Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

ako zisťiť do akej krajiny je určený predaj výrobk

kúpil som DVD od SONY UBP-X500 ser.číslo 1003712,nejde mi tam slovenské,aňi české menu ,takže mi je k ničomu...aj som to reklamoval,no prišla odpoved ,že to neňí chyba ale vlasnosť výrobku,tak som volal na obchodnú inšpekciu a tam mi povedali,že keby nebol výrobok určený na náš trh tak reklamáciu musia prijať,no ja to zisťiť neviem...dakujem za odpovede

lakatosa
Registrace: 3/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ako zisťiť do akej krajiny je určený preda...

Kde jsi to koupil? Na oficiálních stránkách výrobce by to mělo být ke zjištění. A možná i v manuálu.

zzz
Registrace: 1/2006

Na toto sa stazuju viaceri kupujuci v recenziach. Po komunikacii im dodavatel dodal manual v CZ jazyku v pdf formate.

Podla mna je to na reklamaciu a vymenu - vyrobok nie je lokalizovany pre SK/CZ a predajca na to spotrebitela neupozornil.

Poznamka: NAY vyrokok predava pod oznacenim SONY UBP-X500B.EC1

romanss
Registrace: 7/2018

Zásadní otázka není uvedena.
Napsal "kupil som".
Ale kde?
Na trhu? V bazaru? Od nějakého snědého muže v restauraci?
Záruku ze zákona totiž poskytuje prodávající, nikoliv výrobce...
Proč voláš výrobci, obchodní inspekci, a nevoláš toho, kdo je věcně příslušný, totiž prodejce.
(Samozřejmě je zde otázka, k čemu je ve 21.století DVD přehrávač? A další otázka, proč nepoužívat angličtinu jako jazyk menu, většinou je to navíc rozumnější, protože některé české překlady jsou mírně obskurní.)

Antonín
Registrace: 8/2005

Nejde o to sériové číslo, ale o "písmenka" za označením, měl bys mít UBP-X500 a něco dál, třeba jak píše romanss. Pokud jsi to koupil někde v obchodě, reklamuj to. Pokud někdo mimo, máš zřejmě smůlu...
@antonín: to je snad každého věc, jaké zařízení si koupí, ne? ;)

rogue
Registrace: 9/2008

Lakatos nevie odpovedať. Kto vie, kde to "kúpil"?

Karner
Registrace: 3/2010

určite to má z anglicka . nedeľňajší výkup sprostostí.

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

a co je za problem ? na co potrebujes v dvd nejaky menu ? jde v tom prehrat disk s cestinou ? pokud tam je cestina, tak urcite ano a co teda chtit vic ?
update softu jde udelat ?

popravde mi tehle problem pripomina jednoho znamyho, co si koupil novy 5.1 domaci kino protoze mu to stary hralo jen stereo. ze zdroje kterej byl stereo. takze mu tak hralo i to novy. divny ze ? :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

Hrálo mu z těch dalších kanálů vůbec něco? Tohle dilema jsem měl před pár měsíci, nakonec jsem zvolil stereo receiver, protože zdroje mám pouze stereo

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

kupil som to cez internet Andrea shop,samozrejme ,že som to tam reklamoval a dopadlo to tak ,že výrobok chybu nemá ale ,že to je jeho vlasnosť,jedná sa mi oto,že oni nemôžu predavať výrobky ktore nie su určené pre dannu krajinu DVD stalo 170€ a kupil som to pre moju matku 83ročnú má velmi vela dvd,tak preto..keby stalo 30€ tak to hodím do koša,v podstaťe ked som si na interneťe čítal parametre tak tam nebollo spomenuté že to nemá sk,alebo české menu,samozrejme by som to nekupoval

lakatosa

@lakatosa

On je to Blu-Ray přehrávač ;) V návodu (btw: na AS mají starou verzi)se také píše, že jazyk rozhraní se v závislosti na nastavení může měni podle jazyka připojené televize.
A návod je český i slovenský, tedy prodejce nic neporušil. RTFM...

rogue

Takže konečně máme správně položenou otázku:
a. musí mít všechny výrobky prodávané v CZ/SK české či slovenské menu?
b. může být chybějící CZSK menu předmětem reklamace?
c. co musí být v CZSK jazyce?
Mám za to, že:
a. nemusí, pokud to prodejce neuvádí v materiálech, že tam je.
b. nemůže
c. návod (pokud k tomu CZSK návod není, pak by to bylo možno úspěšně reklamovat).
ALE: při nákupu z eshopu máte přece dva týdny, abyste to vrátili bez důvodu (například protože vám vadí chybějící CZSK menu, které jste předpokládali a ono tam není).

Antonín
Registrace: 8/2005

@lakatosa

Se zákona návod v jazyce (MENU ne), volný pohyb zboží v rámci EU, vymíněné vlastnosti, popis výrobku u prodejce, CE..Jsme v EU, takže pokud má výrobek CE, tak asi těžko reklamace, pokud neměl prodejce uvedené CZ/SK menu a nebo ty jsi ho nepožadoval (vymíněné vlastnosti)

RAFI007
Registrace: 1/2006

SONY UBP-X500

Osobne uprednostnujem taktiez iba vsetko v anglickom jazyku, pretoze tie skomoleniny, co obcas preklad prinesie su viac na premyslanie co to je vlastne za funkciu/tlacitko...

Avsak plne chapem ak to vyuziva starsi clovek.
Inak navod je tu:
https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/F438/c0620480fda1b0f1feda35c78c43ac60/F4381002M.pdf

Pise sa tam, ze je mozny vyber jazyka "[System Settings --- OSD Language" pozri str. 20.
Ak tam nie je minimalne cestina, tak skus navolit "BD/DVD Viewing Settings --- BD/DVD Menu Language" str. 19 a ak su DVD origo a pre nas region, mozno sa ti budu spustat v nasom jazyku.
Kod na zadanie jazyka je na str. 63: 1097 Čeština a 1506 Slovinčina.

Mimochodm aj tak si myslim, ze ak si nevyuzil sance 14 dni na vratenie tovaru, tak sa jednoducho treba zmierit, ze po vlozeni disku sa mama nauci stlacit "Play" pre prehravanie a "Stop" pre zastavenie filmu.

Inak presiel som si zopar ofiko stranok a na tento model nie je ziaden novsi firmware, cize ani nemas co aktualizovat. Aktualizacie zacinaju az od rady UBP X-700.

P.S.: Na alze pisu ( Oldřich Kessler,
11. 11. 2019), ze prave X700 uz ma aj ceske menu, takze...
https://www.alza.sk/sony-ubp-x500b-d5502642.htm?kampan=adw3_audio-video_pla_all_audio-video_video-prehravace_c_9067838___GS505h_420883873614_~91896580450~&gclid=EAIaIQobChMInKGdsJba8AIVUQKLCh38DQ89EAQYASABEgI59_D_BwE#discussionPosts

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

kupil som to v e shope a jeto UBP-X500BM,14dňovú lehotu som prešvih.aj tak dakujem za odpoved

lakatosa

ťie jazykove kody sú na disky,to si vyberieš v akom jazyku chceš pozerať film,v tom OSDLanguae to nejde dahujem za odpoved

lakatosa

@romanss

moje UBP-X500 BM EC1 :fuming:

lakatosa

@lakatosa

V tom pripade vratit.

romanss

@romanss

Píše, že lhůtu 14 dní prošvihl. Pokud to má slovenský návod a je to jinak-mechanicky/elektronicky v pořádku, může to zkusit reklamovat, ale obávám se, že reklamace bude zamítnuta...
PS: reklamace jsem přijímal x let, dokonce mne firma dvakrát vyslala na školení o této problematice.

rogue

U UBP-X500 nie je co reklamovat ;).

Vsak som pisal, ze UBP-X500 vobec nema SK menu. "Kruta" dan za to, ze je to najnizsi model z triedy.
Nase menu je implementovane az od vyssej rady UBP-X700.

Staci si poriadne precitat ( Oldřich Kessler,
11. 11. 2019)
https://www.alza.sk/sony-ubp-x500b-d5502642.htm?kampan=adw3_audio-video_pla_all_audio-video_video-prehravace_c_9067838___GS505h_420883873614_~91896580450~&gclid=EAIaIQobChMInKGdsJba8AIVUQKLCh38DQ89EAQYASABEgI59_D_BwE#discussionPosts

Cize nie je co reklamovat. Jednoducho si treba zvyknut na Eng menu a vychutnavat si filmy co mate doma. R^

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

Prečo hneď reklamovať ?

Je to síce z inej oblasti, ale nedávno som cez CZ e-shop kúpil za 1999,- EUR elektro skúter MIKU MAX s odkazom na manuál na ich stránkach... Po tom čo som stiahol desiatku rôznych manuálov a ani jeden nebol ten správny a odpoveď bola, že iné nemajú, som sa rozhodol pohladať na webe... Uspel som u španielského predajcu s extra podrobným návodom, podobné sa dajú zohnať v archívoch napríklad pre motorky... Niečo preložil strýco, niečo som sa sám potrápil sám a podľa tohoto manuálu môžem spraviť nielen jednoduché výmeny poškodených dielov, ale dokonca aj rôzne úpravy... Pre takú prkotinu, ako neexistujúci preklad ma ani len nenapadlo využiť 14 dennú lehotu na vrátenie... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Jazyk Menu systemu je iste vec nazoru.
Ja, napriklad, aj ked tam je SK/CZ menu, na vsetkych elektronickych zariadeniach ponechavam ENG. Aj manualy tychto zariadeni citam zasadne v English. Aj Windows na laptope a PC mam in English, menu v aute mam tiez in English... Takze mne osobne absencia SK/CZ jazyka vobec neprekaza.

Avsak lakatosa pise "nejde mi tam slovenské,aňi české menu ,takže mi je k ničomu". Tu asi nic ine, ako vymena pristroja nepomoze.
Iba ak by sa tych niekolko vyrazov v Menu systeme naucil...

romanss

@romanss

Anglické menu už v tejto dobe nebude robiť zásadný problém na žiadnom elektronickom zariadení, to je pravda... Aj keď patrím k ročníkom ktoré sme drvili skôr ruštinu ako angličtinu, na výnimku nemčinu, parametre a bežné ovládanie mnou spomínaného výrobku je bežne na webe aj anglicky ... Podrobný manuál, myslím doslova podrobný ktorý má 60 strán je čínsky a tam jaksi nie som doma ... ;) Preto som siahol na španielske stránky kde som našiel to pravé orechové a stačilo spraviť už len domácu úlohu a s pomocou to preložiť... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Antonín

záruku poskytuje výrobce,prostřednictvím prodejce

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra