Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Záhada 3D okuliarov

Chcel so vymeniť gombíkovú baterku v 3D okuliaroch Sony TDG BT 400A za podobný typ CR 2025 (mala 3,2V), ale okuliare na ňu nereagovali. Skúšal som aj výkonnejšiu CR 2032, zase ani neblikli. Keď som však do nich vložil pôvodnú skoro vybitú baterku, okamžite ožili. Podobne sa zachovali aj druhé 3D okuliare, ktoré boli pribalené k tv SONY. Majú 3D okuliare pamäť alebo ich treba nejak resetnúť, aby prijali novú baterku?

Karner
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

@Karner

Skús postup ako pri párovaní 3D okuliarov prvýkrát, je to na str.5 SK návodu.

emte
Registrace: 3/2006

@Karner

Tady je nějaké video https://www.youtube.com/watch?v=JBnXzS0fqwM

Warpik
Registrace: 9/2016

@Karner

Nerozumiem prečo experimentuješ a potom sa divíš... Ak je v návode, že správne 3D okuliare pracujú s batériou CR2025 3.0 V a 150 mAh, prečo do nich dávaš silnejšiu... ? Tým ti batéria dlhšie nevydrží, akorát si možno
zarobíš na vážnejšie problémy... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Najskôr som do okuliarov dal batériu CR 2025. Keď nereagovali, skúsil som dať silnejšiu. Napätie sa nezmenilo, obe majú 3 V, a to je rozhodujúce. Prúd berú okuliare iba taký, aký spotrebujú.

Karner

@Karner

Nemá ta originální baterie ještě nějaká písmena za označením 2025? Nějak mi to celé nedává smysl, když brýle "ani nebliknou", vypadá to, že baterie nemá kontakt. Jsou rozměry článků stejné?

torny
Registrace: 3/2018

RE: Záhada 3D okuliarov

přesně. ta baterka prostě není připojená, otázka je zda má stejné napětí jako ta origo. Tím bych začal. Jaké je označení origo baterky?

Antonín
Registrace: 8/2005

Zkontroloval bych kontakty, možná nesedí nebo ohnuté. Baterie 2032 a 2025 jsou stejné napětím, liší se jen tloušťkou a kapacitou, 2032 má 3.2mm, 2025 má 2.5mm, průměr obou je 20mm. (tím je dané jejich značení)

Warpik
Registrace: 9/2016

@Karner

A jsou ty baterie skutečně v pořádku? Nejsou náhodou nějaké starší a vybité? ;)

hokejka988
Registrace: 12/2013

Baterky som vkladal iba nové a čisté. Kontakt museli mať. Nerozumiem tomu, prečo ani neblikli. Premeral som ich, nie som začiatočník. Nabité boli na 3,2 V, polaritu som dodržal. Kúpil som celú sadu bateriek CR 2025 a ani jedna s okuliarmi nemá kontakt. Kontaktné pliešky v okuliaroch nie sú ohnuté, pozeral som ich. Inak by okuliare na pôvodnú baterku nefungovali, a to aj napriek tomu, že je už dosť používaná a vybitá. Ešte skúsim šťastie v obchode s televízormi, či tam budú vedieť skontaktovať 3D okuliare s novou baterkou.

Karner

Jaké označení má původní baterka? Tato prostá otázka je stále bez odpovědi. Nějaké párování s baterkou je nesmysl.

Antonín

@Antonín

Už v úvode som napísal, že v 3D okuliaroch som chcel vymeniť baterku CR 2025 za podobnú. Iba raz za CR 2032, ktorá tiež má 3 V, ale je o máličko hrubšia a výkonnejšia. Dnes som obehol troch predajcov s baterkami a čuduj sa svete, jeden z nich ich predával po pár centoch, tak som jednu vyskúšal a na moje prekvapenie v 3D okuliaroch fungovala. Má rovnako 3,2 V ako tie moje, ktoré sa nevedia s okuliarmi poriadne skontaktovať. Neviem si to inak vysvetliť, iba tak, že asi budú preležané a majú menšiu kapacitu. Istý predavač dokonca zamúdroval, že tie moje preto nefungujú, lebo sú stavané na inom princípe ako pôvodné Sony baterky.

Karner

Zřejmě jsou ty nové nefunkční baterky špatné, i když naprázdno mají 3,2V změř je při zátěži a uvidíš...

lance
Registrace: 10/2008

taky si myslím, co lance, plus to, že vložit baterku s jiným rozměrem možná mohlo mít následky, baterka typu 2025 se určitě s ničím nijak nepáruje, nemá jak, je to jenom napětí a proud z baterky, nic více

Antonín

@Karner

"Už v úvode som napísal, že v 3D okuliaroch som chcel vymeniť baterku CR 2025 za podobnú".
- Nie! Ty si v úvode napísal:
"Chcel so vymeniť gombíkovú baterku v 3D okuliaroch Sony TDG BT 400A za podobný typ CR 2025..."
A to je diametrálny rozdiel. Preto sa nečudujem @Antonín-ovi, že sa po Tebe dožadoval označenia originálnej batérie.
Iný rozmer batérie pri dodržaní jej parametrov pri určitej opatrnosti nemôže mať žiadny následok. Párovanie gombíkových batérií s prístrojom je bl.bosť, pravdu bude mať @lance.
Sony používala ale pri tužkových batériách do bezdrôtových sluchátok malú úpravu obalu na batérii, aby sa batérie iných značiek nedali v jej základni dobíjať. Bolo to však úplne ľahko bez problémov prekonateľné.

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank11

Keď som napísal, že som chcel vymeniť baterku CR 2025 za podobnú, normálny človek to považuje za rovnakú. Čo sa týka spárovania, sa mýliš. Ja som uviedol, že sa mi nedarí skontaktovať nové baterky a nie spárovať. Spárujú sa iba 3D okuliare s tv. Treba čítať pozornejšie. Celý problém s baterkami bol asi v tom, že hoci boli nepoužívané, niekde dlhšie ležali a mali už menšiu kapacitu. Pokúsim sa nájsť 3 V žiarovku a premerať ich pri záťaži.

Karner

@Karner

Ty si nepísal, že si chcel vymeniť baterku CR 2025 za podobnú. Ty si písal "Chcel som vymeniť gombíkovú baterku v 3D okuliaroch Sony TDG BT 400A za podobný typ CR 2025...".
Z toho jednoznačne vyplýva, že si chcel vymeniť NEJAKÚ baterku za PODOBNÝ typ, konkrétne CR 2025. Normálny človek to napíše tak, aby z toho jednoznačne vyplývalo aká tam bola pôvodná baterka, nie za akú PODOBNÚ si ju vymenil. Podobná neznamená rovnaká!
Tiež som netvrdil, že Ty chceš niečo párovať. Ten výraz sa tu vyskytol u @Antonín-na a použil som ho bez vzťahu k Tebe. "Treba čítať pozornejšie". Ty (a @emte) si sa zamýšľal nad resetovaním okuliarov, aby prijali novú baterku.

Frank11
Registrace: 2/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra