Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

HDMI-cec + Android TV + VU+Zero 4K

Zdravim vie mi niekto poradit ako nastavit HDMI-CEC vo VU+zero 4K image openli 8.0 tak aby som nemusel pouzivat dialkove od android TV-TCL 55C715 ? Uz som skusal vsetko mozne ale ked pouzijem diakove od VU+ tak televizor mi nikdy nevypne..opacne ano ked zapnem VU+ zapne mi aj telku ..vdaka

fuckerman
Registrace: 10/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HDMI-cec + Android TV + VU+Zero 4K

podobnú kombináciu mám v kuchyni TCL-TV + Solo4K.
tam to mám zatial tak poriešené že som si naprogramoval d.o. s VU+ na TCL-TV a červeným tlačítkom od VU zapína sa všetko jak bazmek tak TV a samozrejme aj vypína. tiež som nekápnul na správnu kombináciu nastavenia HDMI-CEC ,nepomohla ani výmena HDMI kábla. po každej úprave HDMI-CEC treba reštart E2...na to nezabudni....možno budeš mať viac šťastia. najlepšie mi to funguje s TV-Samsung,Philips a Blaupunkt k týmto TV potom môžem pripojiť aké kolvek čudojudo a stačí len zapnúť HDMI-CEC a žiadny problém. takže lovu zdar a HDMI-CEC zvlášť... :)))

maradona
Registrace: 8/2018

Tieto ovládače majú výhodu, že sa dajú naprogramovať na TV (majú tlačítko zvlášť na zap TV+navolenie vstupu a STB). Iný ovládač bez tlačítok ovládania TV by som už ani nechcel.

Spacer
Registrace: 9/2017

mozte mi poradit ako naprogramovat to dialkove aby mi vyplo aj TV ?

fuckerman

Zadáš do uja Google - programovanie ovládača vu+ zero 4k

plekab
Registrace: 3/2021

no to som nasiel ale tam pisu ze treba dokupit akesi VU+ Wireless USB Bluetooth 4.1 USB Dongle

fuckerman

Pletete hrušky s jabkama. Je třeba rozlišovat vypnutí jedním tlačítkem přes hdmi-cec a vypnutí dvouma tlačítkama, kdy "skopíruješ-naprogramuješ" vypínací tl. tv ovladače do vučkového ovladače. A fuckerman do toho míchá pomeranče...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan

https://digitalne.ellano.sk/magazin-8/rady-a-tipy/digitalna-kola/item/ako-naprogramovat-dia-kove-ovladanie-vu-aj-pre-ovladanie-tv

Keďže VU+ ovládač má aj tlačidlo pre ovl. TV, tak by som sa vykašľal na celé HDMI CEC. Ani mne sa nepodarilo prinútiť ho, aby vyplo aj TV. Zapínanie funguje v pohode, ale to mi nestačilo. Tak používam zapínanie a vypínanie TV normálne po naprogramovaní na ovládači.

Spacer
Registrace: 9/2017

HDMI-CEC bohužel není všeobecně přijatí norma, ale jen doporučení, není to jednoznačně určené, nepodařilo se dosáhnout unifikace, proto někdy fungovat může a s jiným tV fungovat třeba nebude. Ale pokud tv zapíná, možná stojí za to hledat nastavení, aby i vypínalo. Nemusí to být snadné a nemusí to jít. Měl jsem kdysi dvě Panasonic TV, kde jedna fungovala, a druhá téhož typu o rok mladší měla jinou desku a nešla zapnout, jen vypnout, protože HDMI modul ve standby neměl napájení....pak je řešení univerzální ovladač s programováním makro funkcí.

Antonín
Registrace: 8/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra