![]() |
|
satelit a burkyaky je vas nazor-skusenost: je potrebne sat komplet /prijimac +LNB/ pocas burky odpojit /vypnut/ od el.energieza fundovane odpovede dakujem |
vlado 07
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 469 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: satelit a burkyNikdy jsem neodpojoval a v pohodě, mám jen přepěťovou prodluzku pro všechny zařízení |
lglb
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 722 |
![]() |
|
RE: satelit a burkyjestli to je potrebne pro tebe tak to odpoj. pokud to povazujes za nepotrebne, tak to neodpojuj.na co se ptas ? Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@lglba jak to jako funguje ? ta prepetova prodluzka je zapojena primo na samotnou kostru domu ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@bublajsked nevies na co sa pytam tak sa na to vykasli to si taky nechapavy |
vlado 07
![]() |
|
RE: satelit a burkyPokud chceš mít jistotu, tak odpoj receiver od přívodu el.energie i od satelitní antény. Co chceš asi tak slyšet za odpověď?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: satelit a burkyMoja skusenost je taková, že když sem ho komplet odpojil /sit, lnb, hdmi, elektro/, nikdy se nic nestalo...To si chtěl slyšet?...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 159 |
![]() |
|
RE: satelit a burkyPokud jsem doma a bouřka je někde blízko tak vypínám ze zásuvky.Jednou jsem přišel o LNB když uhodilo asi 500m do kostela.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 075 |
![]() |
|
@vlado 07opravdu nevim na co se ptas, protoze zadani je tak volny ze by ses treba mohl odpojit od internetu aby te ta bourka nedostala. a vypni si i mobil. diky :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@Jarousno vidis a ja jsem videl jednu technickou mistnost na jednom panelaku po nekolikanasobnym primym zasahu blesku osazenou kupou HW, kde vsechno muselo mit bleskojistky na VF zemeny primo na kostru domu. v cely mistnosti bylo zemeni vytrhany ze zdiva. odesly jen jednotky procent HW, predevsim zdroje do kterejch se to dostalo ze site a majitele to nemeli osetreny z tyhle strany. po revizi a oprave elektroinstalace vsem pripravenejm vse nabehlo na prvni dobrou. takze tak.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@bublajsvsetci vedia na co sa pytam len ty nie, nevadi |
vlado 07
![]() |
|
RE: satelit a burkyvzhledem k nejasnosti zadani se znovu ptam na co se ptas ? modlis se ? nebo si na vedu ? tak podle toho by ses mel zaridit. nikdo totiz nevi , co si nebo sis nechal vykutit. chces dal polemizovat o nesmrtelnosti chrousta ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@vlado 07nejakej tvuj satelitni komplet to je uplna nuda. vsechny TV vysilace naprosto v pohode zvladnou primej zasah do AS ( divny misto takhle na kopci jeste stovky metru nad terenem) s nasledkem nula. max ti vypadnou jednotky framu ve streamu.takze jaky sis to udelal, takovy to mas. odpoved si dostal uz v mem prvnim prispevku. tedka se muzes zacit drbat ! Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: satelit a burkyRekonstruoval jsem systém po návštěvě kulového blesku. Pán neměl bleskosvod. Všechny zásuvky "vyletěly", všechny koaxy na uhel. Tv, sat. přijímač slučovače, konvertor kaput. Dokonce na parabole průraz. Velkej masakr... |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
nejlepšíochrana bohužel funguje,pojištění domácnosti |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 317 |
![]() |
|
@pierrepetrPán naštěstí pojištěno měl. Takže sice trochu práce, ale má vše nové a lepší...A to se ještě sotva vzpamatoval po povodni. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 850 |
![]() |
|
RE: satelit a burkypri zásahu bleskom prepäťová ochrana nepomôže .ak je box napojený na internet cez kábel , odíde sieťovka , router poprípadne aj celý prijímač. najlepšie je to celé odpojiť . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
RE: satelit a burkyAni úplné odpojení od sítě nemusí při silné bouřce stačit. Setkal jsem se s případem, kdy u zesilovače a DVD přehrávače, postaveném na zesilovači, po bouřce začal rušit zvuk síťový brum. Oba přístroje byly předem odpojeny od sítě i VKV antény. Vzájemně byly propojeny L a P cinch kabely, takže stínění a kabelů s kostrami přístrojů vytvořilo uzavřený závit. Panelák dostal přimý zásah blesku do hromosvodu. Jeden zemnící svod od bleskosvodu byl přes zeď za zesilovačem. Proud blesku, procházející svodem, naindukoval do těchto smyček takový proud, že se na tišťáku v zesilovači propálily tenké spojky od zemnící plochy tišťáku k zemnícímu kroužku cinch obou konektorů, čímž se odpojilo stínění obou L a P kabelů. Není to zaslechnutá "kachna", sám jsem ty propálené spojky překlenul drátkem. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: satelit a burkyČekal jsem legraci typu: Burky je třeba nasazovat jen při příjmu arabských satelitů...Pravdou je, že jsem nikdy nic neodpojoval a nikdy mi nic neshořelo z důvodů bouřky. To nikdy je dejme tomu od roku 1989. Ale znám případy ze sousední ulice, kde lidem hoří TV po každé bouřce, takže po prvním zahřmění odpojují vše. To je sázka do loterie a hodně záleží i na kvalitě přístrojů. Moje rada zní: Dokud ti nic neshořelo, tak věř, že je vše správně chráněné a nic neodpojuj. Až ti shoří první přístroj, což není zas tak velká škoda, začni to řešit a odpojuj. Nebo dokup nějaké ochranné prvky. Obecně - před přímým zásahem blesku tě neochrání ani Bůh (proč by to taky dělal, když je to jeho dílo...). ![]() Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: satelit a burkyněkolik poznámek:1. Nejčastější účinky blesku jsou trojí: a. přepětí v napájecí síti vzniklé bleskem někde jinde, b. elmag pole od blízkého úderu, c. lokální indukce do kabelů Bodu a. brání částečně přepěťová ochrana (částečně proto, že někdy může být impuls tak rychlý, že levnější ochrany nestihnou.) Odpojení od zásuvek je tutovka. Bodu b neubrání nic (to je ten zmíněný kostel), účinky může omezit jen úplné odpojení přístroje. Pouze omezit. Pokud je prda dost blízko, elmag pole spolehlivě zničí polovodičové přechody astačí připojení na "dráty" co jsou uvnitř. Bodu c. zabrání odpojení přístrojů. 2. Když něco odpojujete pro ochranu proti blesku, je třeba to odpojit opravdově a úplně. Vytáhnout ze zásuvky satelitní přijímač a nechat zapojený třeba přílušný televizor, zesilovač, router, nedává smysl, elektrony si cestu najdou třeba přes stínění... 3. Pokud to praští blízko, nic nepomůže. Snažte se nevyhořet. Řešení je jenom pojistka. 4. Moje cesta: a. mám AV systémy propojené vždy tak, že napájení vede z jednoho připojovacího místa a mám hned vedle i připojení ethernetu. b. když to pere tak blízko, že nenapočítám do tří, odpojím to ze sítě komplet (satelit stejně většinou v takové situaci moc nehraje.) 5. Zajímavost: žiju střídavě v Česku, v Dalmácii a na Tenerife, hromosvody máme jenom v Česku. Přestože třeba bouřky v Dalmácii jsou hrozivější, blýskavější a častější (teda aspoň pocitově, neměřím to), přestože riziko požáru je na Tenerife mnohem vyšší, a voda nikde, tak oni prostě hromosvod nedávají nikde. Nezdá se, že by to mělo nějaké důsledky. Blesk si tak jako tak dělá co chce. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: satelit a burkyProti atmosferickému prepätiu /LEMP/, je problematické ochrániť elektroniku. ak bleskový výboj zasiahne zberač bleskozvodu priamo na dome nepomôže nič. Väčšinou odíde všetko, čo je pripojené k sieti a ku koaxom. Neochrániš sa ani prepäťovkou ani zvodičmi prepätia v inštalácii...to je priami úder blesku. Ak bývaš pri kostole alebo nejakej vysokej stavbe kde je bleskozvod priami úder nehrozí, tak treba mať všetku elektroniku pripojenú cez prepäťovky. |
bryndziar
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
@krupinoAhoj, o spusti, ktoru po sebe zanecha gulovy blesk, som vela cital, ale nikdy nevidel.Mas nejake foto? A poslal by si mi? Vdaka. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
romanssnaživo som ho tiež nevidel , no ako imitácia bol dobrý v Jakubiskovom filme t. včelaproti priamemu zásahu blesku zatiaľ žiadna ochrana okrem faradayovej klietky neexistuje, no akýkoľvek zásah môže zmierniť následky, napr. i slučka na napájacom kábli, pôsobí ako závit nakrátko |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 344 |
![]() |
|
RE: satelit a burkyDuzu, dik, ale to vsetko viem - mam VS Elektrotechnicku fakultu.Faradayovu klietku som vypocitaval, skonstruoval a musel som ju aj osobne vyskusat a predviest - sice iba pri 100 kV, ale pri roznych frekvenciach ![]() Chybaju mi fotografie z realnych zazitkov. |
romanss
![]() |
|
statika je taky hustá.......Na vojně, při odpojování anténních svodů na vysílacím středisku před bouřkou jsem viděl zelený, asi 25 cm oblouk/výboj.....nádhera.DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
@pigfuckerJa mam zase spomienky (a video) na elektrostaticke vyboje na prutoch na vybijanie statickej elektriny na Eifelovej vezi na najvyssom poschodi. Takmer na dosah ruky... Nadhera. |
romanss
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |