![]() |
|
zajímavý problémZákazník chtěl připojit ve svém domě s hvězdicovým rozvodem z půdy pozemní TV. Veškerá instalace /pozemní antény se zesilovačem a rozbočením do všech 5ti zásuvek husími krky, parabola s monoblokem/ hotova. Do obývacího pokoje, kde provozuje skylink si přál i pozemko. Nic jednoduššího - slučovač TV + SAT a jedeme, jenže ouha. Po připojení byl dole na úč. zásuvce pouze signál DTV. Zásuvka ALCAD dvouzděřová s IEC konektory RV+R a SAT. Nahoře po sloučení měřeno Dreamsky TSC100 vše OK. Po cca 10m kabelu všechno jinak. Po demontáži zásuvky na holém kabelu už také jen DTV. Kabelem v husím krku nelze pohnout. PřiveĎte mne, prosím na nějakou myšlenku, co s tím?![]() |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 129 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: zajímavý problémCo to znamená, že nejde pohnout s 10m kabelem v husím krku? To by přece mělo být volné.Takže začátek kabelu nahoře a konec kabelu dole nejspíš nepatří k jednomu kabelu, ale k dvěma různými. Že by ten kabel byl cestou napojený ještě k něčemu? Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: zajímavý problémPo zlúčení použi iný - skúšobný koax, a ukonči ho zásuvkou..Cahors 52E-28E, T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor, Zero4K, Octagon
|
P 222
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 739 |
![]() |
|
@jiriksSorry, tady je to sice "drbárna" pro všechny, ale ze slova "zákazník" usuzuji, že Ty se tímto živíš a přitom neumíš tuhle popsanou situaci sám na místě vyhodnotit a poradit si? To jako fakt??![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 380 |
![]() |
|
RE: zajímavý problémkazdy prece nabira zkusenosti postupne a na tohle neexistuje skola i kdyz elektrotechnicka je vyhoda. |
alien777
Registrace: 8/2020 Příspěvků: 383 |
![]() |
|
@alien777Neexistuje škola pro antenáře... no dobře, jenže jde o to, že technická práce není pro každého.To není např. nějaká sociologie a pod. kde můžeš žvanit zleva doprava a krev z toho neteče... V technice když uděláš něco špatně, tak to prostě nefunguje, nic neokecáš páč tady tě posoudí fyzika = přírodní zákony! Asi jsem divnej já, nějaká "stará škola", ale podle mě člověk, který nedokáže trochu logicky zapřemýšlet a poradit si v takto jednoduché výše popsané situaci, by se tímto oborem neměl vůbec živit a nechat si za to platit. To je můj názor. Poznámku, že pro někoho, kdo se hrabe v elektroinstalacích je "elektrotechnická škola výhoda", beru spíš jako vtip ![]() ![]() |
lance
![]() |
|
@lanceOdpověděl sis sám. Seš divnej ty. Tady se člověk na něco ptá, protože si už neví rady a tohle je forum k tomu určené. Raději zkus něco poradit a nepiš tady chytré (blbé) řeči |
LionelM
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 208 |
![]() |
|
RE: zajímavý problémzkontroluj si zda prochází přes slučovač napětí (napájení sat. monobloku) |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: zajímavý problémDruhej kabel, prohodit oknem . . . abys tu zásuvku vyzkoušel . . ., jinak pravdu má lance, proč se do toho montuješ, potom si nevíš rady-- příčin může být více. Jednou jsem měl problém, když mi na diskošce nešel mikrofon na úplně novým kabelu z krámu, tak jsem ho řezal a řezal, až jsem došel k mísu, kde prostě v tý bužírce najednou kus drátu nebyl -- Někde to máš možná chybně propojený jak někdo píše --zavolej si odborníka |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 425 |
![]() |
|
@LionelMAno, jsem asi divnej, páč fakt nevím co bych tady měl radit a co dotyčný jako odpověď očekává? Dotyčný má finder Dremsky který mu bohatě stačí na to aby si sám z úrovní signálů zjistil ve kterém místě rozvodu dochází ke nějakým ztrátám a který prvek má tedy řešit. Píše, že tam má jen slučovač TV+SAT, koax a zásuvku... tak co chceš na tom tady víc dumat??? A jestli už zjistil, že se mu signál ztrácí v tom koaxu který nemůže vytáhnou a vyměnit... tak mu běž poradit co s tím zazděným koaxem má dělat... třeba zkuste pomodlit se 3x otčenáš![]() |
lance
![]() |
|
@lanceKabel k zásuvce samostatně SAT signál dolů přenese i přes zásuvku. V cestě dolů jsem nic /další zásuvku, rozbočení, ../neobjevil. V husím krku je asi napadaný nějaký "zednický" odpad a nebo to někde "prošili" hřebíkem. Po sloučení nahoře dolů do kabelu jde všechno OK. ... Jinak takový greenhorn, za kterého mne považuješ, nejsem.Všem díky za snahu pomoci. ![]() |
jiriks
![]() |
|
@jiriksJaký je rozdíl v samostatném signálu SAT mezi měřením na horním a dolním konci ? |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 829 |
![]() |
|
@jiriksJaké úrovně dvbT a sat ti hlásí Dreamsky na začátku a na konci kabelu? |
lance
![]() |
|
RE: zajímavý problémNěkde na cestě máš galavanické přerušení, nejspíš... a nebo pouštíš sat mezifrekvenci do nesprávného svodu.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonKabel dolů je určitě správný. Rozvody v tom domě /cca 5 let/ jsem nedělal já. Ale těch 5 let tam po tom kabelu přijímají Skylink, takže galvanické přerušení tam být nemůže. Úroveň signálu DVB-T2 nahoře 58, dole cca 57dbuV - standard. SAT mf nahoře 62, dole cca 60 dbuV - normál, ale jen při solo připojení do kabelu dolů. Při zapojení přes slučovač TV/SAT je dole pokles u DVB-T2 o 3dbuV, signál SAT je nulový. ! A dole to měřím na holém kabelu bez zásuvky. Pozn. problémy měl už asi i původní montér, neboť při demontáži ant. zásuvky jsem objevil v instal. hluboké krabici F spojku, protože kabel shora dosahoval sotva úrovně omítky a jak jsem uváděl, nejde s ním pohnout ani shora. Pořád nevidím toho šotka, co mě tam trápí./ Byl jsem tam ve středu, takže už jen sbírám vzpomínky. Dík za připomínky |
jiriks
![]() |
|
RE: zajímavý problémA jiný TV/SAT slučovač jsi zkoušel?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonBingo! Prozatím jediné logické vysvětlení. Vyzkoušet satelitní signál hned za slučovačem. Kdyby to šlo, pak to vypadá na ty Otčenáše. Nebo ho vyměnit rovnou. Zdar a sílu! |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 844 |
![]() |
|
@SaxonPoužil jsem tento typ slučovače několikrát, vždy bez jakéhokoliv problému. Měl jsem ssebou dva kusy, ale oba se chovaly stejně. Navíc si nemyslím, že by byly na vině. Po sloučení obou signálů bylo na jeho výstupu vše OK. Použil jsem svůj měřicí kabel k TSC100. Potom v zoufalství /kvůli možnému /ne/kontaktu/ jsem zkrátil kus kabelu vedoucího dolů a zase vše OK. A dole - zase PRD ! Se zákazníkem jsem se dohodnul, že až ho satelit přestane bavit, připojím mu tam DVB-T2. Zatím by tam stejně vzhledem ke svému staršímu TV musel mít settopbox. Ale že mne to vnitřně žere, to mi jistě každý z vás věří. Díky všem![]() |
jiriks
![]() |
|
RE: zajímavý problémo slučovači tu někdo už psalzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
@jiriksMI2TLS ITS slučovače jsou naprosto bezproblematické. Možná byl kabel poškozený přílišným tahem a má velký útlum na nejnižších kmitočtech a neprochází korektně 22kHz včetně DiSEqC. Pásmo UHF už může být bez útlumu.Je to dost záludná závada.Případné galvanické přerušení si pro jistotu změř. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
![]() |
|
RE: zajímavý problémSorry, ale pořád platí, že tu rovnici co je dobře a co špatě by si měl umět dotyčný "profík" sestavit sám a ne se ptát na laickém webu co má dělat. Nemůžu si pomoct, už jsem asi příliš znechucen tzv. řemeslníky všeho možného druhu... pardon, dobrou noc![]() |
lance
![]() |
|
Kontrolní otáfkaProjde Ti sat signál dolů přes slučovač, když nemáš zapojen tv vstup (zcela bez doteku obou kabelů!)? Pokud ano, tak zkus připojit tv kabel přes galvanický oddělovací člen. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 844 |
![]() |
|
@lanceŽe jsi profík, o tom tady jistě nikdo nepochybuje. Když si však přečteš ostatní příspěvky /krupino, Saxon, RAFI007, MMorous, a další/ je v nich podstatný rozdíl. Snažili se mi pomoct rozluštit záhadu, zatímco ty se předvádíš jako mistr světa. Dávám zapravdu LionelM - jseš divnej. Povahově jako člověka si tě nevážím. |
jiriks
![]() |
|
@jiriksNic v zlom, ale môj názor je prostý!Vymeniť koax (dotiahnuť iný koax a na tento nefunkčný sa vytentoc...) , iné riešenie nieje! Apropo! "jiriks" - niekto ti povie pravdu, aj keď sedliackym štýlom a ty sa hneď urážaš? Vyskúšal a premeral si všetko, čo sa dalo a selský rozum vraví - jediná možnosť - vadný koax. Tak treba už len pouvažovať, ako ten koax vymeniť, prípadne dostať do izby nový koax inou cestou. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 010 |
![]() |
|
RE: zajímavý problémOspravedlnte mi moj (uz) klasicky povzdych:Prosba o radu, nasledovana mnozstvom invektiv, urazok a zosmiesnovania. Aj keby si to dotycny zasluzil, co vobec nie je podstatne - je naozaj potrebne reagovat takto? Je toto forum naozaj este stale (aj) o poradenstve? Naozaj? Prepacte mi moj povzdych. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
lancena všetko je škola, každý kto to skutočne chce sa naučí všetko,ty si zas nechodil na školu slušného správania, arogancia ti teda maže ako by si ju denne niekde trénoval, skúsil si to niekedy v kameňolome? tam sa môžeš skľudniť,no skalu tým nenalámeš a skôr ako odpovieš napočítaj aspoň do 10 |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 338 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |