Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Tv Samsung ztráta signálu

Dobrý den. U TV Samsung QE55Q6F mi již delší dobu vypadává signál antény. Na obrazovce se objeví hláška že služba není k dispozici. Někdy 1x za týden, jindy několikrát za den. Ostatní Tv v domě nemají s příjmem žádný problém a signál je silný. Zkoušel jsem i televize přehodit mezi sebou a u samsungu je stejný problém. Vyměnil jsem anténu i přívodní kabel. Výhled na vysílač (Kleť) je přímý. Při problému diagnostika ukazuje 0% sílu signálu, 0% kvalitu signálu a bitová úroveň chyby 0%. Stačí ale vytahnout na pár sekund přívodní kabel 230V do tv a opět běží v pořádku i několik dní. Když ale při běžném provozu vypojím anténu, tak mi bitová úroveň chyby ukazuje 2000 Ber. Když chci při poruše cokoli přehrát z hdd, nebo procházet menu v tv vše jde, ale žádný vysílaný program nefunguje. Problém se začal objevovat po roce a půl provozu. Tv jsem reklamoval a servis vyměnil celou základní desku. Problém ale přetrvává. Servis tvrdí, že problém je v anténě i když jiné Tv v domě jsou v pořádku. Samsung je údajně citlivější na signál něž ostatní značky a je to u této značky běžná věc. Dle mého názoru je problém s napájecím zdrojem Tv, který částečně nedodává napětí na tuner televize. Je tato doměnka možná? Servis nechce zdroj měnit.

worazim
Registrace: 3/2021
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Tv Samsung ztráta signálu

Tunery a demodulátory Samsung stojí za prd. Takových případů jsem zažil již mnoho. Vždy byl problém v TV Samsung. Jakmile není signál bezvadný(MER minimálně 29dB) TV Samsung bude dělat problémy, s tím se smiřte. Pokud máte přímý výhled na Klet, zkuste k TV Samsung připojit samostatnou směrovou anténu s co nejkratším svodem a připojte ji přímo do vstupu TV.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Škoda, že neprodávají placky bez tuneru, bez SMRT sw, jenom s konektorovou výbavou....

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

Tak, nějak....

On Air!

Saxon

@worazim

Je to jak píše Saxon. Obávám se že bez člověka s měřící technikou na dvb-t2 to nevyřešíte. Obecně kvalitní směrová anténa, nasměrovaná správným směrem :). Pro Samsung platí, že kolikrát anténa přímo na vysílač není ten správný směr :).

DIGI CZ + CAM modul, Skylink + QVIART LUNIX

dvbuser
Registrace: 2/2011

@worazim

Píšete, že problém lze dočasně vyřešit odpojením přívodního kabelu 230V. Zkuste použít galvanický oddělovač TV signálu a dejte pak vědět.

pekl
Registrace: 8/2007

@pekl

mne sa to tiež posledný mesiac stalo asi 2 x na Samsungu-Q70-2019 ale na satelite, pomohlo ako písal kolega odpojenie od elekt. siete. ak mi to urobí ešte raz budem to reklamovať.

maradona
Registrace: 8/2018

@meduzka

Vždyť není nutné tuner(y) používat, cenově by to stejně levnější asi nebylo, také mnoho uživatelů má TV bez DVB-T2 nebo H.265 (což je skoro to samé), 2-4 HDMI mají. Osobně mám na satelit, T2 i SMART-služby externí box s Androidem, tam lze nejlépe aktualizovat aplikace (třeba KODI), TV je starší 55" Philips s jejich "(nevhodné slovo)ním" SW.

Warpik
Registrace: 9/2016

@meduzka

Ale prodávají TechniSat MONITORLINE UHD 55.

jjery
Registrace: 12/2012

@worazim

U Samsungů je to bohužel jistá vlastnost, kdyžtak bude lepší použít STB.

Warpik
Registrace: 9/2016

Warpik - není nutné používat interní tunery.

Což to máš pravdu, ale bude tě bavit zákazníkům poměrně často vysvětlovat, že jim tebou udělaný AS na Samsungu hrát nebude? Když ten AS je naprosto v cajku, ostatní přístroje na to fungujou i naměřené parametry na měřícím přístroji jsou OK? Chci tě vidět...:))

On Air!

Saxon

Někdy částečně pomohla aktualizace SW v TV, ale celkově Samsung je v tomto ohledu tragédie... :lookaround:

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

Vždy je nejlepší problémům předcházet. Jakmile chce někdo používat TV na příjem klasického pozemního DVB-T2 vysílání, pak je prevence jasná, nekupovat žádnou TV od Samsungu.

On Air!

Saxon

To je zvlastne, co sa tu pise o Samsung.
Jedna z mojich UHD TV je Samsung.
Sused oproti ma dva TV Samsung, lebo on ine TV znacky neuznava.
Sused vedla ma dve TV, z nich jedna je Samsung.
Su to jedno az trojrocne TV.
Dvaja prijimame iba SAT signal vstavanym tunerom, jeden iba DVBT2.
Ani u jedneho z nas sa nic podobne, co popisujete ako "jista vlastnost", alebo "tragedie", nikdy neprejavilo.
Nie ze by ma to mrzelo... :)

romanss
Registrace: 7/2018

Pomotal jsi dohromady sat a pozemák, evidentně nevíš která bije.
Jedná se o problém s jednofrekvenčními sitěmi a odolnost na preecho apod.
A ta odolnost je u Samsungu tragická... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

Drobeček

Umí ti lidé číst? A nebo je pro slováka už český text v tak nesrozumitelném cizím jazyce?

On Air!

Saxon

To se fakt v roce 2021 ještě někdo dívá na pozemní vysílání? Nejhorší kvalita obrazu (s vyjimkou ČT) a nejmenší nabídka. Já teda mám taky Samsunga, ale primární zdroj do TV je DVB-C a pozemák přes STB. Tam žádný problém není.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Omar3

Neber svět jen podle sebe. Je spousta lidí, pro které není TV smyslem života a těm pozemní nabídka úplně stačí. Tvl, dávat jako příklad DVB-C, ty jsi asi upadl na hlavu, ne? Nebo žiješ v Rakousku, či SRN? Pozemní příjem je nadále důležitý standard v ČR. A je škoda, že ČTU ho svým naprosto neuvěřitelně neschopným počínáním takhle poškozuje.

On Air!

Saxon

Mal som problé s Tv Samsung PS42B430P2WXXH Plazma, je to 11 ročný dedeček, neustále samovolné zapínanie v pohotovostnom stave a výpinanie za provozu, už som ju chcel odviezť do zberného dvora, ale hovorím si dám mu ešte šancu, stiahol som si novší firmware pre tuto telku, factory reset, natiahol som novší firmware a ejhle, problémy s TV skončili, už to ide asi týždeň ok. R^

pharao
Registrace: 5/2012

@Saxon

Těch 150Kč měsíčně za základní nabídku zvládne v podstatě každý. Když rozpočítáš cenu za instalaci antén, tak máš na pár let vystaráno.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

To není možné, vzdávám to...

On Air!

Saxon

@omar3

Nejde o cenu, ale dostupnost. "Většina nežije v Práglu nebo ve štatlu.

radek1

Já taky nežiju v Praglu, ale v pověřené obci 3.stupně. Pokud není kabelovka nebo IPTV, tak satelit je všude.

omar3

@Saxon

přesně tak samšunty nesnáším 10 let setopbox nebo vyhodit

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@drobeček @saxon

Usudzujem spravne, ze vase prispevky smeruju na mna?
Ak ano, tak prosim, aby ste mi vysvetlili, comu som neporozumel, preco neviem, ktera bije?
worazim sa stazuje na terestricky prijem antenou, dalsi pridavaju aj problem s prijmom SAT cez interny tuner.
Co som pomotal vo svojom prispevku? Dakujem za vysvetlenie.

romanss
Registrace: 7/2018

Romanss

Já osobně určitě ne.

On Air!

Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku