Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Tv spliter-napájení

Zdravím.Kamarád ruší Skylink a chce jen pozemák.Bude tam dávat tv spliter s rozbočením na 2 tv.Protože je tam i zesilovač potřebujeme napájení.A zde máme 2 možnosti.Použít Alcad al 105 a nebo povolit napájení z tv,Obě varianty už jsem odzkoušel a fungují.ALE pokud použiji napájení z tv nebo tv boxu tak nevím jestli se něco nepodělá když se zapnou obě tv a obě to budou napájet.Myslím si,že by se němělo nic stát ale raději se ptám.U jedné to zakázat nemohu,protože v režimu standby napětí do antény nejde.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Tv spliter-napájení

Nestane se nic, pokud celý řetězec řádně uzemníš. Na druhou stranu - proč tak složitě, když stačí permanentní zdroj před rozbočení, případně spliter s napájecí cestou a napájet to po koaxu zdrojem někde u tv v zásuvce. Navíc tv posílá jen 5V, ne každý zesilovač to vezme. Zdroj bude mít třeba 250mA (neberu ty 100mA podivnosti z Emosu), z tv leze jen asi 50mA. Stačí někde nějaký útlum a zesík nepojede...

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Pokud to jenom trochu půjde, použít samostatné napájení s AL-105. Pozor, AL-105 je také pouze 100mA zdroj, při vyšším odběru se aktivuje pojistka.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Jako zesilovač jsem chtěl koupit Alcad AM-155 ale v šuplíku jsem našel Externí předzesilovač APL-107, 20-23dB který mohu našroubovat hned na krabičku na anténě /do krabičky se nic nevleze/ a pokud bude na půdě zásuvka tak bych použil ten zdroj Alcad který má i rozbočení ale jestli tam zásuvku nemá tak asi nastoupí ta varianta z tv.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra