![]() |
|
dm520hd problém pri bootovaní satelitovPekný deň,mám dm 520hd asi 3 roky.Prednedávnom keď boli silné dážďe tak mi prestali ísť niektoré satelity mám 8 lnb.ak zapojím samostatne tak všetky sú v poriadku.Vymenil som káble aj diseqc 8/1,a nemôžem nabootovať žiadný sateliť.Skúšal som aj viaceré image.Chyba je asi v dreamboxe?Oplatí sa oprava tunera?Môžete mi poradiť,ďakujem |
alojzo
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
RE: dm520hd problém pri bootovaní satelitovNo a zkoušels jiný zdroj, jiný přijímač? Píšeš, že "niektoré" a pak "žiadný" /bootování vynechávám/, to je docela rozdíl, jak to teda je? Kup, nebo pujč nový zdroj, pro jistotu 3A /ten původní je 2A/ a uvidí se...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@alojzoAk si to poriadne rozvŕtal, čo predpokladám že áno a samostatne ti všetky LNB šlapú, meniť káble a DiSEqC prepínač je zbytočné... Nastav si DiSEqC prepínač 8/1 podľa konkrétneho zapojenia konvertorov pre družice ktoré prijímaš... Ak máš EMP v prijímači nastav DiSEqC 1.1 uncommitted povely pre vstupy 1-8 a DIP páčky na prepínači daj prvú: 1 na ON a druhú: 2 na OFF... Tuner je určite v poriadku a prijímač ti nabootuje pri prvom zapnutí... Satelit "nenabootuješ" aj keby si sa roztrhol...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: dm520hd problém pri bootovaní satelitovTo že jdou samostatně, může znamenat dvě věci:1. jak píše Maneto - je blbě nastavený switch 2. nebo je příjem na hraně, takže i maličký útlum switche a F-konektorů, je fatální. Jako všechno v životě, je to třeba dělat pořádně. 1. změřit signál podle výsledku provést další kroky třeba - nastavit pořádně anténu - vyměnit kabel - vyměnit tuner - vyměnit diseqc switch |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: dm520hd problém pri bootovaní satelitovTipuju špatně nastavený disecq přepínání v sat. přijímači. I při špatném nastavení by alespoň jedna družice fungovala, ale jen pokud víš, kterou družici máš na kterém vstupu do přepínače a nastavíš to tak v přijímači. Já si to uložil do textového souboru, abych to nemusel hledat po přeinstalaci firmwareDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 698 |
![]() |
|
![]() |