Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Ladeni TV SAT TUNERU

Nemužu naladit družici 16A na mem TV PHILIPS smart android 9 7304. Neni vubec V menu nabídce a nevim zda se tam dá vubec nejak pridat!? Poradi nekdo? :(

Kolek
Registrace: 2/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ladeni TV SAT TUNERU

...v manuálnom ladení zadaj frekvenciu 11,366/V/30000 2/3 ,je jedno na akej družici budeš v menu, a hladaj signál dotiahni parabolu a manuálne si preskenuj frekvencie z družice 16e /musíš ich manuálne nahodiť/ ;)

Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.

Patko
Registrace: 1/2007

RE:Patko

Chcel by so, to vidieť . :)))

pego097
Registrace: 3/2011

Philips vyhodiť. Alebo nechať len ako zobrazovač.

satan
Registrace: 1/2006

@Kolek

Když nemáš řidičák, tak si nekupuj auto.
- stanice s ladí podle frekvencí, ty si přečti tady https://www.lyngsat.com/Eutelsat-16A.html
NEJPRVE ALE MUSÍŠ NAMÍŘIT PARABOLU NA DRUŽICI. Jestli jsi naprostý laik, nech si to nastavit a naladit.

MMorous
Registrace: 10/2019

Já to pochopil tak, že parabolu na družici má, jenom v menu ladění v tv 16-ka není, udělal bych, co radí Patko...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Ta otázka zní vlastně takto: je možné v tomto typu TV upravit seznam transpondérů a jak? Pak - po přidání transpondérů pro 16e - už ladění bude hračka. Pokud ten seznam nijak upravit nejde, jediný postup asi je manuální ladění transpondér po transpondéru.

Antonín
Registrace: 8/2005

A co zkusit návod?

https://www.download.p4c.philips.com/files/6/65pus7304_12/65pus7304_12_dfu_ces.pdf

radek1
Registrace: 1/2006

Ten návod není špatnej.

MMorous

Mmorous

Vidíš, vidíš, řval si na Koleka a ten se tu už neukáže, nedá vedět jak to dopadlo, aby se ostatní poučili, philipse hodil do popelnice a přešel na iptv... ta dnešní mládež nic nevydrží... :)))

tukan

@tukan

Asi vyčkává . . .
Přitom ten návod je dobrej, já k Sony mám jenom odkaz na elektronický manuál. Kdo nezná technický pojmy, tak je to vopruz.

MMorous

@MMorous @tukan no vidíte, takto je to zde pořád. Hodím dotaz, poraďte, ja už se neozvu.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

Sat v televizi nemám. Ani byc nechtěl. Tak tomu nehovím. Používám již 33 let externí stb. Ale pokud chci v stb naladit nějakou novou družici třeba tu 16E tak ji musím mít v satellites.xml. jinak naladím kulový.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@Patko

Rucni ladení jsem hned vyzkoušel a nic.Jine družice funguji v pohode.Zjistil jsem ale,že i TV THOMPSON ma STEJN7 problem u nekterých modelu.

Kolek

@Kolek

Nejspíš nemáš přehled. Především musíš namířit správně parabolu na družici. Jinak můžeš stát v omylu, že chytáš např. 16A ale ladíš 13.0. Frekvence se na satelitech opakují. Ale ne všechny. Je dobře se trochu orientovat v pojmech a údajích o nastavení.
MOžná to znáš, ale vyjadřuješ se nepřesně.
Udělej to takhle. Vyber si na Lyngsat.com frekvenci, která vysílá volně, doporučuji např. 11471.0/V, DVB-S2, FEC 5/6, SR 30000. 8psk
- dej v TV ruční ladění a nalaď nejsilnější signál podle teploměrů v televizi - seřiď parabolu a LNB
- Dej vyhledat - mělo by to najít na téhle frekvenci cca 26 programů
Měla by tam jít FTA Arena HD
Když to správně naladíš, jsi na družici. Potom dej automatické ladění a jestli to má Fast Scan, tak ti to naladí celou družici. Teprve v průběhu ladění systém zjistí správný název družice a vypíše Ti ho někam na obrazovku. Podrobnosti neznám, protože tuhle televizi nemám
Jestli to nemá FastScan, tak musíš každý žádaný transpondér ručně zapsat, naladit a uložit. Možná je k tomu nějaký editor, to si zjisti sám.
- Jestli vlastníš kartu na Orange, tak zkus frekvenci, jak psal kolega nahoře. Ale karta musí být správně vložena. První pokus bych proto udělal na FTA.
- A pak napiš, jaké slavíš úspěchy

MMorous

@Kolek

Nechci do toho hned kafrat, ale :
Podle tvého vyjádření píšeš “ostatní satelity fungují normálně”.
Pojďme to vzít postupně a někam se učitě dostanem.

Zkus nás poinformovat o tom, zda :
A. máš připojenou instalovanou parabolu s VÍCE LNB a s použitím DISEQC přepínače
B. Máš parabolu pouze s jedním LNB a na jednotlivé další družice jí otáčíš
(Tvoje televize umí přepínat 4 konvertory/LNB)
Tvoje odpověď ?

mediator12
Registrace: 12/2015

@MMorous

Jedu pres multifocus 23 19 16 13 vse PHilips V pohode najde jen 16 ani po rucnim vyhledaváni ne. U jinych TV značek pomohlo ruční vyhledávání u nekterých ani tak ne!

Kolek

@Kolek

Určitě bych si zkontroloval, zda máš správně nastavenou konfiguraci LNB podle DISEQC, speciálně, zda nemáš hodnotu diseqc přepínače přiřazenou dvakrát, což se může při nepozornosti občas stát.

mediator12

@Kolek

Nacpat 16E mezi 13 a 19 bývá obecně problém na menších parabolách a blbě se to ladí. Já doporučuji LNB MEGASAT:
https://www.conrad.cz/p/megasat-multifeed-satelitni-konvertor-twin-lnb-pocet-ucastniku-2-velikost-feedu-23-mm-40-mm-ochrana-pred-vnejsimi-vl-1918239?&vat=true&gclid=CjwKCAjw55-HBhAHEiwARMCszsw114FaXdrOXOFUQq8_t83pgyEIbrgUqdHvlX4zqY4W8Cg8yE72GBoCPDMQAvD_BwE
Jak velkou máš parabolu ?

MMorous

@mediator12

Mám velkou parabolu 125cm 4 LNB Inverto DISEQC A moje TV má v menu PRepínaci na 3-4 LNB akle najde vždy jen 3 družice. :-/

Kolek

@Kolek

Doporučuji jeden vstup Diseq, který funguje - odpojit a dát na něj tu 16-tku. Diseq může být vadný. Já mám na 16EPM-Centauri-W3 vadné 2 vstupy, nevím proč, ale taky jsem s tím měl honičku

MMorous

@Kolek

Já bych to vyřešil asi následovně :
Spustil bych znovu konfiguraci satelitního příjmu na TV.
Ručně bych přiřadil hodnoty diseqc přepinače jednotlivým družicím, aby byla jistota, že při volbě patřičné družice je opravdu připojen správný LNB.

Pokud ti teď hraje ASTRA 3, v menu zjistíš hodnotu diseqc, to samé u ASTRA 1 a HOT BIRD, čtvrtá hodnota ti zbyde na 16E.

Pak pokračovat bude hračka, jako zásadní problém vidím přiřazení LNB pro 16E.
Jinak jsem ti poslal do SZ telefon, aby to bylo rychlejší.

mediator12

@mediator12

Já si myslím,že je nejaka chyba v TV Philips protože v mém STB VU+ vse funguje.Jak Jsem psal výše u nekterých TV THOMPSON taky nešlo naladit 16E vubec a zdá se, že i PHILIPS má takový problém? :-/

Kolek

@Kolek

Neboli jsem se dostali zase na začátek. Tudy cesta nevede.
Pokud TV umožňuje pomocí diseqc připojit 4 LNB, resp.satelity, pak tam určitě připojit jdou a je úplně jedno, o jaký satelit se jedná. Podmínkou je, že patřičné LNB jsou nasměrovány na patřičnou družici a diseqc je správně přiřazen v TV, to je jak ze slabikáře.
Můžeš kdykoli připojit LNB z 16E sólo (jedním kabelem k TV) bez diseqc přepínače, na TV žádný diseqc nenastavovat a zkusit naladit programy z 16E. Můžeš klidně přidat patřičný transpondér z 16E k Astře 23, dát ruční ladění a hned budeš mít jasno. Tam lehce poznáš, jestli jsi správně na družici a jestli LNB chodí. Pak můžeš postupovat dál.
A tebou popisovanou závadu, že na některé TV nešla nastavit nějaká družice jsem u několika stovek naladěných TV různorodých značek opravdu nezaznamenal. To je holý nesmysl.

mediator12

@Kolek

Zkusím to ještě jinak.
Pokud ti hraje Astra 23E, pak vylez k parabole, kabel, který veden k LNB na ASTRU 23 odpoj a připoj ho k LNB 16E. Na TV žádné nastavení neměň
Pak dej na TV ruční ladění, u Astry 23E přidej jakýkoli FTA transpondér z 16E a dej vyhledat. Pokud budeš vidět program z 16E, dá se pokračovat dál a hledat zakopaného psa jinde. V TV ho nehledej.

mediator12

Na začátku píšeš, že není 16e v menu, tak jak ladíš tu družici?...

tukan
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra