Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Přehrávání filmů v TV z usb

Zdravím. Mám tv Samsung QE85Q60TA a můj dotaz zní... Jsou filmy které umí přehrát a některé formáty zase ne. Jeden film například v AVI přehraje a jiný v AVI nepřehraje to samé v jiných formátech (mpeg2, mp4,atd..). Je nějaká možnost stáhnout do tv aplikaci která to vše rozezná?? :((

gionni
Registrace: 10/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Přehrávání filmů v TV z usb

Prekonvertovat a je to! :8)

A je to
Registrace: 4/2019

myslím si,že stiahnutie nejakej aplikacie tomu nepomôže..proste to už je na samotnej TV čo dokáže prehrat ...ja mám tiež nato nervy..človek si kupi televiziu vyrobenu v roku 2020 a nakoniec zistí,že vela avi filmov to ani neprehrá....riešilo sa to tu už pár krát..ak chceš pozri:

https://www.parabola.cz/forum/topic-100047/
https://www.parabola.cz/forum/reply-964527/

riešenie je len proste radsej stahovat tie filmy vo formáte mkv alebo tie čo ti nejdu prehrat si prekonvertovat

jožko
Registrace: 7/2016

tv není multimediální

přehrávač,ten si kup a pojede ti veškerý smetí co stáhneš z netu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Prehrávať videá priamo cez USB telky je v dnešných časoch trošku krok späť! Ja osobne doma na prehrávanie videosúborov používam linux stb, ten to zvládne skoro na 100%. A ak by sa aj niečo našlo, čo by nezvládol, tak to skúsim prehrať cez android medial box.
A keby náhodou?! Stretol som sa už aj s tým! Že video nedokázalo prehrať nič, vrátane PC, tak to potom treba srdečne poďakovať tvorcovi videosúboru.
;) ;) ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Apropo! Samozrejme zabudol som na jednu dôležitú a podstatnú vec. V mojom "spôsobe prehrávania videí" nehrozí fyzické prenášanie videa na trebárs USB kľúči. Ale videá sa prenášajú cez domácu LAN a Wi-fi sieť cez ftp. T.z., že video stiahnem buď na PC, na smartfóne atď a následne si toto video pošlem trebárs na HDD linux stb cez ftp, na ten HDD, na ktorom to plánujem pozerať. ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@mmiriboy

Prezrad, co je zle na ukladani filmov na USB kluc? Na MOJ USB kluc, ktory nedam z ruky a pouziva sa vylucne s mojim PC a mojim TV. Mam tam vyhradne 4K filmy, velkost suborov od 8 GB do 72 GB.
Vsetko funguje bez najmensich problemov.

romanss
Registrace: 7/2018

@romanss

Ma pravdu!!!
Preco by som v dnesnej dobe potreboval pichnut niekam usb disk, nieco nan skopirovat, vybrat, pichnut inde....?
Vsetko mam v sieti!!!!!
Aj z mobilov (niektore mam rootnute a v nich sambu),
pripadne obrazky a podobne cez screen mirroring.
Aj dvd player mam davno odpojeny a ked chcem prehrat niejaku placku, tak vlozim do niektoreho pc a prehram hocikde, trebars aj v mobile (samozrejme chranene dvd video a cd audio nie)

Kasr
Registrace: 8/2008

@Kasr

Nie je prenášanie a načítavanie filmov po sieti pomalšie ako cez USB kľúč? Ja som to dávnejšie skúšal cez DLNU, potom aj cez Prenášať z PC na iné zariadenie, ale nebolo to rýchle.

Karner
Registrace: 3/2010

@Kasr

A preco by som mal budoat doma siet? Zatial som nepocitil ziadnu potrebu nieco take doma mat - a to som PM v oblasti IT :)

romanss

@romanss

Nuž tak si tie filmy teda prenášaj na kľúči, je to tvoj problém. Ja sa snažím veci zjednoduchšiť, nie komplikovať nejakým USB kľúčom.
;) ;) ;)

mmiriboy

Nech sa paci
;)

romanss

@mmiriboy

Presne tak. Kazdy v domacnosti mame pristup ku vsetkemu bez akychkolvek usb diskov. (mam jedem usb hdd, ale tam mam iba zalohu domacich videi a fotiek, ten pripajam, iba ked tam kopirujem dalsie fotky a videa)

Kasr
Registrace: 8/2008

potom co čtu názory

jeden můj,asi 10 let nemám důvod něco nahrávat,nebo stahovat,to je můj problém

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@gionni

problem licencie, samsung neprehra divx, xvid a dts, pri divx a dts to dokazem chapat kedze ide o platenie tvorcom ale taky xvid je free a aj tak ho nepouzivaju, skratka sa pocita s tym ze ludia budu prehravat vacsie rozlisenie a vacsi dat.tok na co sa divx-xvid nehodi, co je ale zo strany samsungu blbost lebo ludia maju na hdd xy starych formatov, za cca 45e kupis box kde je droid tv system, potom install vlc a mas po probleme

https://satelity.ellano.sk/uclan-x96-max-android-tv-9_40344.html

peterkozel
Registrace: 10/2019

....

nechcem vam tu do toho kafrat priatelia,

ale pozastavovat sa nad tym akoje mozne ze niekto pouziva usb na prehravanie filmov ... no takze asi takto, to ze vy mate "high end" riesenie vasich domacnosti, este neznamena ze vsetci v krajine to tak maju, jednoducho poznam x-ludi, ktori nevedia ani zakladne veci a musia za to tvrdo platit roznym "obchodnikom" ktori na ludskej nevedomosti a bohuzial aj hluposti zarabaju

za seba su dve moznosti, bud investujem do interneho NAS uloziska, alebo investujem do externeho a neriesim ... prva moznost, hardware vlastnim ja, druha hardware si prenajimam

obe su drahe konicek, pokial si budujete "kniznicu" ... ak to mate len na jednorazove prehliadanie, tak obe su lacne :)

nech sa dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

@alfasex

Ja mam na nevybudovanie domaceho centralneho uloziska dat jasny dovod: Nechce sa mi do toho, som lenivy.
Nechce s mi navrhnut NAS, nechce sa mi kupit potrebne kramy, nechce sa mi ho zapojit a cele to nastavit. Je omnoho jednoduchsie zobrat USB kluc a zapichnut ho do TV. Kedze to robim len asi 2x do mesiaca, je to pochopitelne.
:8)

romanss

A gionni zaspal. Asi je z toho úlpne paf.

Karner

Příště si kup pořádnou televizi. Přehrávat filmy z USB klíče je blbost, udělej si domácí síť a když už USB, tak USB disk, nebo normál disk přes USB/Sata/Pata konvertor

MMorous

@romanss píše:

Nechce sa mi do toho, som lenivy...
Nechce s mi navrhnut NAS, nechce sa mi kupit potrebne kramy, nechce sa mi...
Kedze to robim len asi 2x do mesiaca, je to pochopitelne.
:) :) :)
No a sme doma!
Nechce, nechce, nechce...
Áno, pamätám si z doby dávno minulej, tiež ma nebavilo kopírovať video na USB klúč, potom som zistil, že je video vo formáte, ktorý mi telka, alebo stb (nelinuxový!) nedokáže prehrať, potom zase naspať k PC, buď stiahnuť iné video v inom formáte, alebo spustiť konverziu videa a čakať kým PC dokoná prácu. No proste zbytočne zdĺhavá a častokrát už nenávidená práca. Chcelo to proste zmenu "v systéme" a teraz nieje problém. Do týždňa si po sieti pozriem častokrát (priemerne) aj 10 videí, samozrejme zvyčajne novinky, či už seriálové, alebo filmové. A spokojnosť! A to na 90% som už tak pohodlný, že download videa a kopy na sieť urobím cez mobil popri inej domácej práci atp., nebudem predsa kvôli 1-2 videám denne zapínať a vysedávať pri PC.
;) ;) ;)

mmiriboy

Nie je to v dnešnej dobe zbytočnosť, keď je všetko v archívoch alebo na You Tube. Ja som kedysi tiež nahrával z tv filmy a dodnes som ich nepozrel, lebo stále ide niečo nové.

Karner

@mmiriboy

@mmiriboy
Žádnej NAS nepotřebuješ. Androidová televize např. SONY, TLC Ti přehraje kde co přes VLC, stačí jen propojit ethernetem s PC, kde máš filmy, fotky a muziku na disku. PC by mělo mít uživatele s heslem, přes VLC se jednou přihlásíš, necháš zapamatovat heslo a jedeš.
PC stačí jen pustit, nemusíš být ani přihlášenej. Ztrácíš sice výhody NASu, jako je printserver a dálkový přístup, ale na film jednou za tejden to bohatě stačí. Můj VLC neumí 5.1, ale umí to KODI.
Přehrávání filmů přes satelitní přijímač a podobný vymoženosti ani nezkouším, nemám motivaci. Chce to jen pořádnou televizi. Než něco koupím, stáhnu si návod a přečtu si ho.

MMorous

Dost bolo prispevkov!
Prislusna osoba uz asi nema zaujem :-/

A je to
Registrace: 4/2019

tajtrdlikovani s flashkou je muzealni praktika

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@MMorous

Ono, pre lepšie pochopenie, k dvom telkám v domácnosti sú pripojené okrem linux stb aj android medial boxy. T.j. všetko, čo tu popisuješ, poznám, aj keď nemám ako zobrazovadlo "špéci" android tv! Kodi nevyužívam - toto je u mňa v podstate zbytočnosť, ale sambu používam, keď potrebujem. ;) ;) ;)

mmiriboy

@mmiriboy

Já KODi taky jenom občas na 5.1

MMorous
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra