![]() |
|
Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink ReadyPopis problémuKarta je vložena ve čtečce DM920, běží všechny programy (balíček Smart), kromě těch zatížených kódováním Irdeto layer 2b. Vložím modul, objeví se okno E04-4: Prosím vložte smart kartu. Pokud ji nevložím funguje ČT1 a dalších asi 8 stanic (Prima Love, Filmbox Stars, Epic drama, Travel XP, Adventure, Hobby TV, UP Network, Nova+1 HD). Nejde ČT 24 !! Vložím kartu do modulu a jde stále oněch 8 stanic, nejde ČT24 a žádná jiná. Po přepnutí zpět z oněch 8 stanic na ČT1, nejde ani ČT1. Po restartu DM920 jde ČT1 a 8 stanic. Po vyjmutí modulu a restartu hrají na kartu ve čtečce opět všechny stanice (kromě těch zatížených kódováním Irdeto layer 2b). Tedy stav před použitím modulu. Pro úplnost: přijímač Dreambox DM920 1x triple tuner, image OPEN ATV 6.4, Skylink balíček Smart, karta ICE Irdeto Skylink (ICE01), modul Mascom Irdeto Skylink Ready CI+1.3 (MSC), balíček Skylink Smart. Je nainstalován plugin ciplushelper. Nastavení typu CI: CI+1.3. Přiřazení CAID: 0624. Nastavena podpora vysokého toku dat. Zapomněl jsem ještě něco nastavit? Může někdo pomoci? |
Brodie
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 14 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink ReadyNež se dobereme něčeho rozumného, tak vyhod kartu, modul a čt24 by měla hrát. Pokud ne, je problém v signálu. Já vím, je to o zvyku používat svoje image, ale upozorním Tě, že open/ATV, PLI.../ do dreamboxu prostě nepatří. Funguje to, ale máš dreambox a ten má veškerou podporu v dreamOS, takže stable-unstable+gemini panel, nebo dream-elite s jejich extra panelem, merlin, nebo newenigma. /To je jako strkat do iphonu android/ Jaký máš důvod dávat do dreama ci modul, když máš "jenom" smart, kde ve vyšším zabezpečení je snad jenom la-la? Zbytečně si to komplikuješ. Stáhni z panelu vhodný softcam, nakonfiguruj podle návodu a vše bude fungovat...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink ReadyMa triple tuner a strká tam modul. Zjavný masochista.![]() |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 005 |
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink ReadyMusíme popravdě říct, že ten triple je vlastně twin v kombinaci 2xsat, 1+1, nebo 2xdvbt, což je velmi šikovné, to se dramu povedlo...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink ReadyKdyž vyjmeš kartu ze slotu, softcam si ještě nějakou chvíli "pamatuje" kartu a proto ještě funguje /trvá to tak 10s, než přestane fungovat/ a to Tě mate. Chvíli mi trvalo, než jsem to pochopil. V každém případě čt24 musí jít i bez karty, tam začni. V tom smartu Ti musí fungovat všechno i bez modulu, pokud máš softcam správně nakonfigurovaný...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: tukanSamozřejmě ČT24 hraje bez karty, hraje i s kartou ve čtečce bez modulu. S kartou ve čtečce hraje vše, kromě nových programů přidaných někdy v únoru s takzvaným "zvýšeným zabezpečením kódování". Proto ten modul.Nerozumím větě "V tom smartu Ti musí fungovat všechno i bez modulu, pokud máš softcam správně nakonfigurovaný...". |
Brodie
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink ReadyChcel Ti povedat ze ked tam das spravny oscam pre zvysene zabezpecenie tak modul nebudes musiet pouzit....zatial![]() |
coral
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink Readyv smart má vyššie zabezpečenie lala,canal+domo a šlager premium stojí zato tam dávať modul![]() |
peto197601
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 119 |
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink ReadyVeru, tiež som sa nachystal na "horšie časy", ale kvalita programov, ktoré sú takto kódované mi vôbec nestojí za to, aby som to nahodil.![]() |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 005 |
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink ReadyVe smartu je tam snad jenom šlagr, to to děláš kvůli tomu?...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@BrodiePrvní příspěvek Tukana ti to jasně vysvětluje. Open ATV bude problém i jakýkoliv jiný systém, jako třeba Merlin ti bude dělat problém. DMM Image s Irdeto modulem běží zcela běžně, bez jakýchkoliv problémů. Doporučil bych ti novou instalaci bez BackUpu a všechno nově nainstalovat a nastavit.DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 100 |
![]() |
|
@Kibicakaký je v merline problém![]() |
peto197601
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink ReadyS použitím vhodného oscamu jede karta M7 Irdeto l2b v DM 920 ve čtečce i bez modulu. Osobně vyzkoušeno na image Open ATV,Merlin a nyní na Experimental unstable. Jede úplně bez problémů.Ono to až tak není o image,ale o binárce oscamu |
fanda
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
RE: tukan, Kibicak, fandaNerozuměl jsem v té větě slůvku smart (jo bude to asi balíček). Pochopil jsem, že to chce správně nakonfigurovaný softcam, takže který softcam je vhodný?Ještě k nabídce programů. Souhlasím s názory, že teď to za to nestojí. Ale pokud přijdou horší časy, chtěl jsem být připraven. To vyšší zabezpečení v únoru zahrnovalo např. AXN Black, AXN White, Šlagr Premium HD, Cinemax HD, Filmbox Family, History HD, Vixen HD, Cinemax2 HD, HBO2 HD, CANAL+ Domo. Ellano web zveřejnil seznam. Ale k věci. Technicky mi není jasné, proč ČT24 přestane hrát po vložení modulu. Je špatný modul nebo nastavení přijímače? Po všech vašich radách bych rád zkusil ten vhodný oscam. Jaký? Nejsem až tak odborně zdatný, ale snažím se bojovat, nápověda by bodla. |
Brodie
![]() |
|
@Brodiepíšeš že máš baliček smart v tom balíčku sú 3 programy z L2B ak to nie sú tvoje top stanice tak nemá cenu tam strkať modul a stačí ti bežný oscam |
peto197601
![]() |
|
@Brodiehoršie časy treba riešiť keď prídu momentálne stačí aj oscam 11442 v správnej verzii![]() |
peto197601
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink ReadyTak zabojuj a aspon teda řekni, jaký softcam používáš ted v tom openAtv...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: tukanMám Oscam version:1.20-svn build r11581 |
Brodie
![]() |
|
BrodiePokud chceš oscam se zvýšeným zabezpečením /a já mám pocit, že tam směruješ od začátku/, tak pohledej na googlu. Oscam byl logicky unofficial /pro pár přístrojů vrámci podpory prodeje byl/, nebo Ti ho mohl někdo vytvořit pro Tvůj přístroj a Tvoji kartu, samozřejmě za úplatu, myslím že od 100 éček. Nevím, jaká situace je teď..., ale tohle všechno si si mohl najít na netu sám za 10 min, že?...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink Readytady máš jedinou správnou odpověď:--------------------------------------------------------------- Já vím, je to o zvyku používat svoje image, ale upozorním Tě, že open/ATV, PLI.../ do dreamboxu prostě nepatří. Funguje to, ale máš dreambox a ten má veškerou podporu v dreamOS, takže stable-unstable+gemini panel, nebo dream-elite s jejich extra panelem, merlin, nebo newenigma. /To je jako strkat do iphonu android/ ----------------------------------------------------------------- ATV a ostatní maj jádro 2.00 a ty výše jmenované jádro 2.5 pak tam možná vrazíš ten modul a pojedeš |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: Dreambox 920 a Modul Irdeto Skylink Readydo DM 920 síce ATV nepatrí ale v pohode tam ten modul musí ísť ak je v poriadku u open image je problém len FBC a HBBTV@tukan:máš staré info ![]() |
peto197601
![]() |
|
RE: tukan a ostatníNevím jak se mi to podařilo, nastavil jsem to způsobem pokus-omyl. Karta v modulu a běží všechno. Tedy kromě ČT24. Proč ČT24 neběží když je vložen modul? Co s tím? Neví někdo?-------------------------------------------------- Až tohle dokončím, začnu řešit oscam pro kartu ve čtečce. Ale když nejde jednoduše "vhodný" oscam stáhnout a nainstalovat, tak končím. Vám se to radí, když víte o čem mluvíte. Já jsem Dreambox koupil s nastaveným OpenATV a abych přešel na dreamOS a něco donastavoval, na to technicky nemám. -------------------------------------------------- Jiný pohled na věc je ten, že slušný člověk platí Skylinku něco za něco - smluvní vztah. Neslušný Skylink dělá kroky, kterými nutí toho slušného vyhazovat peníze mimo rámec toho smluvního vztahu. To vás neštve? Ano, samozřejmě, mohu smluvní vztah ukončit. A dovedete si představit kam to dospěje když tohle budou dělat všichni? |
Brodie
![]() |
|
@BrodiePrečo chceš mať v čítačke kartu ak Ti to funguje v module dobre. Chceš ju zdielať alebo streamovať? Keď nie, tak zostaň pri module a ušetríš tým svoje nervy![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
@petersksi prečítaj aj začiatok nešlo mu to práve v tom module |
peto197601
![]() |
|
@peto197601Ale už mu to ide.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
@petersktak je všetko OK až na to CT24![]() |
peto197601
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |