![]() |
|
vada příjmu po včerejší bouřceDnes jsem zapnul TV a satelit mám příjem astry 19 a 23,5 přijímač Formuler 4 combo.Nedávno jsem měnil nahoře přepínač a po včerejší bouřce mě německé kanály ZDF a vše z 19° normálně jde, ale skylink ani ťuk jak změřit, že jde nahoru "pokyn" k přepnutí z 19 na 23,5° |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 644 |
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřcePokud jsi měl při bouřce receiver ve standby, nebo dokonce zapnutý, tak máš minimálně po relátku.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Saxonmyslíš přepínač nahoře nebo v přijímači ?? Právě by mě zajímalo jak to zespoda změřit ??Momentálně nemám jiný přijímač na vyzkoušení |
jona
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřceMaš to rozbyti![]() |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 778 |
![]() |
|
@jopo166Jdi se léčit !!! |
jona
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřcepokud máš možnost jiného přijimače tak to zkus s ním a uvidíš kde by mohl být problém.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 984 |
![]() |
|
@kanon69jo to by bylo nejednoduší jeden mám v karavanu, ale vše pečlivě zabudované a zapáskované tak se mě ho nechce vynndavat, objednal jsem nový Diseqc zítra bude v alzaboxu tak uvidíme |
jona
![]() |
|
@jonamožná LNB v háji |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřceMůže to být více věcí:1. Bouřkovým větrem se pohnula anténa. Astra 1 je podstatně silnější než Astra3, takže příjem mohl být zachován. 2. Může být vadný LNB. 3. Mohly zatéct nebo vyviklat se větrem konektory, přesněji, kabel uvnitř konektorů. 4. Může být vadný diseqc switch. 5. Může být vada v nastavení diseqc přijímače, která jen nahodile přišla ve stejný čas jako bouřka. A mohou to být další věci, které mne ani nenapadly. Ani netipuju. Bod 1 by se dal diagnostikovat tím , že ZDF hraje, ale procenta, nebo co to ukazuje, jsou menší než bývaly. Zbytek jenom měřením, nebo pokusnou výměnou kus/kus. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřceVezmi si efkovou spojku, vylez nahoru a postupně vyzkoušej přímo oba LNB. Podle mě ti odešlo díky bouřce relátko. Je trvale spadlé na vstup pro LNB 19,2.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřceTak po výměně diseqc to fungovalo cca hodinu a to samé jen tentokrát nejde ani 19.2 po prímem propojení to jde ok je možný že ten disceqc je znova vadny ?? Zatim sem nechal naprímo téch 23.5 a budu to pozorovat díky všem |
jona
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřceMožné to je, ale spíše bude někde vakl. Speciálně podomácku bez zkušeností udělaná F-ka, mnohdy s nesprávným průměrem pro příslušný kabel, mohou zlobit. Nejlépe všechny F-ka udělat znovu. |
Antonín
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřceV tomto případě je nejúčinnější řešení vyměnit všechno. LNBčka, relé a při jistotu bych vyměnil i konektory.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřcePo přímém propojení lnb na 23,5 a svodu dolu k TV to jde už druhý den OKobjednal jsem tedy ještě jeden diseqc tentokrát jiného výrobce tak sem zvědav. |
jona
![]() |
|
@jonakopni tam monoblock za pár šupů |
pierrepetr
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřceMonoblok je řešení pouze pro lamy, co neumí udělat F-ko. Jinak je to blbost. (Ale popsaný problém jsou dost možná F-ka, tak by to monoblok řešil). Nicméně mne napadlo ještě otázka zemních proudů, neodpojil jsi přijímač ze sítě při bouři? A nestrčil pak vidlici naopak, nebo do jiné zásuvky, rozdvojky a pod.? |
Antonín
![]() |
|
@AntonínPrepáč, ale trochu ťa nechápem... Monoblock tak ako aj singl LNB, alebo DiSEqC snáď nepripojuješ pomocou F-konektora...? V každom prípade ho musíš vedieť spraviť... Trochu nešťastné vyjadrenie...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@Antonínmonoblock není pro lamy,monoblock je nejčistší řešení příjmu svářeček s minimálním počtem spojů,tedy s minimálním množstvím možných závad,navíc nejlevnější řešení příjmu,materiál+čas montáže |
pierrepetr
![]() |
|
RE: vada příjmu po včerejší bouřceJe pravda, že při současných nízkých cenách je monoblok možnost pro jistý typ instalace - jeden přijímač a silné družice, typicky A1/A3. Nevýhoda toho, že při poruše se vyhodí komplet a platí komplet, je nicotná. |
Antonín
![]() |
|
@Antoníntři stovky a oprava za 10 minut,než se cacat s brejlema a efkama a měřením,navíc za 15 let jsem měnil asi 5 monoblocků z cca 500 montáží |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |