Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Streamování z TV na TV - Android box ?

Ahoj, nevím úplně přesně jestli jsem nazval téma správně. Ale potřeboval bych poradit , pze v tom nemám zkušenost vůbec. V obýváku TV + sat. box VU+ 4K DVB-S2. A tedka bych potřeboval do ložnice kde plánuji nějakou menší TV následující. To tedka jsem se díval přes mobil když jsem něco jooo potřeboval vidět.Přes aplikaci IP atd...je nějaká jednoduchá věc jak toto přenést na TV která bude v ložnici ? Nějaký andoid box ? Popř. jaký ze zkušenosti ? Nebo jsem uplně vedle s tímhle nápadem ? Nebo se to dá vyřešit lépe než přes obraz telefonu ? Děkuji za každou radu

harry88
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Streamování z TV na TV - Android box ?

Chromecast Google TV

ostplus
Registrace: 6/2008

@harry88

Přesně.Chromecast3 a máš vystaráno za 1000,- ;)

hobo
Registrace: 1/2007

android box, v ňom KODI s nainštalovaným Enigma 2 client

STAN33
Registrace: 6/2006

@harry88

Ak dobre rozumiem,chces pozerat programy z Vu+ na tv v spalni,ano?
A nechces tahat ziadny kabel?
Alebo uz tam mas natiahnuty koaxial

A je to
Registrace: 4/2019

@A je to

Ano přesně jak píšeš , koax není a neplánuju tahat

harry88

@hobo @ostplus

Rozdíl mezi Chrome3 a Chrome G TV je nějaký zásadní ? Kromě 1.000 :-)

harry88

@harry88

Tak chromecast to nevyriesi,bez kablov potom jedine ten
Android box ako pise STAN33

A je to

@harry88

Dražší jsou 4K to asi bude nejzásadnější.Chrome G TV je ještě i s dál.ovládáním a pár vychytávek pro mě ovšem celkem nepotřebných.Já chci sledovat HBO GO,Horizon GO,O2 sportpack,Skylink live,Filmbox+ atd.Paradoxně na dvou v podstatě nových TV Panasonic-kde se ovšem v op.systému jaksi chromecast nevyskytuje.Ale s tím jsem je vědomě kupoval.Takže ta trojka alespon pro mě je naprosto vyhovující. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@ A je to

Měl jsem za to , že všechny co podporují WIfi nepotřebují žadný kabel...tedy včetně chromecast a další. ?

harry88

@harry88

Podla mna chromecast 3 je to iste
ako microsoft wireless display adapter
Pripojis k tv cez hdmi a streamujes z mobilu,tabletu
a z notebooku do tv
Ale ako z Vu+ ?

A je to

@harry88

Alebo dalsia moznost je,ze do niektoreho z tychto inteligentnych zariadeni si nainsatlujes Kodi + plugin Enigma2 klient

A je to

Přesně jak píše @A je to. Ale na to Kodi musíš mít něco co umí Android. Tv nebo krabičku kam ho nainstaluješ.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

Návod nastavení
https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-stream-kanalu-z-linux-sat-stb

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

Pardon @STAN33 tu radu napsal jako první :)))

milde

Streamování z TV na TV - Android box

ten android box mam aj ja, ale namiesto kodi mam nainstalovany dreamstream a je to praktickejsie, po zapnuti tv mi hned naskoci zoznam kanalov a nemusim zapinat kodi

apaopic
Registrace: 11/2016

Tohle jsem řešil taky...

Koupil jsem si jeden Android Box, pak ještě lepší box a nakonec jsem všechno prodal i s televizí a do ložnice koupil za devítku 4K LEDku TCL na Androidu. Pravda, obraz tam není tak brilantní, jako měla plazma předtím (o OLED v obýváku se bavit nemusíme) ale na těch maximálně 10 hodin týdně, kdy televizi v ložnici sleduji to stačí... a vše mám v jednom, bez kabelů a s jedním dálkáčem

michalnew
Registrace: 3/2019

@harry88

v miestnosti kde to chces je ako na tom WiFi?, kolko chces investovat do tej movej tv?, v tej miestnosti ti staci pozerat to co ide na prvom tv alebo chces mat tv zvlast a prepinat?, kolko ma vu+tunerov?

peterkozel
Registrace: 10/2019

@michalnew tak to bude určitě nejlepší řešení Android tv, když musí stejně koupit tv. A do ní pak třeba apku Dream Player for Android TV na stream. Jinak to Vučko co vlatní má dva tunery plus 6 virtualnich. Tak volby programů nezávisle na dvou telkách. Alespoň mě to tak chodí s telefonem. Ložnici řešim druhým STB, ale vedu tam koax z paraboly :))

milde

@milde

Pokud stejně musí koupit TV, tak upřímně nechápu smysl vlákna

michalnew
Registrace: 3/2019

Špatný není ani Xiaomi Mi TV Stick. Vrazí se vzadu do HDMI a z USBčka krátký kabel na dobíjení baterky. Je k tomu dálkový ovladač. Systém Android TV, včetně KODI, kde jde nainstalovat Enigma 2 Client. A funguje tam i většina výše jmenovaných aplikací. Je to teda ale jen Full HD. Ale obejdete se bez tahání kabelů. Dá se to šikovně skrýt vzadu za televizí.

OrHoro
Registrace: 4/2010

Akorát v Kodi nastavení PVR klienti E2 se mu nezobrazí všechny tv programové nabídky co má v tom Vučku. Myslím tím celý settings. V Dream Playeru ano.

milde

@harry88

do druhej izby ti staci hociaka tv s androidom a pripojenim na net,stiahni appku Vu+HD player,zadas IP svojho boxu s heslom a kukas live aj s pristupom na harddisk svojho Vu,ja pouzivam na mojom Vu Zero

Gear
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra