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákV každém případě zajímavé vlákno, dej vědět, jak to dopadlo...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákTaky by mě to zajímalo. Vu+ mám a zatím v pohodě. Rád se přiučím.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákJá bych hledal chybu v kabelu, nebo v nastavení v TV, webif ti dal jasnou odpověď.DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 100 |
![]() |
|
@dnurgTakže dnurg poradil správně. Moc děkuji. HDMI výstup byl asi nastavený do nějakého nevhodného režimu. Po přeflešování originálním firmware verze 3.0 se přijímač rozjel. Mám výstup obrazu nastavený na 4k a monitor zobrazuje. Jsou to jen hypotézy, ale možná mají jiný ovladač než open enigmy, takže HDMI výstup nastavil z gruntu znovu. Teď se rozhoduji, jestli tento FW zkoumat, nebo tam vrátit mé oblíbené VTI (i když má své chyby, o tom netřeba diskutovat). Originální FW trochu připomíná Open ATV. A s tím jsem se nikdy nesžil.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákVti je asi jistota desetinásobku, ale vyzkoušej i blackhole, stojí za to. Ono ted je to jedno, když tam nic nemáš, takže klidně můžeš vyzkoušet i nějaký full backup image z linuxsatu a upravit si ho, čistý image můžeš nahodit vždy, za zkoušku nic nedáš...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákBlackhole umí moduly CI+ ? To je pro mě důležité.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákno ne že bych tomu rozuměl,ale nejsi první , kdy to zahrálo jenomlogo.Akorát mě překvapuje , že ti to nikdo neporadil už předemnou VU mám jenom jedno , jinak používám DM920 .VTi je stejně pro VU asi nejlepší,hlavně že to hraje |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákSoučet:chyba sw při komunikaci s TV HDMI je obousměrný kanál, primární chyba tedy mohla být jak v TV, tak v drátu, tak v sw přijímače kdyby byl blbě sw přijímače bylo by nejlepší zkusit nastavení video módu ovládáním přes sít (ale samože to mohla být třeba hw chyba někde ve flashi, v ní blbě uložený driver nebo nějaký parametr, a to by odstranit nastavováním nešlo) zajímavé, otazníků hodně zůstalo |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákAno, hlavním otazníkem je, proč se to vůbec stalo.Satelit nechávám trvale puštěný, vypínám jen TV LG 56 palců, tedy relativně novou. Večer vše v pořádku, ráno po zapnutí TV hlásí, že nemá signál na HDMI vstupu. CEC mám vypnutý, takže komunikovat po HDMI by neměly. Jestli to byla chyba přijímače nebo TV je tedy těžké odhadnout. Ale kabel jsem neměnil, tak ten je snad v pořádku. Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákJeště drobná poznámka. TV má tři vstupy HDMI, tak jsem pro jistotu sat připojil k jinému HDMI. Pokud byla chyba v satelitu, pak se nic nezměnilo a může se to stát znovu. Pokud byla chyba v TV, je šance, že na jiném HDMI se to už nestane. Ale TV i satelit mám několik let a stalo se to poprve. Takže možná náhodný vnější vliv, třeba přepětí v síti a následné "zasukování" procesoru v TV nebo sat. Kdo ví.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
![]() |
|
RE: VU+Ultimo4K - chytákKdyby se to stalo příště, tak bych z kompu zkusil v menu změnit konfiguraci video output, zdali se něco nestane...to by cosi ukázalo, pak bych zkusil nevypínat přijímač a prohodit HDMI kabel do jiného vstupu TV, no a nakonec nejlépe to připojit k jinému tv...no třeba se to nestane, těch příčin asi může být hromada. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
![]() |