Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

TV.samsung

Prosím o radu.V televizi Samsung mám nalděné ze satelitu 3 družice, Astry 19 a 23 plus Hot Birt 13 a přes daiseky 123 a problém je v tom že když vypnu televizi tak daiseky zmizí .Musím je opět navolit.Nesetkal se někdo a tímto problémem?Děkuji za pomoc

jiri55
Registrace: 7/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TV.samsung

V čem je problém? Když si Tvůj příspěvek přeložím do češtiny, tak se snažím pochopit, že máš na satelitu / myslíš nejspíš parabolu, protože satelit je přijímač/ - tedy že máš na parabole 3x LNB, které máš přivedeny na vstupy diseq č.1,2,3, tedy A B C a/nepíšeš jaký diseq, nejspíš to bude asi diseq 1.0 - že Ti zmizí? Co zmizí a kam to zmizí? Naladěné programy zůstaly?
Funguje - nefunguje - naladil jsi - nenaladil - zkus se vyjádřit trochu srozumitelně, jinak Ti nikdo neporadí
Nebo si to nech naladit někým, kdo tomu trochu hoví. Televize není primárně určená pro nějaký satelitní komfort, má proti SAT-boxu velmi omezené možnosti

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMourous

Prostě se mu u Samšrotu resetuje nastavení příjmu družic na DiseqC portech 1-3. Na základě této zkušenosti si jistě pořídí kvalitní sat. STB a objeví komfort, který žádná bedna s odfláknutým sw zatím neumí. Přes HDMI CEC, Viera Link apod. má zajištěno pohodlné ovládání. Ne přátelé, žádná TV není vhodná pro SAT přijem... Pardon, mě ještě žádná taková bedna nepřesvědčila...

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@meduzka

Úplný súhlas!
Mám doma viac tv zo sat tunerom, ALE! Ani jedna sa nepoužíva primárne pre príjem sat signálu (dokonca ani signálu z terestriálu!). Ku každej tv v domácnosti mám pripojený externý stb v prevedení min. combo! A keď stb sú na linuxe, tak o to je to ešte lepšie, proste luxus.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

mám 2-ks Samsung-TV+ TCL všetko cez multiprepínač a zatial žiadny reset som nepostrehol ,ale musím uznať že to stojí za velké gulové ,hlavne pri ladení satelitu. Rv a škoda reči pri ukladaní programov. :laughing: no hnus velebnosti .... tiež preferujem linux HDMI-CEC a stačí mi jedno d.o. a je šum a fuk či od TV, univerzál alebo od bazmeku. :)))

maradona
Registrace: 8/2018

Mám TV SONY, a taky jsem se s laděním vyvztekal. Všechno drží, nic se neresetuje, dají se doladit jednotlivé transpondéry, obraz excelentní, obslužný soft celkem funkční, ale prostě diseq 1.0 only a stop, přepínání kanálů pomalé, omezená paměť, která je společná pro naladěné kanály i pro favorites, nikde žádná hláška, takže když tam nahrneš 2-3 satelity, a začneš třídit, tak je GAME OVER a vůbec nevíš co máš dělat, jestli tam máš všechno nebo jenom část, prostě na žádnou větší zábavu to není. Každý jednoduchý satelit za pár kaček má neporovnatelně větší možnosti.
--- K vláknu - jestli máš zaplácanou paměť aplikacema, hrama a tisícovkou programů, tak to možná padá. Já do Sonky, když jsem si s tím hrál tam nacpal nějakejch 1500 stanic a pak jsem tam hodil VUčko, a sat TV tuner neppoužívám. Stanice tam jsou jak jsem je tam nechal, pořád tam jsou nic to nedělá. Že by se to samovolně u Samsungu rezetovalo mi přijde divný. Zkontroloval bych nejprve kabely jestli to nejde do zkratu, případně zkusil jiné Diseq relé. Nebo je možné, že tazatel šel rovnou do složitějšího zapojení pro více televizí a někde se hlásí ke slovu zemní smyčka. Asi tak

MMorous

popis je nedostatečný.
Nicméně nemyslím, že by mizely z paměti jen tak (i když to vyloučit nejde, byla by to divná vada TV). Zkusil bych to pro jistotu vypnout přes DO a zapnout, než bych to vytáhnul ze sítě.
Spíše se možná vždy znovu nastaví nějakým automatem. Hledal bych v nastavení TV nějaké automatické nastavení DiseqC.
Transkripce daisek je dokonalá. Asi to budu používat. Má to ale drobnou vadu - výrobci tv to používat nebudou, a méně znalé tp zmate.

Antonín
Registrace: 8/2005

Satelit v TV je jedna veľká hlúposť a ešte k tomu TV Samsung. To je strašná kombinácia. Ani zadarmo. Kúp si samostatný tuner a budeš mať po problémoch.

masto
Registrace: 9/2006

@MMorous

Máš pravdu, že TV SONY zvládne maximálne 4 družice cez DiSEqC 1.0... Trochu pracné usporiadanie programov, aj keď existuje Sony Channel Editor, s ktorým je to dosť ulahčené... Aby sa programy automaticky neaktualizovali stačí to nastaviť v menu... Na zaplnenie pamäte si tiež treba dávať pozor... Najlepšie je dať v tom prípade výrobné nastavenie a nainštalovať len potrebné aplikácie, dôležité hlavne pri Androide ...
Problém @jiri55 je pravdepodobne úplne triviálny- neuložil nastavenie DiSEqC...
No vieš aj pobaviť ... / myslíš nejspíš parabolu, protože satelit je přijímač/ ...
Já ti nevím Karle, ale ja som bol doteraz presvedčený že:
Parabola je parabola určená na príjem satelitného signálu...
Satelit je umelá družica umiestnená na obežnej dráhe okolo Zeme...
A prijímač je myslený satelitný prijímač určený na príjem satelitného signálu...
Bez urážky, ale skôr ako si sa rozhodol odpovedať zakladateľovi vlákna a poúčať ho, chcelo by to ujasniť si základné pojmy a nepliesť mu hlavu...;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

MMorous

Mám také tv. Sony-katastrofa nezvládá USALS,kámoška má LG a v satelitním nastaveni má USALS, ale jak funguje nevím.Já to řeším tak že externím přijímačem najedu na požadovanou družici a v tv. ručním laděním naladím kanál ostatní smažu a vypnu ext.přijímač no prostě MASAKR :bigeyes:

pedro
Registrace: 9/2007

Pani, nazorom budem asi jeden proti vsetkym, ale co uz, tak to niekedy chodi. Pridam moje skusenosti:
SAT antena, 3 LNB, Skylink 23,5E + 19,2E + Hotbird 13,0E, prepinace, do domu tahane 4 kable, pouzivame 4 TV - 1x OLED LG, 2xSamsung, 1xSONY. 3 roky iba Skylink, minuly rok som pridal Hotbird. Pouzivam zasadne vstavane SAT tunery v TV. Stovky TV programov platenych (Skylink) a FTA (Hotbird), stovky SAT
radii. Samozrejme, na vsetkych 4 TV zavedene skupiny favorite kanalov so zoradenim podla vlastnej vole a zapnuty Fastscan.
Ziadny problem s narusenim konfiguracie, ziadny problem s ladenim kanalov, ziadny problem s usporiadanim kanalov, ziadny problem s velkostou pamate a ziadne dalsie skatule ku kazdemu TV, ziadne 2 ovladace... Raz nastavene a uz iba pouzivame.

Proste uzivatelsky luxus - bez udrzby, bez starosti, bez riesenia problemov. Jedine co z casu na cas urobim, je manualne naladenie nejakych novych kanalov na novych TP (o ktorych sa dozviem na parabola.cz ;) ) a ktore TV nemaju v zozname.
Asi ma skritizujete a skopete pod zem s takymto "amaterskym a neprofesionalnym" riesenim bez externych SAT prijimacov, bez riesenia problemov s nimi a bez dalsich extra money, ale nech.

Nie, pani, nechcem vyvolat flame, s otazku Co by mi SAT prijimace priniesli navyse.

jiri55, ide to aj takto :8) Ako najmenej uzivatelsky prijemny je TV SONY, Samsungy su uplne v pohode, LG so svojim skvelym WebOS je uplna parada. Tito dve znacky preferujem, odpororucil a nainstaloval som ich susedom na nasej ulici. Parada, vsetko funguje ako ma. Co viac moze clovek chciet? :8)

romanss
Registrace: 7/2018

Já také se Samsungem nemám problém. Mám tam diseq 1/4 s družicemi 13, 19,2, 28,2 a 42E a stále drží. Jedinou výhradu mám k ladění. Neumí ladit naslepo, takže pokud není TP v seznamu, tak se tam musí ručně nastavit.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@ Maneto - Sony Channel Editor je velmi jednoduchý a když jsem ho zkoušel, nešly dopisovat transpondéry. Přenos nastavení settings na flashku je u Sony dobrý
@ Romanss - na pár set kanálů to funguje, třídění na FAV je u SONY perfektní, ale tak do tisícovky stanic. Na jednu-2 služby asi taky, ale nechtěl bych to pořád dolaďovat a přelaďovat, na to je satelitní přijímač jednodušší

MMorous

TV.Samsug

Děkuji za vaše příspěvky .Celý problém je v tom že při vypnutí TV DISEqcky v nastavení se prostě vyresetuji a musím je znovu naladit a uložit.

jiri55

Tv Samsung nemají problémy, TV Samsung jsou problém. :fuming:

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

@jiri55

"při vypnutí TV DISEqcky v nastavení se prostě vyresetuji"

To nema logiku. To vyzera, ze - ako to uz niekto napisal - ze si nedokoncil nastavenie DiSEqC tlacidlom Ulozit, ale to by si si urcite vsimol...
Vecera sa doma pozriem na nase TV Samsung, ako to tam maju riesene.

romanss

Romanss

Vždy Daiseqky uložím !!!VypnuTv a Daiseqky nenaladěny v TV .vyměněn tuner v TV už nevím co s tím.Vše jsem řešil i Sat.technikem.Signál do TV je Ok

jiri55

@jiri55

Vypneš TV z elektrickej siete, alebo ho vypneš do pohotovostnej polohy ?
Pri oboch možnostiach nastane resetnutie DiSEqC ?
Len taká drobnosť... Samsung nemám, len SONY, LG a Philips... Niektoré TV, prípadne satelitné prijímače ukladajú nastavenie pomocou OK, niektoré cez EXIT - následne sa vyroluje oznámenie o uložení a niektoré potrebujú vybrať v menu uloženie... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

@romanss

Ale prečo nie ... Proti každému gustu žiadny dišputát... ;)
S TV SONY, ani s ďalšími TV nemám žiadny problém... Na SONY sú nastavené momentálne obidva tunery - tu mám len 28,2°E, 23,5°E, 19,2°E a 13°E... Občas pridám nový kanál a presuniem ho na miesto kde mi najviac vyhovuje... Rýchle, jednoduché, žiadna veda... Na oboch DM920, 900 a starších dreamoch, ktoré som už vymazal z podpisu, je toho naledeného podstatne viac, tu sa už potrebujem vyblázniť... Na dvoch T-85 a ďalších parabolách je nastavených ďalších 26 družíc, nebudem rozpisovať, väčšina cez kaskádu DiSEqC... Tu už mi výborne poslúži Dreambox Edit a podobné nástroje... Množstvo dialkových ma vôbec netankuje, pre všetky DM aj tak používam len jeden... Externé satelitné prijímače sú pre mňa dôležité hlavne pre možnosť MIS a T2MI, domáce share a podobné vychytávky, ktoré TV nedokážu...
Každému vyhovuje niečo iné, ale to je predsa prirodzené... Neboj nejdeš sám proti všetkým, pobne ako tebe to určite vyhovuje viacerým... ;)

Maneto

já mám tv se satelitem panasonik velká spokojenost .Vše mám v jedné bedně ,přepíná to rychle jak Skylink tak i DVB-T2 . Pustím koukám .Hledání stanic nic složitého bud přímo od Skylinku seřazený to mi nevyhovuje , proto si to já řadím podle sebe programy a není problém za chvíli to mám 150 mých programů co chci. , mám monoblok a 90 parabolu. Na druhé TV MÁM SETOBOX A ŽÁDNOU VÝHODU NEVIDÍM NAOPAK . Rv

standa111
Registrace: 11/2009

ja to mám v samsungu-2019 :menu/vysielanie/odborné nastavenia/satelitný systém/Pin 0000/nastavenia LNB/Režim disec/Režim Disec....... nič na uloženie.... nastavím družice podla disec ako mám: exit/exit /..... a fertik.

maradona
Registrace: 8/2018

@Maneto @standa111

Mame na to rovnaky nazor.

romanss

jiri55,

tv si taky nemusi sednout s typem diseqc prepinace. Uz jsem se s tim setkal u sat prijimace, kdy prijimac neprepinal mezi druzicemi. Musel jsem vymenit prepinac, mozna ze tohle muze byt ten problem, kdy po vypnuti tv se prerusi navoleny rezim. Namas neco jeste blbe nastavene v rezimu LNB? Mas tam universal 9750/10600 a 22kHZ auto.

HYPER
Registrace: 11/2010

jiri55,

nemas nahodou TV Samsung s dvema tunery? Nepises typ oznaceni tv. Pokud ano, mas spravne kabel v tuneru 1?

HYPER
Registrace: 11/2010

Hyper

Typ UE43NU7452UXXH. Díky moc

jiri55

@HYPER

Čo som sa dočítal, TV Samsung totiž nevlastním, tak v nemenovanom e-shope TV Samsung UE43NU7452UXXH nemá duálny tuner... @jiri55 si teda správne pichol, ovšem to musí potvrdiť on sám... ;)

Maneto
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra