![]() |
|
Příjem PL TV vysilače Sniežne Kotle-Jelenia GoraV Jablonci n/N přijímám celkem dobře PL TV MUX 1 na kanále 30-100kW z vysilače Sniežne kotle (Jelenia Gora). Bohužel MUX 2-kanál 35-100kW a MUX 3-kanál 49-100kW ze stejného vysilače signál ani ťuk. Máte někdo zkušenosti s příjmem z tohoto vysilače ? Proč kanál 30 jede a kanály 35 a 49 o stejném výkonu ne ? |
gray
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 92 |
![]() |
|
RE: Příjem PL TV vysilače Sniežne Kotle-Jeleni...Kanál 35 má slabší pokrytí a kanál 49 byl přeladění na kanál 24. Zprvu byl pěkně silný, ale po rekonstrukci střechy na vysílači je o něco slabší než k.30, ale silnější než k.35.Zkus najít místo s lepším signálem pro anténu, ev. vhodnější anténu, ev. vhodný zesilovač s vhodnými filtry. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
@krupinoVO tom přeladění jsem nevěděl,na PL webech jsem to nenašel-vyzkouším a dám vědět. |
gray
![]() |
|
RE: Příjem PL TV vysilače Sniežne Kotle-Jeleni...MUX 3 byl přeladěn někdy v létě 2020. Kousek od Pardubic přijímám na obyčejný síto MUX 3 na kanále 24 nejlépe. MUX 1 na kanále 30 je s výpadky. MUX 2 na kanále 35 se mi nikdy nepovedlo naladit, nejspíše je to tím, že na k. 35 vysílá také vysílač Jihalva - Javořice a vysílače se asi vzájemně ruší. |
Milan38
Registrace: 1/2021 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
@krupinoVyzkoušeno a kanál 24 také nic. Až sleze sníh ze střechy, budu hledat jiné místo pro anténu-síto, + ev. zesilovač(?).Anténu mám totiž nasměrovanou na PL a tímto směrem chytám Černou Studnici-K43,dále Černou horu-K26,K28,K31 (nebo možná zezadu Ještěd-stejné kanály)-tento signál je velmi silný, takže nevím co by ten zesilovač se silným signálem udělal. Musím to vyzkoušet. |
gray
![]() |
|
@graykanál 24 v HK super |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@Milan38Možná jak je vysílací diagram kanálu 24 potlačen směrem do Čech, tak tvým směrem jímtam utekl nějaký lalok, to podobné je možná s kanálem 30 mým směrem,. |
gray
![]() |
|
TV Sněžné jámyJá se nacházím zcela jiným směrem od vysílače (Litomyšlsko) a musím konstatovat toto: K30 (mux1) zde byl z této kóty od samého startu (ještě v analogu) vždy nejsilnější a tak je tomu i dnes v DVB-T. U muxu3 jsem po přeladění z K49 na K24 očekával zlepšení příjmu, avšak kupodivu se tak nestalo, je to stále o něco horší než K30 a to od samého počátku (bez ohledu na rekonstrukci střechy vysílače). K35 (mux2) zde byl odjakživa (ještě analog) slabší (oproti K30) a dodnes se na tom nic nezměnilo, krom aktuálního znehodnocení příjmu v mé lokalitě novým místním vysílačem sítě RS5 (program CMS-TV) na totožném kmitočtu. Tímto opět zdravím naše zdatné kmitočtové koordinátory. |
PeVy
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 131 |
![]() |
|
@pierrepetrV HK šly Sniezne kotly vždy jak z praku. V Pardubicích jen někde. Většinou lépe šlo Klodzko. Na Chrudimsku taky tak napůl. Situaci sleduji cca 35 let. Cesty páně a VF signálu jsou nevyzpytatelné... |
krupino
![]() |
|
@krupinotaky tady zrušili český programy na k.24 |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTo byla Situace! Další připomenutí R. Pařízka. Bejt to ČRa, tak by ta Situace trvala asi ještě o něco déle...Jinak konec vysílání Černé Studnice na 25. kanále nám umožnil nerušený příjem z Klodzka. |
krupino
![]() |
|
@krupinojako na poláky nekoukám,naposledy za komančů,jen informuji o příjmu |
pierrepetr
![]() |
|
@Milan38Pokud nemáš zastíněn východoseverovýchodní směr, zkus Klodzko (kanály 25, 33 a 46), multiplex 24 jde z Ústí n. Orl. na 21.k a zbytek prozáří Praděd. |
krupino
![]() |
|
@grayNa prvním místě samozřejmě místo s lepším signálem. Pak kdyžtak vyzkoušej zesilovač s menším zesílením, třeba 12 dB. Nebo pásmový 14 dB zesilovač k. 21-48 od Terozu. To půjde. |
krupino
![]() |
|
@krupinoTazatel je z Jablonce a tam asi Klodsko neee.... |
PeVy
![]() |
|
@PeVyKlodzko bylo určeno Milanovi 38, který píše, že je u Pardubic. |
krupino
![]() |
|
@krupinoOmlouvám se, to jsem přehlédl. Ostatně u Pardubic nebude problém s příjmem jak Sněžných jam, tak i Klodska. |
PeVy
![]() |
|
@krupinoKlodzko jsem již zkoušel a nic, ale tím směrem mám les a mírnější táhlý kopeček. Do budoucna možná s lepší anténou a umístěním by to asi šlo. |
Milan38
Registrace: 1/2021 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
RE: Příjem PL TV vysilače Sniežne Kotle-Jeleni...Děkuji všem za připomínky a názory. Nečekal jsem tak velkou diskuzi. Protože stále chumelí, tak řešení musí počkat na skutečné jaro. |
gray
![]() |
|
@Milan38K tomu Klodsku bych si dovolil dodat některé svoje poznatky. V původním kmitočtovém rozvrhu byly multiplexy 1 a 2 vysílány na K55 a K58, ty byly v mé lokalitě jen velmi obtížně přijímatelné, kupodivu K25 (mux3) šel naopak od počátku velmi obstojně. Po přeladění v loňském roce se příjem muxů 1 a 2 rapidně zlepšil a kupodivu lépe vycházel vyšší K46 (mux1), než K33 (mux2). K33 je u nás nyní navíc velmi omezen vysíláním Kojálu na témže kmitočtu. Multiplex 2 z Polska je tedy nyní u mne velký problém, ale trochu optimismu přináší plány Polska s přechodem na DVB-T2 v příštím roce, kdy opět dojde ke kmitočtovým změnám a multiplex 2 by snad měl vysílat z obou vysílačů (Sněžné jámy i Klodsko) na K47 (díky DVB-T2 by měla být vytvořena velká SFN). |
PeVy
![]() |
|
@grayna parkovicti pred strelnici tam je primej vyhled. takze pokud mas notebuk, usb tuner a antenu tak si to tam muzes vyzkousetDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
@bublajsDík za tip |
gray
![]() |
|
![]() |