Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zvuk Netflix

Tv sleduji s bezdrátovýma sluchátkama Philips SHD8850 s optickým vstupem.Pokud sleduji programy tak je to ok ale když zapnu Netflix tak se zvuk dost ztiší,že musím zesilovat a někdy to i začně chraptět.Trochu se to zlepší když přepnu z 5.1 na jen zvuk.Je nějaká možnost to zlepšit? V menu tv mám zvuk sluchátek nastaven do 2/3 stupnice.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zvuk Netflix

Žeby zkusit tu třetí třetinu? Jako v hokeji?...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Tak tím ale problém proč se to ztiší vyřešen nebude jen budu pro změnu zeslabovat když z Netflixu odejdu.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Na sluchátkách 5.1 zvuk? Napadá mě dalších deset otázek, ale tv ani sluchátka neznám...

tukan

Možno, že som staromódny ale bezdrótové sluchátka s optickým vstupom sú aké? A 5.1 zvuk pustiť do sluchátok? Ako tukan píše, aj mňa napadajú otázky :)

longoria
Registrace: 1/2013

Nepíšu,že sluchátka dokáží přehrát zvuk v 5.1.Netflix je nastaven na 5.1 a sluchátka to taky zpracují ale rozhodně ten zvuk ze sluchátek není 5.1.Tak v menu Netflixu nastavuji na obyčejný zvuk.
Longoria - tyto sluchátka lze připojit jak přes obyčejný zdířkový vstup tak i mají optiku

Jarous

@Jarous

Prečo si nekúpiš kvalitné sluchátka a nie takýto šmejd? Potom sa tu sťažuješ, že ti to nefunguje

masto
Registrace: 9/2006

@masto

Vidíš někde,že si stěžuji?
A kvalitní sluchátka pro poslech tv jsou podle tebe jaká,4000 je ti málo?Tak to mě najdi ty kvalitní bezdrátová.Ano vidím třeba Sennheiser PXC 550 za 6000.Jde o to jestli ve výsledku zaplatím víc peněz ale problém který nastává zůstane.

Jarous

@Jarous

Zkus v TV nastavit formát optického výstupu na PCM (stereo).

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

PCM je nastaveno.Ten problém musí souviset se zvukem internetu,protože při sledování programů je vše ok.Jinak si to nedovedu vysvětlit.

Jarous

@Jarous

Dávnejšie som kúpil BackBeat PRO od firmy Plantronics bluetooth, vtedy stály asi 205 EUR, doteraz slúžia a som s nimi spokojný, nielen preto že majú svoje vychytávky - ANC, OpenMic, vstavaná bat. 24 hod. automatické prerušenie prehrávania pri zložení a režim hibernácie, ľahko umožnia prijať hovor. a pod... Oplatí sa investovať aj 6000, pokiaľ ovšem slúchatká aj využívaš a nebol by vhodnejší zosilňovač s reprobednami... To už musíš ty vedieť... Večer keď nechcem rušiť tak na NETFLIX používam SONY Wi-fi slúchatká, no neviem aký máš ty TV, v TV SONY si môžem nataviť rozdielnu hlasitosť optického výstupu do zosilňovača a reprobední, inú hlasitosť samoltného TV a inú cez sluchátkový výstup do dokovacej Wi-fi stanice... Pozri do menu Tv, či nemáš podobné možnosti... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Ty Philipsy jsou podle mě kvalitní sluchátka, zajímavé je ale, jak je provozuješ. Elektronika je postavená pro technologii Bluethooth, kabelové připojení je nouzovka když dojdou baterky a na konektorech mohou vznikat poruchy. Proto jsem koupil sluchátka děckám /JBL/bez kabelového připojení. Mám tady jedny SONY beat, rozebrané. někdo mi to dal k opravě, je tam právě chyba v konektoru, někdo tam strčil konektor, který tam nepatří.
Audio 5.1 není primárně určené pro sluchátka. Nastavovat to můžeš jak chceš, čisté stereo bych od toho neočekával. 5.1 je řízeno procesorem a v sestavě je důležitý středový reproduktor, který sluchadla samozřejmě nemají. Procesor to rozdělí, poslouchat se to dá, ale .....

MMorous
Registrace: 10/2019

Jediné co mne napadá je toto: Netflix má zvuk komprimovaný, v TV se dekomprimuje, dokovací stanice sluchátek opět zvuk zkomprimuje, aby měl co nejmenší datový tok, a pošle ho do sluchátek, které ho zase dekomprimují, tím mohou sice vznikat určité zvukové nedokonalosti, ale zase by to nemělo mít vliv na hlasitost. Pokud na optický výstup pouštíš PCM, tak už zvuk není 5.1, ale pouze stereo, tudíž by měla být eliminována chyba převodníku 5.1/2.0 ve sluchátkách.

Já mám na optickém výstupu běžný převodník za pár stovek fungující pouze s PCM a třeba u HBO GO mám také v připojených sluchátkách lehce nižší hlasitost, ale sluchátka mám běžně nastavená na 1/4, tak holt trochu přidám.

SirMax

@MMorous

Co jsem zatím měl možnost slyšet, tak Bluetooth sluchátka mají lehce zpožděný zvuk oproti obrazu. Tudíž si myslím, že pro TV nejsou úplně ideální.

SirMax

Bluetooth sluchátka mají lehce zpožděný zvuk proto taková sluchátka jsem nekupoval jako jeden z důvodů.Nic závažného to zeslabení není ale štve mě,že to musím korigovat.

Jarous

Sluchátka Philips SHD8850 jsou primárně Bluetooth, čistě kabelová sluchátka jsou podstatně levnější a kvalitou v podobných třídách jako Modrej zub.

MMorous

Na adresu audia bych připomněl, že mnoho lidí se mylně domnívá, že zakoupí AV reciever 5.1 za 15 tisíc, a má doma kvalitní přístroj na 5.1 i na stereo. Další věc je domněnka o kvalitě audia z přehrávače v mobilu. Když pošlu audio z mobilu do AV recieveru a na pořádný bedny, tak i nahluchlý slyší, jak je to plechový.
Nedávno tady někdo psal že běhá s anténou po střeše a hledá kvalitní FM signál. V FM rádiu ani v DABu superkvalitu nehledej a jestli si někdo myslí, že jí vyřeší lepší anténou než ze Satu, tak takhle to nefunguje. Letadlo z LG televizní smyčky Dolby Atmos je jistě působivé, ale s kvalitou audia to má pramálo společného. Podobně Sondbary, přenosné Bluetooth reproduktory a jiné podobné hračky. Audio vyžaduje kvalitní zdroj, kvalitní přenosový řetězec včetně kabeláže, slušné bedny a prostor. To co leze z televize a z FM i DAB rádia je většinou šílenost, ořezaná studiovými mixy a doladěna obsluhou v režii.

MMorous

Mmorois

Ta tvoje poslední věta je taky pěkná šílenství. Je vidět, ze jsi viděl vysílací pracoviště rádia či TV leda z tramvaje. Vysílací řetězec vypadá úplně jinak.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Jarous

Ja používam bezdrátové, ale samozrejme dajú sa pripojiť aj s káblom značky Koss, stáli síce dosť myslím cca 230 euro, nechce sa mi to ísť hľadať, ale zvuk je vynikajúci ako aj táto značka.

masto
Registrace: 9/2006

@Saxon

Jak tedy ten řetězec vypadá? Jak se pouští muzika na přání? Jak se řeší výpadky na vykrývacím vysilači. Mám souseda technika, co tam sloužil desítky let. Vykládal mi takový šílenosti, že když mu vypadne Krašov, tak vytáhne rádio, připojí se na Rokycany a pustí to z toho ven. Moderní pracoviště dneska vypadá asi trochu jinak, ale zdroják rádia pro satelit, nebo TV vysilač se asi moc neliší. Záleží samozřejmě co kde a jak.
-- Vysílací pracoviště jsem osobně neviděl fakt ani z rychlíku, ale co písnička v rádiu, to jinej zvuk i prostor.
-- V Plzni jsme měli kdysi nejmodernější hudební divadlo v republice. Pouštěly se tam vinyly, a muselo se to korigovat, protože dynamika Supraphon, Panton nebo Polydour se podstatně lišila. Dneska je vše plně digitální přes všechny možný komprese a dekomprese. Občas si pustím SWISS radia ze satelitu a porovnávám
Zvukový doprovod v našich televizích není dobrý, někdy jako včera Přání smrti - to je lepší zvuk zeslabit a pustit si titulky. A proč to tak je - všude se šetří a ještě se upravuje stopáž na čas a reklamy. Takže to co leze ven /moje poslední věta/ je někdy opravdu do diskuze.

MMorous

Pánové, nezlobte se, ale jaký má smysl mu vykládat, kdo jaké sluchátka má, za kolik a jak hrajou?... Kdyby nějaké hledal proč ne, ale nevybírá sluchátka, má problém, že mu tv pouští z aplikace netflix omnoho slabší zvuk, než z tv kanálů a chtěl by to nějak srovnat-vyrovnat... držme se tématu i když uznávám, že to je někdy těžké...

tukan

@tukan

Musím Ti dát za pravdu, člověk si někdy plácá játra.

MMorous

To nebylo na Tebe, ale na Masta, nechtěl jsem to adresovat, ale jinak to nejde...

tukan

Dozor na vysílači je jiná profese, než býval zvukař na vysílacím pracovišti. Jedno ale společné mají, ani jedna profese už neexistuje:)))

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@tukan, tak teda k téme...

Nedalo mi to a tak som porovnal hlasitosť zvuku na NETFLIX cez TV SONY Bravia jak nastavenie režimu v TV 2.0 tak aj 5.1... Výsledok, že stereo hrá výrazne hlasnejšie je predsa vlastnosť použitého režimu, nič iné... Ak použijem optický výstup, v NETFLIXE vyberiem ak je ponúknutý režim 5.1 a prepojím TV s ONKYO HTX 5.1, hlasitosť sa medzi rôznymi režimami ktoré ONKYO ponúka výrazne nemení, mení sa podľa počtu pripojených reproduktorov - možnosť až 7.1 - len formát... Nedáva mi preto žiadny zmysel nastavovať pri sledovaní filmov z NETFLIXU režim 5.1 a používať stereo slúchadlá ... Vyberiem stereo, rôznych hudobných rozšírení je tiež niekoľko, takže každý by si hádam mohol vybrať ... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Pokud chci vědět co v tv mluví musím si vzít sluchátka jinak 2/3 mluvenému slovu nerozumím.Dnes to ještě zhoršují podbarvením hudbou která je mnohdy hlasitější než slovo.Nechápu jak to mohou tak mrvit.U filmu pro pamětníky tento problém nemám tam rozumím téměř všemu i bez sluchátek.Jak zapnu Netflix s českým dabingem vypínám v menu Netflixu režim 5.1 a přecházím na jen zvuk.

Jarous
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra