![]() |
|
Maximum E 85ZdravímJe možno na tuto parabolu příjem 33E a 5W ? Střed zřejmě na 13E. |
mcm1
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 846 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: Maximum E 85Maximální záběr paraboly je pro družice vzdálené od sebe 48°, takže teoreticky ano. Prakticky, i dle doporučených rozměrů pro konkrétní satelity zvící minimálně lavor o velikosti 80 cm, asi ne.. HowghSony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh
|
Scruffy
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 792 |
![]() |
|
RE: Maximum E 85No právě,teorie je jiná než praxe,takže raději T90.Lokalita Ostrava. |
mcm1
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
@mcm1@mcm1Ani od T-90 nečekej zázraky. Mrkni na svazky, abys nebyl zklamanej. https://www.lyngsat-maps.com/footprints/Eutelsat-9B-Italy.html Svazky TransAlpine Ti nejspíš pojedou, ale se Supertennisem z 9.0 budeš mít asi problém. 12598/V na 33E Ti možná pojede, ale krajní LNB je třeba nastavit co nejpečlivěji. Uvidíš, co Ti napíšou Ostraváci. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 425 |
![]() |
|
RE: Maximum E 85motor stojí pár korun a máš klid..Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
@mcm1Vo stvrtok mi namontovali prave parabolu Maximu E-85 Multi-focus, takze este iba skumam, ako sa zachova vo vetre a v dazdi.V dokumentacii pisu (a kreslia) rozsahy 4W-19E, 1W-28E, takze prakticky rozsah je 25° az 30°. To mi hovoril aj technik, ze tu v Nitre je to prakticky dosiahnutelne maximum. Poznamka: Zda sa mi, ze moju novu antenu technik nenastavil uplne najlepsie. Predtym som mal 80 cm antenu na Skylink (19,2E a 23,5E) a parametre signalu TV zobrazoval nasledovne: Sila signalu: Cez 90%, kvalita signalu +/- 98%. Bol tam monoblok ABcom quad na styri kable do domu. Nova antena mi pridala este Horbird 13E - styri DiSEqC prepinace na 4 kable do domu. Teraz mam silu signalu Skylink iba okolo 66%, Hotbird od 60% do 24%, kvalita signalu o oboch je 100%. Na ziadnom kanali nebadam problemy s obrazom, ani na kanaloch 4K (Hotbird). Praktici, su tieto nizke hodnoty v poriadku? Podla mna nie. Je pekne pocasie, tak to ide OK. Ale ked zacne prsat, podla mna budem mat problemy. Napiste vase nazory, prosim. Dakujem pekne. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
Maximum E 85Modell: "MAXIMAUM" T- 85 / E85 Multifocus (48°)Material und Beschichtung: Stahl (galvanisert) + Polyester -Lackierung Farbe: hellgrau Anwendunggebiet: Multifeed Offset Antenne für das Ku- Band, 8 Satpositionen Antennengröße: 71 cm x 91 cm Frequenzbereich: 10.7 bis 12.75 GHz Verstärkung (0° Position bei 12.5 GHz): 38.7 dB Leistungsabfall bei Position +/ - 8°: 0,00 dB (konstante Empfangsleistung) Leistungsabfall bei Position +/ -10°: 0,50 dB Leistungsabfall bei Position +/ - 15°: 2,00 dB Leistungsabfall bei Position +/ - 24°: 4,50 dB Minimaler LNB-Abstand (Satposition): 4° Multifeed-Empfangsbereich: +/- 24° (48°) max. Empfangsbereich F/D Ratio: 0.65 Focus Länge: 566 mm Mount Typ: AZ/EL Elevation: 10° bis 65° Azimut: 360° Skew (Tilg): +/- 40° Windlast: 80 km/h Windlast (kritisch): 200 km/h Mastbefestigung: 38 bis 60 mm Arbeitstemperatur: -40 °C bis +60 °C Mitgelieferte LNB-Halter: 5 ano lze,u mě byl rozsah od 31,5°e-5°w |
agamon
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 328 |
![]() |
|
@romanssCo jsi od toho očekával? Levná anténa, změř ji na výšku a uvidíš, že je to vylepšená 70tka.Kup se diseq relé 8x, na starou 80 cm dej 0.8+5.w, a na E-85 nech 23+13. 9.0E /Supertennis/ ani nezkoušej. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 425 |
![]() |
|
RE: Maximum E 85Ústeckoorlicko t-90 39E - 5W nastaveno "firmou" Francouzi bez výpadků sleduju ale pouze France 2 a 4 a taky L equipe (zimní sporty) podle teploměru ve zgemmě h5 mám Frantiky v rozmezí 13.5 - 16.5 dB. V Ostravě to může bejt podobný s ohledem na polohu. E 85 nebrat. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
@romanssMalá poznámka: že je modrý nebe, ještě neznamená nejlespší příjem.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
@romanssV tomto roku uplynie na jeseň 10 rokov od dňa 1.11., keď som sám sebe motoval E-85, vtedy v zostave 8x quad LNB osadené na pozíciách 4w, 1w, 4,8e, 9e, 13e, 19,2e 23,5e a 28,2e. V tom čase som na konkurenčnom ab-fóre založil aj samostatné vlákno venované tomuto typu paraboly. V tom vlákne, ktoré je aj doteraz stále aktívne sa dozvieš mnoho vecí, skúseností ohľadom príjmu signálu s tejto paraboly vrátane fotografií.Čo sa týka tvojho problému, môj názor, tá tvoja parabola nieje nastavená dobre! Aj po pripojení DiSEqC prepínačov 8/1 nemôže nastať takýto veľký pokles signálu! Ja mám v súčasnosti 4ks DiSEqC prepínačov 8/1 A signál na všetkých pozíciách, ktoré tam v súčasnosti mám osadené (je ich 7, pozíciu 4w som zrušil, pretože na pozíciách 1w a 23,5e mám v súčasnosti octo LNB) je v rozmedzí 70 - 80%. Ak sa na to necítiš, zrejme budeš musieť opäť ohlásiť montážneho technika, nech to nastaví lepšie. V čom by mohol byť problém? Dve veci ma nepadajú: - tiaž (váha) koaxiálnych káblov stiahla parabolu do nižšej polohy?! - nieje zabezpečená presná kolmosť montážnej trubky, držiaku paraboly. Toto by ani tak nevadilo, v takomto prípade treba parabolu nastaviť presnejšie nielen v rovine zvislej a vodorovnej ale táto parabola sa dá korigovať aj otáčaním v strede paraboly. T.j. nastaviť reálny horizont paraboly,reálnu rovinu. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 010 |
![]() |
|
@romanssĎalšie možné príčiny horšieho príjmu z E-85 A ich riešenia sa dozvieš naštudovaním toho vlákna na konkurenčnom fóre. Je tam toho popísané "spústa", stačí iba študovať.Veľa zdaru prajem! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Maximum E 85Ach Romane, u multifokusu je to vždycky o kompromisu, nemůžeš srovnávat všechny pozice multifokusu s parabolou napřímo, a ještě k tomu věčší. Když Ti to začne vypadávat, můžeš maximálně reklamovat. Ale reklamovat na základě toho, co řekli "experti na parabole" je nonsens, nebo co vlastně chceš?...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@mmiriboyVdaka za informacie, pozriem. |
romanss
![]() |
|
@tukanJasne, ze je to o kompromise. Len som necakal taku degradaciu urovne signalu.Co vlastne chcem? Tak este raz - chcem toto: "Praktici, su tieto nizke hodnoty v poriadku? Napiste vase nazory, prosim. Dakujem pekne." |
romanss
![]() |
|
@romanssK procentům síla/kvalita se nikdo z odborníků vyjadřovat nemůže, nemají žádnou vypovídající hodnotu a na každým boxu jsou jinačí. Pokud to dělal seriozní člověk tak jsi dostal protokol o měření, kde jsou uvedeny vybrané hodnoty na základě kterých jde něco posuzovat. Pokud ho nemáš chyba pak ani nevíš co a jak případně půjde reklamovat. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
@romanssjak píše hogofogo11,uveď hodnoty signálu v "dB".Pro pozici od 23,5°e do 0,8°w bezproblemová.Samozřejmě se najdou nějaké TP na některých popsaných pozicích,které jsou slabé nebo za hranou pro tvé bydliště.U mě v Opavě např.multistream na pozici 9°e(Supertennis) a to i na T90. |
agamon
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 328 |
![]() |
|
@hogofogo11 @agamonBohuzial. alebo na moj zial, protokol som nedostal. Technik mi vsak garantoval, ze "ak by bol problem, nevahajte mi zavolat".Zatial problem nemam, ale obavam sa, ze pride. A potom mi povie, ze asi sa pohla antena, asi sa... Proste zaruka uz nie. Hodnoty v [dB] nemam ako ziskat. Len ak by som technika z tej firmy dotiahol naspat a poziadal o protokol. Islo mi o to, aby som pred nim nevypadal ako hlupak, ktory nevie, ze z Hotbird-u sa viac ako 50% "vytiahnut" neda. Preto sa pytam ludi, ktori s tym maju skusenosti a vedia cisla z praxe. |
romanss
![]() |
|
RE: Maximum E 85Tak si to shrňme, chceš zavolat technika, aby to "vytáhnul na víc", protože experti na parabole napsali, že to "jde vytáhnout na víc". No, neboj, nebudeš vypadat jako (nevhodné slovo), naopak, budeš vypadat jako chytrák...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Maximum E 85To nevhodné slovo bylo hlupak...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@romanssTiež som si montoval v loggii rovno dve paraboly E-85 pred viac ako desiatimi rokmi, vtedy na rozsah 31,5°E - 5°W a druhú na rozsah 53°E - 13°E... Bolo to v čase, keď HD programov bolo ako šafránu no pre nastavenie niektorých konvertorov bolo aj tak potrebné počítať s určitým kompromisom... Za celú dobu síce klesla úroveň kvality signálu na niektorých, teraz už HD programov na 13,25dB/81% a slabších TP až na 12,75dB/78%, stále je to ešte postačujúce pre bezproblémový príjem... Momentálne to mám cez dva prepínače DiSEqC EMP S81PCP-W2 a jeden DiSEqC S21PCNopt-W1, takže aj tam je ešte nejaký útlm... Zistil som to hlavne pri píjme Španielov na 85 cm parabole z 30°W... Koaxiál napriamo do druhého tunera to vyriešil... Už som to niekedy písal, paraboly som poistil 6 mm oceľovým lankom... Skew u týchto parabol je nutné použiť, hlavne ak je rozsah príjmu väčší... Pre jednu kde je stred 13°E a konvertor na kraji pre 5°W je otočená doprava o 6-7° a pre druhú, kde je pomyselný stred 31,5°E a krajný konvertor pre 52°E, je otočená doľava dokonca o 16°... Je to v skutočnosti konvertor nastavený na 53°E, keď bola táto pozícia ešte zaujímavá a parabola E-85 ju dokázala spracovať; teraz na Turkmenistane pri SNR:3,50dB/21% obraz a zvuk stabilný; u tejto družice je to však výnimka - vynímočne silné TP...Podtrhnuté a spočítané, tvoju parabolu by to bolo treba ešte doladiť... Na tri satelitné pozície dosť biedne hodnoty... A to nepíšem o tom, že v tvojom prípade by stačila aj bežná 85-90cm... Ovšem pokiaľ počítaš v budúcnosti s pridaním ďalších pozícií, to musíš už ty vedieť... ![]() Nik však netuší aký používaš satelitný prijímač, o hodnotách v % si sa už dočítal... ![]() ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@ManetoMoc dakujem za relevantnu odpoved - o to presne mi islo, posudit tie cisla, aj ked iba v %-ach. |
romanss
![]() |
|
@romanssNic jsi nepochopil, tvoje údaje v % na TV nemůžeš porovnávat s údaji v % od Maneta na nějakém jeho Dreamboxu...A ten nápad měnit původní 80 parabolu (19+23) za E85 kvůli přidání pouze 13e ti doporučil kdo? ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 380 |
![]() |
|
@romanssToto by ma ešte zaujímalo:- o aký presne typ stb, s ktorého si vyčítal tie tvoje hodnoty v % sa jedná - napíš značku, model, prípadne aj číslo fw v stb. - ďalej by ma zaujímalo, že aký typ, značku DiSEqC prepínačov máš v zostave. - prípadne napíš aj metráž (aspoň približne) všetkých koaxov, ktoré máš natiahnuté k jednotlivým zariadeniam. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@romanssA samozrejme to čo tu bolo povedané o sile signálu na jednotlivých sat pozíciách, je pravda. Pozície 13e a 19,2e sú s tvojho výberu sat pozícií tie najsilnejšie.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@romanssNo nemáš zač... Ale asi som ťa akurát mierne zblbol... Moje údaje SNR v dB a SNR v % sa vzťahujú len na môj DM... Preto som na konci môjho komentára poznamenal, že nikto však netuší aký používaš satelitný prijímač a o hodnotách v % ktoré nemajú žiadnu výpovednú hodnotu keď ich nie je s čím porovnať, ti tu už niekto písal ...Lebo čoho %...? Dokonca bežne sa stretávam s prijímačmi ktoré stále ukazujú silu/kvalitu 99/100%... aj keď sa obraz už celkom slušne rozpadáva...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |