Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Změny v polském DVB-T/T2

Jak bylo avizováno, došlo k dnešnímu dni (08. 03.) ke změně v polském MPXu8 v pásmu VHF kde byla tv stanice TVP Rozrywka nahrazena novou stanicí TVP Kobieta v SD rozlišení 720x576. TVP Kobieta se rovněž objevila v exp. MPXu TVP (někdy v Polsku označovaném jako MPX5)v DVB-T2 a to v HD rozlišení 1920x1080. V současné době jsou v tomto experimentálním MPXu vysílány následující stanice: TVP Kultura HD, TVP Polonia HD, TVP Dokument HD, TVP Kobieta HD a TVP Rozryvka SD. Stanici TVP Rozrywka v této chvíli tak v DVB-T nelze v Polsku přijímat.

cha-cha
Registrace: 5/2007
Odpověď v diskusním vlákně

@cha-cha

Nevíš jestli spustí ten testovací mux DVB-T2 z Chrzelic nebo Góry Św.Anny?

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@habr

Podle mě nejsou na ty kóty zatím vydaná povolení a tím pádem i zkoordinované kanály. Záleží jak se situace kolem těch MPXů bude vyvíjet, na ten exp. TVP MPX je vydáno několik desítek povolení od UKE, ale jesti se to spustí to je otázka. To spíš do té doby Polsko dokončí přechod na DVB-T2 na finálních kanálech (nejpozději 06/2022). Ta povolení jsou totiž časově omezená. A než se nakoupí vysílače, sdružovače + další potřebné věci uplyne x měsíců. Lidí co mají adekvátní informace a jsou ochotni se o ně podělit je poslední dobou ještě mín než šafránu.

cha-cha

@cha-cha

Právě jsem myslel jestli k tomuto sdělení není více infa.......W drugiej połowie roku testy standardu DVB-T2/HEVC obejmą zasięgiem cały kraj........https://www.tvp.info/52674508/8-marca-miedzynarodowy-dzien-kobiet-telewizja-polska-rusza-kanal-lifestylowy-tvp-kobieta

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@habr

Jedině zkusit kontaktovat Emitel nebo TVP, tam by měli mít ty správné informace.Já jsem mimo pokrytí z Opole i g.SA, proto to jde mimo mě. Podobných informací tyto společnosti (nejen v Polsku) vydávají kvanta, ovšem skutečnost je mnohdy úplně jiná. Vzhledem k tomu, že se pokrytí exp. DVB-T2 MPXu v Polsku v poslední doně téměř vůbec nerozšiřuje, tak nevím. Ale možná jsem zbytečně skeptický...

cha-cha

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra