Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Občasné rozpady obrazu u kanálů České televize

Od 1.6. pozoruji občasné rozpady obrazu u kanálů České televize na frekvenci Skylinku 12344H (na všech kanálech ČT ve stejný čas). Přitom ostatní kanály na stejné frekvenci (Prima +1 HD a Skylink 7) jsou úplně v pořádku - tedy k místnímu rušení frekvence/mezifrekvence nedochází, to by byly chyby i u těchto kanálů.

Nepozorujete někdo podobné chování?

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58
Odpověď v diskusním vlákně

@SirMax

jaka je metodika toho pozorovani?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

Dvakrát jsem rozpad viděl přímo, od té doby nahrávám CT1, CT24, Prima +1, Skylink 7 ; nahrávky nechám proskenovat aplikací a ta mi v u nich označí chyby. Takto to dělám již řadu let. Neumím si představit, že bych 24/7 seděl u TV a hledal, kdy se objeví nějaká chyba.

SirMax

@SirMax

Ten rozpad se objevuje snad 3 roky ... ale nikdo s tím nic nedělá ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@ivo2001

Ne že by rozpady u ČT před tím nebyly, tak 1-2 do měsíce. Ale nyní je to několik za den. Dokonce dnes ráno bylo několik za sebou a každý přesně 11 sekund od předchozího - to nemůže být náhoda.

SirMax

RE: Občasné rozpady obrazu u kanálů České tele...

Já to pozoruju pravidelně u počasí 18:55 a to už dost dlouho Rv :bigeyes:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Vypadává i rádio a není to jenom od 1. června.
Nahrávání CT24 - zajímavé hobby.

MMorous
Registrace: 10/2019

jestli je to 11s od sebe, tak možná manipulace s ECM, tedy je otázka, jak máš připojenou kartu a zda to dělá i na ČT24, který je FTA. Ale jsou i jiné možnosti, včetně chyby ve vysílání. Nenahrávám, když se mi rozpsdne obraz, je to jenom bouřkový mrak.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

11s i na ČT24.

SirMax

@SirMax

aký program používaš na preskenovanie chýb v nahrávke?
Ja DVR Studio.
Zistil som, že ak nahrávam priamo na pripojený Flash disk do prijímača, objavujú sa nepravidelne v nahrávke chyby.
Ale keď nahrávam po sieti, nahrávka je bez chyb.
Takže aj tu môže byť problém, ale aj v dekódovaní, aj inde...aj LNB...

Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore

digitals
Registrace: 11/2008

@digitals

Používám TS-Doctor. Mám připojený HDD - pokud by byl vadný, tak by se objevovaly chyby u jiných nahrávek. Chyba v dekódování určitě ne - chyby jsou i na ČT24. U vadného LNB by byly chyby na celé frekvenci, ale na Prima +1 a Skylink 7 chyby nejsou.

SirMax

Také pozoruji občasné rozpady ČT. Ale mě to dělá skoro na všech kanálech, jen na ČT je to nejvýraznější / nejčastější. Pozoruji to už třetí měsíc. Vždy po 1. v měsíci četnost naroste, jako by něco ladili nebo optimalizovali, a pak to pomalu utichá.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

@digitals

To by snad mělo být obráceně - nebo ne?

MMorous
Registrace: 10/2019

chtel jsem dnes poprve v zivote vyuzit hbb CeskeTelevize kdyz ty buzeranti zase davaj to Slovensko na ktere se muzu kouknout na STV ale ja chci videt Svycarsko-Nemecko,ale to se fakt neda,ten obraz na hbb je proste otresnej,proc to nepousti ve stejne kvalite jako tv vysilani ?! fakt hruza. tak zas muze Dvorak fnukat ze nema penize.

kristian1
Registrace: 7/2016

Nechápu, o čem se tu píše, nahrávám skoro denně z kanálů ČT providera SkyLink, kontroluji si při ořezávání začátku a konce i kvalitu chyb, ale poslední chyba, kterou jsem zaznamenal byla někdy na konci roku 2019. Připadá mi to tu tak trochu jako SciFi. :mad:

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

@Kibicak

Tak to ti asi všechny chyby neodhalí. Protože třeba když byla chyba na uplinku, tak to byla min. 14 dní katastrofa (začátkem října 2020).

SirMax

SirMax

Jo sorry, na pád Uplinku jsem zapomněl, tam to chybovalo hodně, ale to už je poměrně dlouho a pro mně bezvýznamné. Jinak nahrávky kontroluji programem DVR-Studio UHD 2 a podle mých zkušeností najde i sebemenší chybku, třeba v audio stopě, kterou normálně nevidíš, Tož tak...

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

sui ger

to je problem dat si nemecky sport1?

miskoca
Registrace: 6/2009

vzdyt to taky sleduju na sport1de HD 👍

kristian1
Registrace: 7/2016

Máte jednoduchou možnost ověření: nahrajte program na dvou přijímačích, každý jinde, na jiné anténě. Pokud jsou v obou nahrávkách chyby na stejném místě, je to vysíláním. Pokud bude chyba pokaždé jinde, je to v příjmu. A to může být přijímač, CAM, tuner, karta, anténa, kabel k anténě, switche a kdovíco ještě. Že je příjem ČT na Skylinku docela obtížný, je fakt. Chyba drobná se projeví nejprve tam. Ale kdoví, chtělo by to měření na místě.

Antonín

@Antonín

pokud je to způsobené posunem zvuku a obrazu, tak se to chová tak, že v nahrávce to ani nemusí být, ale okem je tento rozpad viditelný (nebo opačně) dle typu přijímače. V tomto případě bude na každém přijímači rozpad v jinou chvíli, podle toho, kdy k synchronizaci obrazu se zvukem dojde. Je to problém na trase m7. Problém se náhodně vyskytuje u skylink snad 20 let na různých programech a přijímačích. Vůbec to v tomto případě nesouvisí s nastavením paraboly a typem LNB u zákazníka.

RAFI007
Registrace: 1/2006

@Antonín

Nápad je to sice dobrý, ale kdo je ochotný nahrávat řekněme ČT24 celý den po 1 hodině. Dohodnout se na určitém čase je sice možné, ale známe to, zrovna v tu chvíli bude vše fungovat (např. dnes od rána jsem zachytil celkem 9 chyb a od 13:19 zatím žádná).

SirMax

rafi: možné to je. Pak je třeba najít přijímač, který se s tím vyrovná lépe.

Antonín

Moc to nechápu. K čemu je to ověřování výpadků Čt. To posíláte na Skylink a on to pak opravuje?

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@milde

Odhadl jsi to dobře, alespoň tu první část o posílání na Skylink ; ta druhá část, kdy to Skylink opravuje, už není moc přesná.

SirMax

@Kibicak

Já mám od 25.10.2020 do 27.2.2021 poznačeno u ČT celkem 14 chyb v datovém toku (to docela jde, necelé 3 chyby za měsíc).
Od 28.2.2021 do 31.5.2021 čistá 0.
Od 1.6.2021 (za 4 dny) jich aplikace odhaliala už 18.

SirMax
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra