Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Smart TV Samsung

Zdravím, mám problém se starším typem smart tv od Samsungu, při pokusu o zadání nového TP v Ručním ladění, nejde zadat žádná hodnota, prostě jakoby televize na DO nereagovala, přitom číselná tlačítka normálně fungují. Dají se v PC upravit nastavení TP po stažení seznamu na USB? Nemá s tím někdo zkušenosti? Děkuji

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Smart TV Samsung

Určitě má, jen je to dražší

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

a jakeho operatora chces naladit? ja sem mel podobny problem ale s novou samsung tv. a jak mi poradili tak jsem na strankach telly stahl soubor s kanaly a pres usb jsem importoval do tv. ale upravovat jsem nezkousel. a mozna ty soubory ke stazeni maji i jini operatori.

alien777
Registrace: 8/2020

Najlepšie riešenie je v živote žiadnu Samsung TV nekupovať!Samsung to je len samý problém a Samsung so sat. tunerom hotová katastrofa!!! Vždy je lepšie riešenie samostatná TV, stačí ako zobrazovač a k tomu sat. tuner alebo Android TV box

masto
Registrace: 9/2006

@tkan

Dej sem typ televize.

mediator12
Registrace: 12/2015

@masto

Tvrdy nesuhlas.
Ak OLED TV, tak LG, ak neOLED, tak Samsung. So vstavanymi SAT tunermi, bez externych skatul, ktore len zavadzaju. To nie je promo, to je cisto pragmaticky pristup, skusenosti s viacerymi TV za 3 roky. Viacero velmi spokojnych klientov a dokonca susedov. A ja si potrpim na kvalitu. Aj ja sam mam doma o.i. jeden Samsung a bola to skvle volba.

romanss
Registrace: 7/2018

@mediator12

Za mňa jednoznačne LG

masto
Registrace: 9/2006

@masto

Jasne R^

romanss

@romanss

A jak u SAMSUNGU řešíš jednoduché přepínání mezi tunery SAT a DVBT2??
Co já vím, tak ještě před rokem to bylo přes nutnost stisku něklika kláves a několik posunu v MENU ( pro starší lidi nepoužitelné)
Zlaté LG, kde jde nadefinovat alespoň dlouhé podržení kláves
na určitý program ( a tím se i přepne typ tuneru) - jinak to i tady je přes mnoho kliků a posunů.

Jednoduchéh MENU jako má PANASONIC, kde jedním tlačítkem přepnu tuner je pro ostatní výrobce asi tabu

lubos32
Registrace: 2/2010

@romanss

a doplnění - jeden oblíbený seznam kanálů, kde mohou být použity oba tunery je pro výrobce TV patrně nedosažitelná meta.
I relativně obyčejné externí comba to umí ( Formuler F4..)

lubos32
Registrace: 2/2010

Přesně jak píše Masto. Zase Samsung. A pořád dokola -Samsung, Samsung, LG LG. Stačí jenom zalistovat. A pořád to budou kupovat.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Mám doma tři Samsungy,a nemám žádný problém.

jjery
Registrace: 12/2012

@alien777 @mediator12

Je to starší typ a o operátora vůbec nejde, potřebuju naladit na Skylinku TP 11778, který sice v seznamu TP je, ale má staré hodnoty SR tak pořebuju zadat nové, bohužel to nejde, momentálně u TV nejsem, spíše mi šlo o to jestli se s tím už někdo setkal a jak to vyřešil a hlavně zda lze upravit potřebné údaje v seznamu programů po stažení na USB disk. Možná pomůže továrko, ale neměl jsem čas s tím zatím více laborovat.
Typ teď bohužel nezjistím, ale pokusím se jej dodat.

tkan

Nevím čím to, možná tím, že Samsungy a LG u nás zlidověly a prodavači mají z toho provize. Možná respekt před značkou SONY nebo Panasonic, podobně jako u aut je respekt k Mercedesu apod.
Přitom stačí zalistovat v diskusích, kde se dokola ventilují potíže s těmito přístroji, co všechno na tom nefunguje a kecy spokojených majitelů, co pořádnou pořádnou televizi neviděli. U koho/Samsungáře - jsem byl, tak obraz nasaturovanej a ještě se chlubí, jak je krásnej.

MMorous

@lubos32

Do jednoho menu lze namíchat programy pozemáku a sat.u značek Finlux a Hisense.Možná to jde i u ostatních tv které pochází od tureckého Vestelu.Tohle oceníme všichni kteří mají možnost přijímat některé zahraniční pozemní tv.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Stačí dolu v tp zozname nájsť nový tp zadať a spustiť hľadanie. Jednoduchšie je z funkčného tp spustiť hľadanie siete a je to.

satan

11778/V FEC 29900 2/3 - 16 programů

Přes PC to nastavit nejde ? Uložit setting na flešku, zeditovat v PC a naloudovat zpátky do televize??
A co ruční ladění? Samsung nemám, u Sony to jde normálně.
Pokud ladíte přes menu Skylink, tak tam možná visí staré parametry.
Ty meníčka bývají divně přeložený, měl by jít doladit individuálně i jeden transpondér s tím, že ostatní kanály se zachovají.

MMorous

Chlapi vždyť píšu, že v Ručním hledání zadám Nový a nejde mi tam nic vyplnit, protože to prostě nereaguje na DO. Hledání sítě je mi k ničemu, když mám u tohoto TP 11778 V 27500 a nejde to jinak změnit než vytvořit Nový TP. V PC nevím zda to jde zeditovat a momentálně nemohu vyzkoušet, neboť nemám zálohu kanálů na USB.

tkan

@tkan

Zkusil jsi po volbě "nový" stísknout "ok" ?

decmen
Registrace: 2/2008

Hľadanie siete musíš predsa spustiť z funkčného tp

satan

@decmen @satman

Takže se jedná o model UE40F5300
Po vybrání položky Nový naskočí zadání frekvence, SR a polarizace kde je v polích pět pomlček, na žádnou volbu krom Exit tato volby nereaguje.
Pokud zadám síťové hledání z funkčního TP a ten, který chci změnit má špatné parametry tak se automaticky tyto parametry přepíšou? Vyzkouším.

tkan

@decmen @all

Tak pánové sypu si popel na hlavu a hlásím, že problém je mezi židlí a ovladačem, jak je člověk zvyklej z VUček a jiných strojů zadávat údaje hned, zde je potřeba jak píše decmen nejprve označit položku a stisknout OK, pak lze zadat potřebné údaje. Ne nadarmo se říká, že řešení bude nějaká úplná blbost. Omlouvám se za plevelení fóra banálním problémem.

tkan

@tkan

Postup je následující :

Evidentně se umíš dostat až do kroku, kdy vybereš v menu NOVÝ TP.
Potvrdíš OK, v poli objeví tebou popisované čárky, potud v pohodě.

OPĚT ZMÁČKNEŠ OK (nezapomenout, jinak se to chová jak popisuješ, nereaguje to na vstup čísel z DO!!!) , pole se otevře a můžeš šipkou nahoru nebo dolu vybírat frekvence, respektive číselnými tlačítky frekvenci rovnou zadat.

Ostatní položky konfigurace nového transponděru - postup stejný.

Tak jednoduché to je. Přeju úspěch

mediator12
Registrace: 12/2015

@masto

to tady píšu alespoň 10 let samšunt nikdy,ale je to marný,je to marný

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Marnost nad marnost

MMorous

@MMorous

"sypu si popel na hlavu a hlásím, že problém je mezi židlí a ovladačem"

Ale hlavne ze mastri sveta skopavaju Samsung pod zem. Istotne to budu majstri sveta :))) :))) :)))

romanss
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra