![]() |
|
RECORD AudioZdravím všetkých, nahrávanie SAT rozhlas nie je problém. Aj keď môj new TV Panasonic to nedokáže. Lenže ja by som chcel nahrávať internetové radia. Neskúsil by niekto na modernom linuxovom SAT prijímači /alebo aj inom/ prepnúť ho do aplikácie TUNEIN Radio/web radio/ a skúsiť, či by vedel nahrať nejaké internetové rádio ? Asi nie. Aj keď info po opte určite z neho vychádza. Mne sa jedná o hudbu. Radu ako: prečo si ju nezohnať cez hudobné web /Tidal, Spotifity/ je irelevantná. "Moju" hudbu tam na sklade nemajú. Záverečná otázka znie : dajú sa 21. stor. vôbec nahrávať/digitálne/ internet rozhlas stanice ? Určite dajú - len ako ? A budú sa dať nahrávky stiahnuť aj do PC ? |
Marian24
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 66 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
RE: RECORD AudioNa svém starém ultimu jsem to zkoušel, normálně nahraješ stream na hdd a přetáhneš do pc, dokonce mám pocit, že to rozdělovalo písničky /nastavení v menu/i s názvama interpretů a písniček, myslím že plugin webradiofs...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: RECORD AudioNevím, jestli nekecám, jestli to nebyl bbc radio 1 jako sat rádio ještě když byl na 28e...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: RECORD Audiov linux sat no problem nahráš na hdd a pošleš do pc |
peto197601
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 119 |
![]() |
|
@peto197601Určite nahrávky z internetu ? Zo SAT no problém. Aký máš linux prijímač ? |
Marian24
![]() |
|
RE: RECORD Audiomám dm920 teraz som to skúšal cez plugin Internet-radio |
peto197601
![]() |
|
@Marian24Proboha - proč vymýšlíš složitosti? Otevři si v PC přehrávač VLC - vlevo je sloupec a poslední položka Icecast Radio Directory.Po rozkliknutí máš stovky rádií na vyzkoušení.Spustíš rádio(i čistě hudební bez mluvení a reklam se najdou) a červeným puntíkem vlevo dole nahráváš.Jestli hledáš konkrétní hudební stanici,pak její stream možná budu mít ve své databázi.Rád se podělím. |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
@jerzyJenže ve VLC nenastavíš časované nahráváníT-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 124 |
![]() |
|
@jerzyNo fajn. Zrovna som chcel položiť otázku, či by to nešlo aj cez PC.Idem sa s tým VLC pohrať. Dúfam, že tam najdem to svoje "radio"/rockabilly radio/.Jerzy - ďakujem. |
Marian24
![]() |
|
PetoCo tam máš za image? Mně v posledním unstable při pluginu int.radio skočí zelenáč, neřeším to, protože budu stejně dělat novou přeinstalaci, jenom jestli nevíš...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: RECORD AudioMám stream do VLC https://rradio.fastserv.com/hifi Je to Rockabilly Radio z Anglie? , Sheffield? |
jerzy
![]() |
|
RE: RECORD AudioCelkom vlavo je oddiel MEDIA a tam sa Icecast Radio nevyskytuje. Mám new verziu VLC a W10. Pozeram asi blbo ? |
Marian24
![]() |
|
@jerzyAno. Je to to radio. |
Marian24
![]() |
|
@Marian24Fajn.Jinak mám VLC Vetinari 3.0.12 a Win 10 a Icecast rádia tam jsou. |
jerzy
![]() |
|
@tukanmám tam merlin |
peto197601
![]() |
|
RE: RECORD Audiopodívej se třeba na https://audials.com/en/radio je superVždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
@Marian24Media jsou úplně nahoře,pod tím je Seznam skladeb,ještě níž Playlist a poslední(!) jsou Icecast rádia![]() |
jerzy
![]() |
|
RE: RECORD AudioCez dreamboxedit som si v linuxovom prijímači (X-Trend 9500) uložil obľúbené internetové rádia.Nahrávanie prebieha normálne, cez prijímač. V mojom prípade mám nastavené týždenne časovače, lebo nahrávam si relácie vysielané v noci. Výsledný súbor ma koncovku stream. Cez total commander si ju stiahnem do počítača, s VLC ju prekonvertujem do WAV a v Sondforgi si strihnem začiatok a záver relácie. Uložím do mp3 a hotovo. 4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 379 |
![]() |
|
RE: RECORD AudioTak sa mi to v tom VLC podarilo rozchodiť. V položke "stream" som zadal URL /http.../za ktorý ešte raz ďakujem Jerzymu. Radio nabehlo. REC tlačítko sa objavilo na červeno - nahrávanie sa spustilo a nahrávku uložilo do zložky DOKUMENTY - HUDBA. Nahrávky prehráva. A to sme chceli. Ďík za rady.A ešte malý poddotaz. Ak z nahrávky trvajúcej napr. 1 hodinu by som chcel vybrať 5 - 6 dobrých skladieb, tak ich vypreparujem napr. v programe AUDACITY alebo ? |
Marian24
![]() |
|
@Marian24nahrávanie cez linux box mám priamo z mojích pridaných linkov do bouquetu alebo cez plugin WebradioFS. V PC mám program Screamer Radio, kde ti uloží priamo stream v mp3 a strih je možný napr. cez Nero Wave editor![]() Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
|
digitals
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 656 |
![]() |
|
@CrescenzioVšetko je ok, len prečo to konvertujes?Stream premenuj na to, čo v skutočnosti je. Napríklad mp3. A mp3 tiež strihať není problém bez konverzie.... |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 553 |
![]() |
|
@Marian24Nie. Audacity je výborný program, ale nie na to. Načo sprznené audio ďalej prznit. Hľadaj niečo ako Mp3 cut a podobne. Existuje dokonca pre Android... |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 553 |
![]() |
|
@Marian24Zvaz este jednu vec a tou je bit rate.Internetove radia maju povacsinou nizky bitrate (najcastejsie 128 kbps MP3, casto aj menej), zatial co satelitne radia idu v pohode 320+ kbps. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: RECORD Audiovo W10 používam program "streamwriter", má v sebe zoznam streamov, vieš tam nahrávať, nahrávky orezať atď. šikovná vec |
robolimo
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 47 |
![]() |
|
RE: RECORD AudioV tom VLC mám momentálne navolený len jeden stream.Icecast Radio Directory som tam síce našiel, no neponúka mi tam žiadne ďalšie stanice. Asi nemám dobre vyplnený SET list /Ďalej ../ktorý tu ponúka.Mne by možno stačilo aj ručne vyplniť pár staníc, len kde najsť zoznam streamov ? Čo sa týka kvality inter. rádií - jasné nie je to to pravé. Mám vysoko kvalitnú Hi-Fi aparatúru aj gramofon aj špičkový CD player s akostnými prevodníkmi. Ba aj sub Velodyne, takže kvality si užijem až-až.Toto nahrávanie z web-u je len taký rozmar a možno počuť aj niečo iné. V podstate nahrávky použiť ako kulisu jazdou na bike alebo dakde na chalupe cez bluetoth repro. Takže asi takto. Donedávna mi slúžila na nahrávanie apka v mobile TuneIn Radio Pro /8€/,kde bolo možné nahrávať. Lenže pred pol rokom zrazu zmizlo tlačítko REC. Napísal som im a bolo mi "zdeleno", že licencie a pod. Nevadí PLAYER funguje. Mal som tam veľa nahrávok. Po mesiaci páni z Google na ďiaľku vymazali aj tie. |
Marian24
![]() |
|
@Marian24Na mojom TV LG OLED nemam problem nahravat aj radia.Dnes vecer sa pozriem aj na moznosti, ake poskytuje moj SAT prijimac, vyhradeny na SAT radia. A este na zaver: Cim skor vylucis Google zo svojho zivota, tym lepsie pre teba. Ja som to urobil uz davno. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |