Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

Netflix a 4K HDR

Čest. Mám netflix premium a samozřejmě k tomu tv šamšung 85palcu a logicky podpora 4K a hdr. Dotaz zní: proč jsou filmy 4k s podporou hdr matné? TV nastaveno na Dynamik, domácnost, zvýšený jas a pro jistotu i kontrast, a samozřejmě dostatečná rychlost připojení 50-ka.
Tak proč je to matné a ne jasné jako třeba při příjmu že satelitu? Dik

gionni
Registrace: 10/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Netflix a 4K HDR

Musíš zvýšit zvyrazneni kontrastu.

stosun
Registrace: 6/2016

Je tam normální a vysoké výběr záleží na tobě

stosun

Jak jsem psal, kontrast je také zvýšen.

gionni

Jo ale to zvýraznění je jiná funkce není to klasickej posuvník na kontrast.Pokud si rozumíme?

stosun

@gionni

Musíš v televizoru pokud podporuje HDR dát dynamický kontrast.

kolenáč
Registrace: 4/2010

@gionni

Tak si nejdřív zjisti zda tvůj model umí HDR.4 k televizor ještě neznamená, že má podporu HDR.Pokud ne pak je ve 4k všechno šedý hnusný.

kolenáč
Registrace: 4/2010

Ještě nastavuješ to, když seš v Netflixu najetej?
Mě třeba dělá tv to, že musíš nastavit obraz na každým zdroji zvlášť.

stosun

ZDE MALÝ POPIS
Televize LED s rozlišením 4K (3840x2160 px). Úhlopříčka 85"/216 cm. SMART TV s OS Tizen. Technologie Q HDR, HDR10+, dual LED, Quantum Dot, Ambient, Dolby Digital Plus. Index kvality obrazu 3100. Typ tuneru DVB-T/T2/C/S/S2. Wi-Fi. Energetická třída A+. Hlasový asistent Bixby, vzdálený přístup, herní režim.

TUDÍŽ HDR PODPORUJE.

gionni

Takže to znamená to, že když si nastavím obraz na programu kde jede HD.Tak když prepnu na 4K tak tam obraz musím nastavit zase jinak nemám tam ty parametry z toho HD programu.

stosun

Mám teda od Samsung QLED 4K TV QE55Q70 2019

stosun

Díky za tip. Vyskoušim.

gionni

Já teda Netflix nepoužívám ale měl jsem ten samej problém v enigme kde mám stream cinema.Tam právě když jsem zapl něco ve 4K tak to bylo zašedlý tmavý prostě nemělo to barvy.A tohle pomohlo.

stosun

Mám to vše v pohodě, obraz ostry R^ R^ R^

lglb
Registrace: 9/2017

Já teda SAMSUNG QE65Q80T 2020 a HDR jede.Na Neflixu.

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA
Registrace: 1/2006

@gionni

Samsung síce nemám, ale SONY 4K, ale nakalibrovať obraz v amatérskych podmienkach je poriadny záhul... Sám som to robil podľa kalibračnej tabuľky k svojmu modelu TV stiahnutej z netu a to som ešte aj tak niekoľko hodín strávil úpravami podľa seba... Na NETFLIXE mám vcelku obstojný obraz v 4K, no úplne na 100 % tiež nie som spokojný... Väčšinu, ak nie skoro úplne všetky prednastavé serepetičky, ktoré majú akože vylepšiť kvalitu obrazu som povypínal a nastavoval som užívateľský režim... Tiež kontrast, jas a farbu skôr uberám a hľadám medzi nimi prijateľný kompromis... Nastavovať všetko na doraz a čakať, že tým sa obraz vylepší je skôr nešťastné riešenie... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Byl jsem opravdu příznivec Sony,na Interkamere v Brně jsem viděl naživo barevny stánek snímán Sony kamerou,ale už je to 30 let a tohle bylo opravdu SONY :fuming:

lglb
Registrace: 9/2017

Kontrolou zapnutí HDR režimu je informační text HDR v záložce Režim obrazu, která je zobrazena pokud je kurzor v záložkách Home na ikoně Nastavení. Tento text signalizuje srozumitelná metadata pro danou HDR normu v TV. (Více norem - Dolby Vision, HDR 10, HLG a ne každá TV si s danou normou rozumí). V nastavení obrazu je v režimu pro pokročilé nutné vypnout režim HDR+, který je naprostým úletem a s HDR nemá nic společného!!!

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT

@gionni

Jedno z prvych nastaveni, ktore som na mojom novom OLED TV urobil, bolo vypnutie vysokeho dynamicekho kontrastu, jasu a neprirodzene presytenych farieb, teda rezimu HLG HDR.
Takze aj ked je film v rezime HGL HDR, TV si to nevsima a poskytuje mi krasny a prirodzeny obraz blizky rezimu Cinema. Rezimy Dynamic a Vivid je to najhorsie, co TV divakovi poskytuju. HLG HDR je este horsi rezim.
To je moj nazor. Ty mozes mat iny. A zrejme aj mas.

romanss
Registrace: 7/2018

@lglb

Tiež som chodil na Veletrhy a Výstavy do Brna... Plne s tebou súhlasím a práve preto platí to čo som napísal vyššie... Väčšina súčasných vylepšení je skôr na škodu a preto ich ako prvé pokiaľ to pomôže vypínam... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

2romanss: Naprostý souhlas, režimy TV HDR, HLG jsou k ničemu a jen likvidují obraz. Nevím proč se v TV objevují. S metadaty, které zlepšují dynamický rozsah nemají nic společného...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT

@PetrT

Vdaka. Tiez si kladiem tu istu otazku.

romanss

RE:Netflix a 4K HDR

No vidíš,já mám plasmu Panasonic a obraz mám krásný i bez nějakého HDR,nebo čeho.. 🤔

radbarto
Registrace: 11/2017

Je otázkou, k čemu vlastně HDR je.... V mých očích to má do realističnosti daleko a když si mám zvolit tentýž snímek v HDR 4K a vysokoobjemovém FHD, zvolím raději FHD.

michalnew
Registrace: 3/2019

@michalnew

Samozrejme, ja tiez.
K cemu vlastne HDR je... Dobra otazka. Fotografie HDR s prestaurovanymi a nepeknymi neprirodzenymi farbami sa daju pouzit aspon na hrnceky a salky na putove atrakcie, ale HDR video nema uplatnenie ziadne.

romanss

Otazkou este je, ktore televizory, co sa tu uvadzaju, maju 10-bit panely a ktore 8-bit + FRC...

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra