Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Soundbar s ekvalizerem

Přátelé,
Hledám pro zákazníka (hudebníka) soundbar k televizoru, ale pán má výslovné přání, aby měl ekvalizér, neboť si chce mocí mermo prznit zvuk sám. A aby to nebylo jednoduché, maximální šířka 75 cm, subwoofer nechce.
Strávil jsem celé odpoledne u PC, ale žádný takový výrobek jsem u žádné značky nenašel.
Pokud by měl někdo z vás povědomost o něčem podobném, budu rád.

mediator12
Registrace: 12/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Soundbar s ekvalizerem

To jsou teda kšefty...:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Co na to říct ...

mediator12

no , tiež som hľadal .a ako hovorí porekadlo , kto hľadá , nájde . no čo už . čína vyrobí všetko . aj bublinu do vodováhy . to ten tvoj zákazník má ako hudobník vyšľahané uši a už mu to šľahá a na mozog .
až čína zavrie hranice , budeme chodiť holý a hladný .
https://www.abzumo.com/soundbar-taotronics-three-equalizer-mode-audio-speaker-for-tv-review/

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Soundbar a ekvalizér.... To nemůže být hudebník! Člověk s hudebním citem nemůže mít takovéto "nároky."

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

To nebude hudebník, ale maximálně DJ pouštěč....

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Flašinetář je taky hudebník. Svého druhu.
Rozhodně je flašinetář více hudebníkem, než soundbar soustavou vhodnou pro interpretaci jakéhokoliv zvuku.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Brumo

Kdepak, s tímhle bych neuspěl.
To má přednastaveno několik módů (napevno) a lze mezi nimi přepínat. Požadavek byl (a nebudu ho komentovat), aby si mohl PLYNULE regulovat příslušné frekvenční pásma.
Marně jsem vysvětloval, že na tohle je AV zesilovač a příslušný počet reproduktorů a výsledek bude naprosto fantastický, nicméně jsem nepochodil.
Pán chce jednu krabičku pod TV, která se sama zapne a pokud mu nebude zvuk vyhovovat, začne prznit ekvalizérem.
U Prodané nevěsty jsem absolvoval (já, s absolutním hudebním hluchem) o orchestru, barvě zvuku, kterou bych nepřál ani nepříteli.
Neskutečně sympatický člověk, rád bych vyhověl, ale v tomto případě si připadám (slovy svého syna) “marnej”.

mediator12

Jo, a pán je učitel hudby na klavír.
Nechme pána, poraďte !

mediator12

No abych přispěl k diskusí mněl zesilovač Yamahu a kupil k tomu ekvalizer Technichc a opravdu sis nastavil musiku jako si potřeboval která se líbila.Jen na sounbar si myslím nepotřebuješ ekvalizer jen pořádný sounbar.Boss atd samo to je o penězích.

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA
Registrace: 1/2006

@mediator12

pan je ucitel hudby na klavir ?
tak to vysvetluje vse
.
soryjako
.
rekni neni. stravil jsem tim X hodin a nic. zaplatite mi tech X hodin ?? pokud to podle vas existuje, tak si to najdete a kupte. prijdu vam to zapojit.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@mediator12

Nějaký levný stereo receiver z ebay za cca 2K by možná posloužil lépe

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@mediator12 tak klasicky zapoj mezi televizi equalizer, třeba TECHNICS SH-GE70 nebo TECHNICS SH-GE90,jak píše @ROSTA Ten seženeš v bazaru. A do něj vrazíš kabel ze soudbaru.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@mediator12 Akorát equalizer bude dražší než ten sounbar :)))

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@milde

jak ten ekvalizer propoji se soundbarem optikou ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

@bublajs máš pravdu. Nepůjde to. Soudbar má vstup HDMI a optiku. Equalizer výstup cinch. Moje chyba. :-/ Omluva. Nemám sounbar a ani jsem se o něj nikdy nezajímal. Equalizer mám ve věži z komponentů.

milde

@mediator12

NECHÁPU
Televize samozřejmě obsahuje nastavení zvuku, moje SONY má sedmipásmový ekvalizér
https://ulozto.cz/file/AuvtJA4SIC4U/ekvalizer-jpg#!ZJZ1MGR2ZwR1BGZ1BGt3AGpjA2RkMSH0D0x0IIyQFyW0EzR4At==

MMorous
Registrace: 10/2019

Tak ako nick "MMorous" poznamenal, existujú telky zo zabudovaným ekvalizérom, tak prečo nevyužiť túto možnosť?
Ďalšou vecou je fakt, že lacnejšie soundbary sú zvukovo priemerom, niekedy až podpriemerom. Tu sa prikláňam k riešeniu - klasický AV receiver, resp. aj k môjmu domácemu riešeniu - k trom tv v domácnosti mám pripojené klasické dvoj/trojpásmové reprobedne (samozrejme takéto riešenie si vyžaduje zásah do konštrukcie tv - t.j. montáž prepínača a výstupných konektorov). Výsledná kvalita zvuku s tých reprobední je na oveľa vyššej kvalitatívnej úrovni, než reprodukcia cez interné reprá v tv. Samozrejme k tým telkám okrem napriamo pripojených externých reprobední používam aj pripojený audio zosilovač, ale to iba v prípade, že si chcem napr. užiť hlasitého počúvania hudby.
Inak na záver nedá mi poznamenať jednu vec - človek, ktorý sa venuje dokonca profesijne hudbe si musí uvedomiť základnú vec! A to, že z ho.na sa bič upliesť nedá.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

to asi velkej profik nebude, kdyz si kupuje soundbar

bublajs

@bublajs

Anebo je to jen hudebník nedotčený možnostmi soundbaru. Představy lidí bývají o "zvukovém zázraku". Ovšem dokud neuslyší - neuvěří!

konas
Registrace: 12/2014

Nejspíše klavírista neví, co činí. Je třeba mu vysvětlit, že i když se to udělá pořádně, bude se to zapínat samo a nebude muset nic dělat. Jeho plán je postavený na neznalosti a chybných předpokladech. Umí hrát a učit na klavír, ale o reprodukci zvuku ví jenom málo. Měl by si nechat poradit - a hlavně by to měl koupit někde, kde mu to ukáží. (Tedy za předpokladu, že jeho záměr je soundbarem dosáhnout kvalitního zvuku, což je nemožné. Dosáhne jenom o chlup většího hluku. Ale kdoví, co chce, že...třeba podložit televizi.)

Antonín
Registrace: 8/2005

V těchto případech

řeším problém tak, že zákazníkovi jednoduše sdělím, že nejsem schopen splnit jeho požadavky a od zakázky odstupuji. Nemá smysl v takovém případě mařit čas. Měl jsem zákazníka, který trval na tom, že chce satelitní parabolu pod střechu. Na moji námitku, že to není reálně možné mi začal tvrdit, že to soused takhle má. Takže jsem od zakázky odstoupil a měl jsem pokoj. Za měsíc mi volal, že se omlouvá, že to nikdo neumí pod střechu udělat a soused, že má sice parabolu na půdě, ale jen tak položenou a kouká přes anténu... :-) Nicméně jsem už zakázku nepřijal. Problematické zákazníky posílám ke konkurenci!

Enik

@Enik

Tazatel píše, že to hledá pro zákazníka, a sám je out. Takže firma k pousmání.

MMorous

Tazatel to chce pravděpodobně pro sebe, ale stydí se to tak napsat a tak to má jako pro zakaznika.

zzz
Registrace: 1/2006

Je celkem jedno,

pro koho to je! Hlavně je to nesmysl! Pokud jde o kmitočtové korekce audio signálu, pak pro domácí použití je pouze jediná smysluplná věc a tou je fyziologická regulace hlasitosti. Grafický ekvalizér je na doma totální nesmysl! Ještě bych pochopil, kdyby chtěl někdo na doma parametrický ekvalizér, protože mu doma něco rezonuje a potřebuje odstranit konkrétní frekvenci. Jinak ekvalizéry mají smysl pouze pro ozvučování a profesionální použití. Doma je to téměř vždy jen prznič zvuku. Téměř nikdo neví jak to funguje a hlavně, jak to nastavit!

Enik

Ale má to každý rádio, mobil, televize, ale hledat to v soundbaru ? To tu ještě nebylo. A to jsem si myslel, že všechny nesmysly už tu byly popsaný

MMorous
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra