Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+ Duo 2 - po zapnutí problém se signálem

Vážení, nejsem odborník přes opravy elektroniky a proto se obracím s dotazem na toto diskuzní fórum. U sedm let starého STB VU+Duo 2 dochází k závadě, že při zapnutí je na všech transpodérech nulový signál asi cca po 5 - 10 minutách signál postupně naskakuje. Závada je v STB jelikož jiný přijímač "jede" na tomto koaxu ( parabole ) bez problémů. Ptám se zda dle popsané závady je asi chyba v kondenzátorech a nebo v tuneru, vím že to takhle nadálku nejde jednoznačně určit, ale jde mi o to, abych se rozhodnul jakou cestou se mám dát zda nechat vyměnit kondenzátory a nebo shánět výměnný tuner do VU+Duo2 a zdali to má vůbec cenu opravovat .Předem děkuji za info.

shiraz
Registrace: 8/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ Duo 2 - po zapnutí problém se signálem

@shiraz však stb odkrytuj a mrkni zda ve zdroji není nějaký elyt nafouklý. Proč hned vyhazovat.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@shiraz

Před 2 lety jsem měl podobný problém s DVB-T u VU+DUO2. Signál nejdříve občas zlobil u jednoho z dvojice tunerů a po půl roce přestaly jít oba. Výměna tuneru to vyřešila.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@milde
držel jsem se tvé rady , odkrytoval jsem a na zdroji jsou již dva kondenzátory 25V 1500uF prasklé ten "tlustší" 450 V 120uF se už nafukuje.

https://www.parabola.cz/album/foto-1590/
https://www.parabola.cz/album/foto-1591/

@SirMax
tobě díky rovněž za tip, ale asi to budou ty kondíky , nemám jak odzkoušet funkčnost tunerů jelikož DVB-T již v VU+Duo2 nefachá

Máte někdo tip na značku kondenzátorů, aby vydržely co nejdéle. Předem děkuji za tip.
sekce Album: Vadné kondenzátory na zdroji VU+Duo2sekce Album: Vadné kondenzátory na zdroji VU+Duo2
Popis fotografií:
[1] Vadné kondenzátory na zdroji VU+Duo2
[2] Vadné kondenzátory na zdroji VU+Duo2

shiraz
Registrace: 8/2008

Dnes už prodávají značkové kondíky. Akorád bych ten sekundární 1500uF/25V radéji volil 1500uF/35V. Pokud je tam místo. Akorát bude horor vynorovat základní desku. Nebo šikovně vyštípat těla kondíků, tak aby tam zbyly zapájené v desce a k nim pak připájet nové kondy. Ale teď mě nějaký odborník asi setře.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

Myslím připájet k těm drátků co budou čouhat po starých kondenzátorech.Nebo pak servis, ale práce dražší než cena elektrolitů.

milde

Není to nic složitého vyměnit kondenzátor i prostou trafopájkou, když se ví, jak to obklíčit. Nicméně správné zařízení je pájka s odsávačkou. Ale pokud nevíte nic, raději se do oprav síťových zdrojů nepouštějte. Přece jenom hrozí zahoření, nebo případně zničení dalších připojených přístrojů, v horším případě může přizabít i nějaké děcko, že. Kvalita elytů je v podstatě u všech nově prodávaných C dostatečná - životnost bude větší než přístroje. Pokud chcete kvalitnější, kupte si označené teplotou 105 st. C.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín prosím tě nestraš ho se zabitím. Šak to STB nebude mít pod proudem ;) . Ta odsavačka dobrý nápad, ale to by musel mít vyndanou základní desku z chassis. To nenį žádná sranda vše odpojit a vyjmout. Proč vyhořet? Nechápu. Hlavně neotočit plus mínus u kondíku :)) Nejsem elektrikář, jen vyučený strojař a sat zdrojů jsem ooravil čtyři. A nic se nestalo.Vše jede R^

milde

Ten napájecí zdroj dát ven není nic složitého, jinak je shodný se zdrojem ze starého ultima, kdyby byl zájem, tak jeden použitý doma mám...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Nestraším, není to skutečně nic složitého, akorát jsem už viděl umělce, který pájením v síťové části vytvořil bobek, kterým vyvedl jeden pol sítě na zem a tedy kostru přijímače a následně připojeného TV přijímače. Vyrazilo to pojistky a zničilo TV...jenom.. příští umělec to poslintá jinam a kdoví co se stane. Proč vyhořet - protože chybnou instalací například (elyt naopak) se může nějaká součástka přehřívat a pak zahořet celý přijímač a od něj kdoví co. Ale každého věc - to je jasné.

Antonín
Registrace: 8/2005

Já už jsem něco napájel, tak to beru jako samozřejmost. Byl to můj koníček. Jinak VU+Duo uvnitř neznám. Mám jen Dreamboxy a Vu+ Uno4K se a ty mají externí zdroje. Což je také výhoda. Při poruše přehodímm jiný (hned se mohu koukat na tv) a původní opravím. Mám takové věci v rezervě.

milde

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra