![]() |
|
Pokojová anténaZdravím,chtěl bych poradit s výběrem. Lokalita Ostrava Zábřeh,bez přímého viditelnosti na vysílač Hošťálkovice,pokoj je orientován na západ.Nikdy jsem takovou anténu nekupoval.Byly by nějaké tipy?Děkuji |
mcm1
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 846 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaRozhodně nedoporučuji pokojovou anténu pro DVB-T2![]() ![]() Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 745 |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaZkus teleskop.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaTo je cesta do pekla, vyhozené peníze, předem bez šance na úspěch.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaPokud máš TV u západní nebo východní stěny, nacpi do středního vodiče v IEC konektoru v TV vodorovně malý šroubovák nebo kus tvrdého drátu tak, aby se nedotýkal země/stínění. A máš levnou anténu jak vyšitou. Až se na to pak přijde podívat nějaký anténář, trefí ho sice šlak, ale jako dočasné a nouzové řešení by to mohlo fungovat...Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 956 |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaTo už je lepší ten teleskop. Tam se dá vysouváním a zasouváním ladit nejlepší příjem.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3Pokud ho dá horizontálně, tak ano - snažil jsem se mu poradit tak, aby nemusel do obchodu a mohl si zablbnout s lovem signálu už dnes.![]() Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
RE: Pokojová anténas tou anténou daj pokoj...k ničomu!!!AB CryptoBox HD 752...4x
|
jsivak
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 522 |
![]() |
|
@omar315cm drátu doma najde a má anténu +/- lambda/4 jak vyšitou. Cesty signálu jsou nevyzpytatelné, v Zábřehu na to něco nějak pobere.![]() Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
@AlesHavelTakový teleskop najde každý doma. Mám jich několik různých délek i s konektory.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@mcm1Na takové podmnky je dobrý Gramplein,obrácený Y tvary 3x 15 cm na izolantu a nemusí se ani moc přispůsobovat ohmicky .Nebo potom ležatá 8-(8x 15 cm) a taky není moc citlivá na přispůsobení, ale směrová To obojí při silných místních signálů. V centrumu ti mohu poslat náčrtek-jednoduchá😂🤔 |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
@mcm1Puč si někde pokojovou na UHF, hned uvidíš, jestli to jde. Nebo jí kup v bazaru, ten šrot dostaneš dneska za dvacku.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
můžeš koupitcokoliv přes e shop,máš možnost vrátit,hlavně osobní odběr,jinak budeš platit poštu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@mcm1Pokojové antény jsou takzvané antény PUDNÍ (nezaměňovat s anténou půdní, ta je na půdu). Pudní jsou proto, že to buď pude nebo nepude anebo to pude jen občas :-) To jenom tak na odlehčení :-) Jinak tak nějak platí ty pokusy uvedené výše. Jen místo toho šroubováku bych tam vrazil konektor s třeba 30cm koaxu, kterýmu odstraním na konci 15cm stínění. To by mělo na první pokusy stačit a většinou to funguje mnohem líp než pasivní proutek s magnetku a pseudokoaxiálíčkem. |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 404 |
![]() |
|
@mcm1Když to náhodou trefíš a pude Ti to, není vyhráno, Třeba bude žena vařit polívku, zvlhne Ti vzduch a konec, nebo Ti naprší zvenku na západní stěnu, jak to tak ze západu bývá. Nebo pojede vokolo trolejbus.![]() ![]() ![]() T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
![]() |
|
RE: Pokojová anténaDěkuji za odpovědi,to chtěla dcera, taky si myslím, že je to mesmysl. |
mcm1
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaRadšej pouvažuj nad externou a štandartnou anténou, ktorá bude umiestnená mimo interiéru bytu. Najlepšie a najrozumnejšie riešenie.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaNejsem žádným zastáncem pokojových antén, ale nevím, proč by v místě s kvalitním příjmem nemohla sloužit. Tazatel je z Ostravy a chce ji použít u dcery v pokoji. Neznám přesně příjmové podmínky u tazatele doma, ale pokud je v místě s dobrým příjmem, tak bych pokojovou anténu pro tento účel klidně zkusil. Když nebude spokojen, může jí vrátit. Já používám pokojovku u syna v pokoji a žádný problém. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 088 |
![]() |
|
@acceMně v Brně pokojovka fungovala taky,ale v dvb-t2 jsem ji nezkoušel. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 126 |
![]() |
|
@jjeryOpravdu záleží na místě příjmu. Já mám zkušenosti z domova viz. výše, což je cca.30 km jihozápadně od Prahy (Cukrák) a také z Prahy, kde na pokojovku v práci chytáme všechny dostupné multiplexy ve 100% kvalitě a k tomu ještě K31 z Bukové hory. Takže bych pokojové antény úplně nezapracoval. Tam, kde není jiná možnost a je tam dobré pokrytí, můžou dobře sloužit. Druhá věc je, co si kolikrát výrobci navymýšlí, aby je prodali. Např. nesmyslné údaje o zisku, nebo popisy typu ,, speciálně pro DVB-T 2, HD" atd. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 088 |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaJe to velký riziko, měsíc to fungovat může, pak se změní příjmové podmínky, třeba inverze a ...![]() Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 745 |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaMy jsme na chatě u Kojálu používali vidličku, která měla vyhnutý prostřední zub. To ale ještě měly televizory 300 Ohmové vstupy. Dnes by se musely vyhnout zuby dva.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Pokojová anténaKus ohnutého drátu na vstupu zesilovače = cesta do pekel.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaKdyž před dávnými časy začal vysílat analogově 2. program ČT, udělal jsem rodičům provizorní anténku a pověsil zvenku na rám okna. Fungovala.Když ještě kabelová TV přenášela analogový signál, tak jsem nahrával vybrané filmy na můj rekordér SONY RDR HXD870. Pak skončil analog na kabelovce, ale SONY RDR HXD870 měl DVB-T tuner. Tak jsem někde vyhrabal tu anténku po rodičích, přidal na ní zesilovač z vyhozeného síta u popelnic, a umístil ji na skříň do ložnice. Nic jsem od toho nečekal, ale ono to zase fungovalo. Nahrával jsem několik let dále na SONY RDR HXD870, nyní již pozemní vysílání DVB-T z Ostravy. Pak přišlo DVB-T2, a rekordér Sony skončil. Používám ho již jen k digitalizaci rodinných starých VHS kazet. Sony rekordér jsem nahradil novým levným STB se dvěma tunery Sencor SDB 5104TD. Kupodivu to na tu starou anténku na skříni v ložnici zase funguje i pro DVB-T2. Teploměry v Sencor ukazují 100% signál i kvalitu). Opět ten Sencor používám jen k nahrávání (deset let stará TV Sony pro přímé sledování se satelitním tunerem je připojena na DVB-S Skylink a kabelovku DVB-C, ta TV nemá tunery ani pro DVB-T ani pro T2). Ten Sencor je užitečnější než bývalý rekordér Sony. Mohu nahrávat současně dva filmy, a ještě při tom sledovat nějakou starší nahrávku z externího USB HDD, nebo pustit se zpožděním aktuální nahrávaný film. Dal jsem na Ulož-to několik fotek aktuální situace doma. 1. První fotka ukazuje postavení té anténky na skříni. 2. Druhá fotka ukazuje směr k vysílači Hošťálkovice. Vzdálenost 18,6 km. V cestě signálu je můj panelák, další nedaleké paneláky a kopec nad Klimkovicemi s lázněmi. 3. Třetí fotka ukazuje směr k vysílači Lysá Hora, vzdálenost 34,2 km. V cestě jsou tři 7-patrové paneláky, a pak už je Lysá Hora vidět. 4. Čtvrtá fotka ukazuje detail postavení našeho paneláku na směr Hošťálkovice. Panelák má 4 podlaží, anténka v ložnici je v prvním podlaží. V cestě signálu je obvodový panel a zase 7-patrový panelák (731). Myslím, že anténka si bere současně signál jak z Hošťálkovic, tak z Lysé Hory. Ty muxy mají myslím stejné frekvence. Tady je odkaz na ty fotky: https://ulozto.cz/tam/edit/890c1c75-792f-4fbd-8e3d-c412920d264b Už vidím ty nevěřící obličeje antenářů s drahými přístroji, kteří logicky musí tvrdit, že to nemůže fungovat. Opak je pravdou. Nikdy jsem na nahrávkách nepozoroval výpadky nebo kostičky, a to ani za šeredného počasí nebo inverze. Takže chlapci, nebojte se experimentovat. Jen vše udělejte kvalitně a pečlivě. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Pokojová anténaJe to každého osobná vec,že ako si zabezpečí príjem terestriálu. Moja osobná skúsenosť, vzdialenosť od vysielačov cca 16km (priama viditeľnosť) a cca 12km (vysielač za miernym kopcom, bez priamej viditeľnosti), smer príjmu signálu skoro rovnaký.Príjem som riešil externou yagi smerovou anténou - pasívnou. Rozvod signálu celom RD, Signál mám bezproblémový už niekoľko rokov - všetky 4 MUXy Towercomu + MUX Plustelka Viac + lokálny MUX Avisu. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@mmiriboyVšechny teórie sou k ničemu, kopce, vzdálenost, atd. Prostě přijít, vyzkoušet, jó, nebo né. O 10m dál třeba nemusí jít nic. Platí i pro venkovní.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
![]() |
|
![]() |