![]() |
|
Tv TCL 715 a příjem freeSATAhoj všem. Koupil jsem tv TCL na které jsem chtěl přijímat freeSAT. Bohužel se mi to však nedaří. Tato tv nabízí přednastavené parametry družic. Thor 0,5w však mezi nimi není. Když dám manuální nastavení parametrů družice, hrají jen některé programy a to ještě v špatné kvalitě. Přitom, když to zkouším na tv Samsung, vše funguje.Je tady někdo s televizí TCL a používá příjem od freeSAT a poradí jak tv nastavit? Děkuji za pomoc. |
Havlik
Registrace: 3/2021 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
@HavlikThor 0,5w není freesat,ale je to jedno,pokud nemáš motor,můžeš ladit kdekoliv,jde o parametry stanic,klidně si nastav na 13E |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Tv TCL 715 a příjem freeSAT@Havlik tak natoč parabolu na 0,8W a máš Freesat celý. Pokud máš zaplaceno![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Tv TCL 715 a příjem freeSATfreeSAT samozřejmě platím. Mám dvě karty. Na druhé tv vše funguje, protože si můžu nastavit satelit (třeba 13E). TCL mi nabízí nějakých osm přednastavených družic na kterých mi to nenaladi nic. Musím zvolit "Sat1" a nastavit frekvenci, polarizaci, rychlost ručně. Ale už nenastavim směr k satelitu. Ano Thor 0,8...spletl jsem se. Jedině naladit každý program zvlášť, ale na to jsem zatím nepřišel jak se dělá. Začínám litovat, že jsem nezůstal u Samsungu :) |
Havlik
![]() |
|
RE: Tv TCL 715 a příjem freeSATV prvním kroku bych si ověřil, zda má ten televizor natažený aktuální poslední sw a pak se jak studovat návod jak se ty TP ručně proladí, fungovat to musí. Už není rok 2010 nebo 2011 kdy naladit sat, programy na TV byl neskonalý problém a editace ještě horší. Třeba je někde ke stažení channel editor co bude kompatibilní s tou TV, můžeš zkusit i jejich support (předpokládám, že nějaký je).zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
@HavlikPokud jsem správně pochopil, problém bude asi někde jinde.Popisuješ, že na samsungu se vše naladí samo, jasně, protože má fastscan na Skylink. Bohužel, Freesat u těchto televizorů málokdy najdeš, takže ti nezbývá naladit vše ručně. To znamená přidat satelit a postupně k němu přidávat transpondéry, kde se vysílají programy Freesatu (veškeré parametry najdeš na stránkách Freesatu), pěkně jeden po druhém. Docela onanie. Můžeš zkusit i zalaborovat a nechat vyhledat na Astře 23,5 programy Skylink, jelikož by od dnešního dne měla probíhat distribuce Freesatu i touto cestou. Otázka je, zda to skutečně již k dnešku chodí, nezkoušel jsem. Pokud by to chodilo, máš vystaráno. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 299 |
![]() |
|
RE: Tv TCL 715 a příjem freeSATMáš jedno na kterou družici to naladíš. Já jsem třeba naladil Astru 19,2 na Astře 23.5 stačí pozměnit transpondéry, a otočit parabolu na požadovanou družici Jsou tam v menu nastavení družice prázdné kolonky. Družice 1-4 nastav třeba Družice 2 zadej transpondér který vykazuje kvalitu signálu na Thoru a přelaď. Mě by spíš zajímalo kde jsi u této televize našel v menu nastaveni, CI slot, nemůžu ho najít? Jestli se ukáže až po vsunutí do televize?Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.
|
digidik
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 284 |
![]() |
|
@digidikked si v DVBS tak stlač na d.o. pod talčítkom i je tlačítko nejaká vločka .......a to ked to stlačíš tak sa ti ukáže menu a preklikaj sa na kanala a tam mi ukazuje spoločné rozhranie....![]() ten pako čo robil preklad pre TCL tak by si naozaj zaslúžil kopanec do vajec .... ![]() ![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 140 |
![]() |
|
RE: Tv TCL 715 a příjem freeSATNechce se mě věřit,že by tam nebyl seznam satelitů.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 067 |
![]() |
|
RE: Tv TCL 715 a příjem freeSATAno. Nastavení CI slotů jsem našel po zasunutí karty. Našel jsem si parametry jednotlivých kanálů, ale teď nedokážu projít na to jak nastavit jednotlivé kanály. Nabízí mi to jen manuální ladění kde nastavím satelit, ale jak doladit jednotlivé programy... nevím![]() |
Havlik
![]() |
|
@HavlikVybrať TV /z device/ potom na DO stlačiť Nastavenie /v strede ozubené koleso/, objaví sa menu, potom Kanály/Hľadať kanály a tam je či automaticky či ručne.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 508 |
![]() |
|
@peterskAle to já vím. Tak to dělám. Nastavím a hledá mi to 20 minut. To jako budu čekat u 80 programu u každého 20 minut? To mi neříkejte ani že standy![]() |
Havlik
![]() |
|
RE: Tv TCL 715 a příjem freeSATHavlik, veď na jednom transpondéri ti to naladí niekoľko programov, takže stačí dať ladiť len tie transpondéri, ktoré freesat využíva. Odhadujem, že ich nebude viac ako 10. A naladiť 10 transpondérov nemôže trvať viac ako 10 minút komplet. Nechcem byť osobný, ale mám z teba pocit, že si robíš prvoaprílový žart, alebo si v ladení drevo. V druhom prípade zavolaj šikovného suseda na lahváča alebo domácu a on ti to rád naladí.![]() Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 544 |
![]() |
|
@HavlikAkých 20 minút u každého? Niečo nerobíš dobre. Mne jeden transponder naladí za minútu. Už sa Ťa tu spýtali, robíš si srandu? A druhá otázka, kto si z blacklistu?![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Tv TCL 715 a příjem freeSATpokud zada do tv novou druzici tak tam urcite nebudou v seznamu zadny TP,a blind scaning to urcite taky nema,takze bude muset podle seznamu postupne ladit vsechny potrebne TP ktere mu pak uz v tom seznamu a pameti zustanou,ale je to hrani tak na hodinu. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
@kristian1Dá sa naladiť celý satelit. A freesat hodí do obľúbených. Ale keď sa hľadá len že ako sa to nedá, tak je to ťažké.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@HavlikJak se píše výše, parabolu na Thora, najeď na sat 1. a níže zadej TP. První TP.na FreeSatu je 11,727 (viz. zde na Parabole CS pakety,) ale pozor, musíš to zadat v tisícinách, to znamená ke každému číslu přidat 3 nuly-11,727000. Schválně koukni na nějakou nastavenou družici že to tam tak na TP. nastavené je. 11727000 2800O 7/8 S a úplně dole dej naladit. Takhle ještě dvacet krát a je to. Potom jenom zadat do oblíbených nebo seřadit Já jsem takhle ladil Astru 23.5 ta tam taky nastavená není. je to pocuc, mazat třeba na Astře 150 x rádio.Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.
|
digidik
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 284 |
![]() |
|
![]() |