![]() |
|
Technisat Sonáta 1Podlehl jsem pokušení a koupil v internetovém bazaru Technisat Sonáta 1. Snad budou někoho zajímat moje osobní zkušenosti.1. Přijímač má 2 sloty Cl+, lze současně nahrávat dva kódované programy v odkódované formě. 2. Ostatní vybavení je shodné s Technisatem ISIO UHD, tedy Hbb, internet, pozemní dva tunery, satelitní dva tunery. 3. Nahrávat lze současně 2 programy a třetí sledovat ze záznamu. 4. Spolešné seznamy satelitních a pozemních kanálů jsou samozřejmostí. 5. Ze záznamu lze vyřezávat reklamy pouze manipulací s ovládačem, bez použití PC. 6. HDD lze zabudovat do přijímače nebo využít USB portu. 7. Po zvukové stránce jsem naprosto spokojen, basy a výšky jsem dal na maximum možného. Lze dobře rozumět mluvené řeči a také vnímat spodní a horní tóny hudebních skladeb. Výrazně lepší než z televize. Žádné rušivé vibrace! 8. Výstup ven ze zvukové části pro připojení reproduktorů není. 9. Vnější zesilovač mimo Sonátu 1 lze provozovat tak, že se v Menu zvukové části Sonáty zvolí "externí" zdroj. Vnější zesilovač pak hraje přímo z televize přes optický výstup a Sonáta je potichu. 10. Škoda té příšerné ceny, mít kliku jako já na nákup v bazaru - se tak často nevyskytne. Celkové vlastnosti jsou velmi dobré až na jednu výjimku: Při přepínání stanic se opakuje systémová chyba mnoha Technisatů, tj. občasný výpadek zvuku po přepnutí. Náprava se snadno provede přepnutím na "zvukově zaručenou stanici" a zpět nebo vypnutím a zapnutím přijímače. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
samorostegratuluji ke klice. ještě si nenapsal co DAB+ ?co se týče komba je to tedy copy ISIO UHD s výhodou že má dva CI+ sloty. Škoda že není UHD nástupce Technicorderu, kde je v základu 2xT/S a 2/S2 se samostatným nahráváním t.j. 4 programy najednou + volný slot na další dvojici tunerů, takže mám 4xS2 + 2xT/C. Hm, no co. Tak ať slouží dlouho. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
apropo"systémová chyba technisatů" - tak za 13 let co je provozuju se mi to ještĚ nestalo...máš tam poslední FW ? |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat Sonáta 1Náprava se snadno provede přepnutím na "zvukově zaručenou stanici" a zpět nebo vypnutím a zapnutím přijímače.Tak to je bomba u tak drahého přijímače. Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@mildeale máš box za 1000€ z logom Technisat![]() ![]() |
peto197601
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 119 |
![]() |
|
to Dagy2Systémová chyba se projevovala již od HD S8X, Technisat ISIO UHD to má také, měl jsem několik kusů UHD a všechny měly tuto závadu, žít se s tím ale dá. FW mají Němci dlouhodobý s minimálními změnami za mnoho let. Ty tzv. aktualizace jsou pouze kosmetické úpravy, "ferbeserunk" se prakticky nepozná. Výrobce nedělá Technicorder s H.265 schválně, aby prodal Sonáty. Dříve nebo později to ale vzdá.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostPřipojuji se k Dagymu, provozoval jsem Technistary S3, nyní Digipal isio a Digit UHD, a že by nešel zvuk při přepnutí se mi nikdy nestává. Pro zajímavost, jak máš nastavený zvuk do HDMI? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 617 |
![]() |
|
@samorosts upgrady bych to celkem úplně nepodceňoval. Třeba poslední upgrade pro Technicorder který se rovněž tváří jako že se nic nezměnilo řeší dekodování nahrávky z TP skylinku, kde běží CT programy. Starší FW způsoboval restart přijímače a nemožnost dekodovat. Tohle zjistil zde kolega náhodou, já jsem si to nevšimnul protože takovou nahrávku jsem nikdy nedělal. Vyzkoušel jsem a pak přehrál nový FW a odstraněno.používal jsem dlouho HDS2X, teď technicordery a se zvukem opravdu bez problémů. ad kolegové, kteří v životě Technisat neměli a vědí že je k ničemu: nastavovači u mne pracují většinou u soustruhů. majitelé Technisatu mají jiné zájmy než vrtat se každý den v sat přijímači. Používáme přijímač na sledování TV ne na vrtání se v něm. Jedu s dvěma operátory v jednom přijímači, 6-ti tunery 5 let bez toho abych šáhnul na přijímač kromě toho upgradu který zde spomínám výše - apropo upgrade u Technisatu je záležitost ca 10 vteřin. Já jsem dal za poslední Technicorder přijímač 90EUR, musíš vědět kde nakupovat ![]() |
Dagy2
![]() |
|
@Dagy2zas to nepreháňaj že každý deň hlavne že si spokojný mi ostatný bi sme neboli ale zas sme spokojný s niečím iným čo sa volá E2 |
peto197601
![]() |
|
@peto197601Taky mám E2,ale souhlasím s Dagy.Satelitní přijímač používám pro příjem TV programů a ne jako multimediální přehrávač.Na svém starším Xtrendu 8000 jsem po šesti letech pouze změnil image OpenPli 4.0 na 7.0 a jinak jen přes dreamboxedit měnil programy a pohoda.Díval jsem se po Sonatě,ale bohužel cena je pro mně odstrašující(důchodce![]() |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 126 |
![]() |
|
@jjeryale on píše dennej úprave čo je pekná blbosť a tá Sonáta nie je len sat box je to v podstate domáce kino |
peto197601
![]() |
|
RE: Technisat Sonáta 1Také jsem uvažoval o Sonatě... ale protože mám kino, tak jsem šel nakonec do Technibox UHD S. No, nejsem vůbec spokojený. Jsem uživatelem Technisatů více než 10 let, poslední je Digit ISIO STC, ale už se nevyrábí, a protože jsem momentálně pracovně mimo, koupil jsem, co jsem koupil. Proti STC spousta bugů, píše se o nich i na GER fórech. Čekám na nějaký SW upgrade, ale... asi ho vrátím... a proč Technisat? Obrazově a zvukově to nejlepší, co jsem kdy měl v rukou a bez nastavování. Bonusy při nahrávání a následná manipulace jenom třešnička... a svůj první přijímač jsem si stavěl, takže o tom něco málo vím. No a co se týče nových Technisatů, jak napsal samorost, varianta “čakajte”... |
HonzaA
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 64 |
![]() |
|
@HonzaApozri v e-shopoch a bazošoch po klasike.Ja som takto kúpil vrátený Technicorder s ktorým pôvodný majiteľ zjavne netušil čo všetko ten prijímač dokáže a tiež ďalší prijímač za hubičku. Oba fičia perfektne. |
Dagy2
![]() |
|
@peto197601tak prepáč len každý druhý deň.peto, kolega Korkoran píše, že musí prepnúť na iný program aby mu občas nabehol zvuk. Hm, fakt sa mi nikdy nestalo. Ale je tu vlákno v ktorom majitelia E2 musia vyberať UPC kartu a strkať do iného lacného prijímača aby na nej obnovili zápisy a prijímač zase fungoval v pravidelných intervaloch. Pre niečo podobné u mňa VU letelo z domu po 10-tich dňoch - nakonfigurované odbornou firmou za 500Kč. Prepnúť program sa naučí celá rodina ale vybrať kartu keď je tma, navyše prijímač nenapíše že nemá oprávnenie aby všetci vedeli čo je príčinou, mať ďalší prijímač pre načítavanie zápisov a potom vrátiť kartu nazad to by mňa dr.blo. |
Dagy2
![]() |
|
@Dagy2Ja som samozrejme mal aj nelinuxi venujem sa tomu dosť dlho tak si viem porovnať výhody a nevýhody,linux s E2 používam od roku 2012 za ten čas som kartu nemusel nikde inde strkať.A nie je to ani každý druhý kto chce aktualizuje kto nechce nie ide to aj bez toho.Čo sa týka tých odborných firiem záleží na koho natrafíš ako všade je to ľudoch a nie každý kto to predáva by to aj mal predávať treba vedieť u koho nakupovať.Ja zásade kupujem box bez nastavenia a ak to aj nastavené je ide to hneď preč a to je jeden z hlavých problémov tých ktorý si to sami nevedia nastaviť od predajcu je to prepluginované zbadá aktualizáciu spustí ju a je problém ![]() |
peto197601
![]() |
|
@Dagy2Problémy se zápisy jsem měl na Xtrendu 8000,a vyřešil jsem to modulem.Teď ho mám jako druhý,a světe div se zápisy ve čtečce chodí. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 126 |
![]() |
|
to tornyZvuk mám v režimu PCM, myslím, že se tak nastaví po Továrním nastavení.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostJo, díky. Chtěl jsem zkusit tvoje nastavení na svém přijímači, jestli výpadky zvuku nejsou jenom v případě nějakého režimu. Ale je to stejné, jako u mně. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 617 |
![]() |
|
![]() |