![]() |
|
Samovolný restart TV SONY Android 8Při kabelem připojené síti z routeru Huawei(PODA)se TV minimálně jednou za večer sama restartovala. Všechny automatické aktualizace všude vypnuty, i na Google Play. V routeru se nic moc nastavovat nedá, kromě kanálu WIFI, a poměru download - upload. PC i notebook jedou v pohodě. Má s tím někdo zkušenosti! Mě nakonec pomohlo oddělení sítě pro TV starým 100Mbits switchem který na 100Mbits kartu v TV stačí. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8podobné problémy (ale ne stejné, ale taky samovolné zapínání), jsem měl kdysi s jednou TV, jestli si pamatuju tak Panasonic, ale možná LG. Nakonec se z toho postupem doby vyvinul zdroj - první potíže souvisely se zemními proudy někam, ale odstranění - podobně jako jsi to udělal - fungovalo jenom pár měsíců, bylo to pak postupně horší a horší až to nebylo vůbec. Trochu jsem hledal ve zdroji kapacitory, ale protože se to odehrávalo v Dalmácii, kde mám přece jenom menší možnosti elektrického výzkumu, skončil tv na elektrickém smětišti, aniž bych odhalil přesnou příčinu. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@AntonínPřes nějaké známé jsem zjistil v pražském SONY servisu Elvia, že je to známý problém, který může mít příčinu, jak píšeš, poruchami v napájení, takže to moc neřeší. Pohled na točící se kolečka Androidu mi už dost lezl na nervy. Mě to ale dělalo internetové připojení(optika 150Mbits), které jinak dvě PC, notebook HP i tiskárna Brother v pohodě skousnou. STA mám samozřemě oddělenou, bez toho bych ji do žádné TV nezapojil. |
konas
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8Asi před rokem mi to dělalo taky,po restartu na tovární nastaveni se už neobjevilo doted.Dreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED
|
Pepik71
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 582 |
![]() |
|
@konasMám zkušenost, že se drtivá většina těchto “pastavů” odstraní uvedením do továrního nastavení a především instalací aktualizací firmwaru. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 299 |
![]() |
|
@mediator12Mám tam poslední firmware z r. 2020. Po TV řady XD83 prý bude letos ještě jeden, tak po aktualizaci to dám do firemního a uvidíme. Zatím vystačím s "filtrací" sítě přes starou 100Mbits Tendu. Mám to vše nastavené ne své oči a uši, a teď nevím jestli záloha na USB obsahuje také technické nastavení, nebo jen naladěné programy. Jinak ředa XD83 bude ta nejstarší pro kterou nová aktualizace bude. |
konas
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8No já mám taky tv sony a taky mám jednou týdně restar samo odsebe.Vše je aktuální a i po aktualizaci jsem dával do továrního nastavení a dělá to pořád.chtěl sem se zeptat jestli tyhle karty Irdeto (Irdeto ICE)jdou v sat.přijímačích FK-6900 CR.
|
Darkl
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 626 |
![]() |
|
@DarklOpravdu zkus někde sehnat třeba starý 100Mbits switch a více méně oddělit TV od routeru. Mě tohle pomohlo, i když by mě zajímalo proč. Myslel jsem že se přehřívá síťová karta v TV, ale na vině bude patrně TV Android v soňáckých TV. |
konas
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8U TV Sony se mi to také stávalo. Většinou při sledování určitého kanálu se televize sama restartovala. Někdy i několikrát za večer. Ale opravdu jen na některých kanálech. Bylo to dost otravný a nic nepomohlo. Ani továrko. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 088 |
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8Mě to dělá naštěstí 1x týdně.Sat.kartu mám vloženou v tv.Když jsem se na to ptal v Elektře tak řekli že to dělá Android.Tak nevím teda.Příště Sony už ne..chtěl sem se zeptat jestli tyhle karty Irdeto (Irdeto ICE)jdou v sat.přijímačích FK-6900 CR.
|
Darkl
![]() |
|
@acceDost jsem se pídil po příčině, a pomohlo odpojení kabelu internetu. Ovšem znám případ, kdy se TV SONY restartovala i při používání WIFI. V servisu SONY přiznávají, že jejich TV na to trpí, ale příčiny asi mohou být různé. |
konas
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8To jsem vše dělal ,Odpojení od kabelu potom WIFI pak připojil kabel a stejně restart Už jsem to vzdal..chtěl sem se zeptat jestli tyhle karty Irdeto (Irdeto ICE)jdou v sat.přijímačích FK-6900 CR.
|
Darkl
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 81x týdně se dá vydržet ale každodenní kolečka Androidu jsou opruz. Vsadím na mizerný Android Sony, kdysi s tím měli velké problémy. Sedmička už ale chodila slušně. Škoda, že nejsou možné návraty k předešlým verzím. Možná by se dalo vysledovat kdy to začalo. |
konas
![]() |
|
DVB-T2U řady XF restarty způsobovalo HBBTV. Nutno ručně povypínat u jednotlivých kanálů, obzvláště u TV Prima. |
marnav
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
@konask predchazejicim verzim softu se da vratit resp vybrat si tu ktera ti vyhovuje 👍jinak samovolny restart mi udelal i Panasonic a to i bez kabelu net a bez Androidu.! |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8Zkusil bych taky to HbbTV. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 256 |
![]() |
|
@konasAno, to je přesně můj případ. Připojení pouze přes WiFi přes jejich adaptér. Hbb tv mi nefungovalo. Byl to model 2011, Hbb pro CZ začalo korektně fungovat až od modelů 2012. Už to neřeším,TV jsem dal do dětského pokoje na DVB-T, tam se tahle závada neprojevuje. Dělalo to jen u pár satelitních stanic. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 088 |
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8Fakt je že HbbTV mě nenapadla. Kdysi kvůli změně HbbTV tabulky padala ČT u jedné řady satboxů s E2. Mě jen vrtá hlavou náprava problému připojením TV přes switch. |
konas
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8Mám Sonku řady XF rok a půl, před koupí jsem si dělal nový rozvod komplet 220 V, ethernet, rozvod TV, SAT. Poskytovatele mám UPC, za modemem mám 16xGB Switch TPlink a do toho napíchaný 2 televize, PC, AV reciever a noťas, přijde tam ještě NAS a SAT, další kabel jde do druhého switche v jiné místnosti, kde je TV, VUčko, AV reciever, a nemám problém. Všechno je GB.Někdo mi asi před rokem přinesl na vyzkoušení starší stovkovej switch - úplně to zdegradovalo síť, vyhodil jsem to. Dávat gigabyte se stovkovým do jedné sítě nedoporučuji. Androidní kolečka vidím jenom když vypadne elektrika nebo když jdou aktualizace. To co popisujete mohou způsobovat mikrovýpadky elektřiny, nebo jiné výkyvy/mikroporuchy v silové síti, které ani nezaregistrujete. Svádět to na modem je nesmysl. Ani vypršení pronájmu IP adresy to nedělá. V první řadě bych se zajímal o stáří a provedení sítě /AL-CU/, kontakty na svorkách/šroubech, případně bych vyzkoušel nějaký stabilizátor. Mám osobní zkušenost z oblasti Ostrov nad Ohří, kde se kdysi střídalo přepětí s podpětím, že odcházely i Simatiky, které byly stavěné jenom na +-5%. Dneska už to ale většinou nehrozí. Zkusil bych také napěťové výchylky změřit a případně konzultovat s dodavatelem elekřiny. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 425 |
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8Co se změní vložením switche do cesty?To je kardinální otázka při hledání příčiny. a. změní se zemnící poměry s případnými vyrovnávacími proudy spínaného zdroje. b. změní se ping na nějaký server, zpomalí se to o několik milisekund(?) c. změní se připojení RJ45 z 1Gbs na 100MBs, což komp v televizi zjistí. Kabel rj45 může být jiný, pro 100Mbs se používají jen 4 vodiče. (něco jiného v síťovém řešení, IP adresa asi ne?) Jinak mne nepadá nic, ale jistě ještě nějakou změnu proměna switche vyvolá. Jedna z úsměvných může být to, že při přidání swicthe došlo k otočení některé vidlice 220V a změně poměrů zemních proudů - třeba. Zkusil bych připojit na router jen 4 drátový kablík pro 100mbs, mělo by se to přizpůsobit...třeba. Může být, že chybka je v sw TV v části ovládání 1gbs komunikace. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Samovolný restart TV SONY Android 8Dík všem za info a tipy, ale systemové řešení nechám až po, asi poslední, aktualizaci TV Sony řady XD83. Moje primitivní řešení se starým switchem mi zatím funguje na 150Mbits síti, a 1Gbits doma asi mít dlouho nebudu. |
konas
![]() |
|
![]() |