![]() |
|
Karty do TV nebo STBChlapi prosím, je v dnešní době lepší vložit kartu do TV nebo ještě koupit satelitní přijímač. A mají některé značky TV třeba problémy s kartami. Dík. |
jeníček1
Registrace: 9/2020 Příspěvků: 39 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
RE: Karty do TV nebo STBNo, záleží co od toho očekáváš. Já tedy doporučuji externí přijímač s otevřeným operačním systémem Linux. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
....mam aj aj ... a nevidim v tom ziaden diamatralny rozdiel :)teda az na to ze v jednej miestnosti mam o jeden ovladac navyse :) TV: Samsung sat primac: VU+ & Panasonic nech sa dari, ahoj ![]() ps: popis je na zakladne obycajneho cloveka :) co je rad ze si pusti vecer nieco v TV :) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
@jeníček1Až nato, že kartu do TV vložíš len s modulom.![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
RE: Karty do TV nebo STBa z toho pramenia všetky nevýhody TV napríklad takú nahrávku prehráš len v tom TV |
peto197601
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 119 |
![]() |
|
Karty do TV nebo STBSom tiež za externi prijímač ale linux. Máš tam viac vymoženosti a výhod ako rôzne plugins(aplikacie pre OP linux) A jednoduchšie zoradovanie stanic ako na TV kde je večina problem a nemusiš mať viac ovladačov lebo večina linux ovládačov je univerzal na zakladne funkcie TV. JA mam Edision-3 Tuneri jeden hybrid DVB-S/DVB-t2 a vsetko v H. 265/HEVC takze TV mam len ako zobrazovač a mal som aj Dreambox 7000, Xtrend 6000 kde je tiež univerzalny ovladac. Sat/TV/VCR/DVD |
miro75
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 163 |
![]() |
|
@peto197601To áno, ale dá sa to upraviť nejakým softom v PC prehráš to všade![]() VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 718 |
![]() |
|
Karty do TV nebo STBKdyž se tazatel takto ptá,tak učitě o ty zbytečnosti nemá ani zájem ani šajnaJENÍČKU : rozhodně dobrý modul to TV i s karou a máš po zbytečných starostch😎😎😏 |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
RE: Karty do TV nebo STB-- Základní rozdíly/omezení u mě-TV SONY/VU:-- TV má jenom diseq 1.0, to znamená že umí max. 4 LNB -- TV má omezený počet uložených satelitních kanálů, favorites atd. -- TV má pomalejší přepínání sat. kanálů -- TV - na poslech internetových radií musí být zapnutá televize -- Když máš v TV kabelovku i satelit, musíš měnit s kartou i modul. Když máš satelit zvlášť, jen přepneš input a koukáš. Někomu to nevadí, mě ano. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@JeníčekJeníčku, ako píše prvý kolega - čo od toho očakávaš:karta v TV je veľmi vhodná pre "pozeračov" TV, tzn. jednoduché zapnutie, prepínanie programov, jeden ovládač. Všetko funguje ako má, netreba sa toho báť. Možno aj niečo nahrať ak si napríklad vonku a chceš si pozrieť program večer alebo na druhý deň. ak máš navyše nejakú aplikáciu v TV ako je netflix, kodi a TV slúži na pozretie bežného večerného programu je to úplne v pohode. hlavné nevýhody TV, v tomto prípade je potrebné mať STB - ak vyžaduješ mať EPG k dispozícii hneď po zapnutí TV. U TV musíš precvakať všetky TP a MUXy - ak chceš EPG používať aj na iné veci ako len pozrieť čo práve dávajú - je dosť nepoužiteľné a to nehovorím o nejakom vyhľadávaní programov - ak chceš nejaké nahrávky archivovať - v TV, s haváriou TV idú dočerta aj všetky nahrávky, pretože nahrávacie médium USB/HDD je "spárované" s TV - ak chceš viacerých prevádzkovateľov - obyčajné TV nemajú 2 CI sloty, resp. ak aj majú tak často je problém s ich bezproblémovou funkciou - ak chceš naraz pozerať a nahrávať - aj keď existujú dvoj-tunery je problém so súčasným dekodovaním TV od Technisatu fungujú ako "STB so zabudovaným zobrazovačom" takže tam funguje všetko ako v STB ale máš len jeden DO, ale pochybujem že by si zháňal v ČR takýto TV. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
@kostik123nejakým![]() |
peto197601
![]() |
|
@jeníček1Opakuje se zde klasický scénář, zadavatel příspěvku prosí o radu, napíše jeden-dva řádky bez bižších info a očekává "rady" na 2stránky. Mělo by to být opačně, zadavatel popíše detailně /dvoustránkově/ svůj stav a svoje požadavky, priority, atd a pak se dá rozumně odpovědět /jednořádkově, nebude třeba víc/. Proč si máme domýšlet, co od toho vlastně očekáváš?...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Karty do TV nebo STBJa nevim jak vy, ale ja mam externí linuxový sat box a ovladač je pouze jeden. K boxu jsem totiž připojil běžný PC monitor bez tunerů, co se po zapnuti boxu sam zapne a nastavi na spravny vstup, zvuk je vyřešený HDMI extractorem a bednama. Pro menší TV nejlepší řešení, pro větší může být problém sehnat monitor velikosti 40palcu a vice. Kromě toho tu ale mame dve dalsi TV, jednu LG a jednu Panasonic, takze muzu srovnat:Za mě nevyhody tuneru v TV: - Již zmíněné pomalejší přepínání, celkově i pomalejší rozhraní ve všech urovnich (seznam programů, EPG, menu nastavení...) - TV neumí EPGrefresh - Nahrávku možno přehrát pouze v TV, TV navíc nahrávání zformátuje disk na který se nahrává - Na SAT a DVB-T2 jsou 2 oddělené seznamy programů, navíc má LG nepoužitelné menu pro editaci seznamu kanálů, autor zřejmě předpokládal že tam uživatel moc často nepoleze - TV nenaladí MIS a T2-MI - K boxu se můžu připojit přes SMB a přistupovat k disku, takže si můžu po síti vytáhnout nahrávku do PC nebo poslat do boxu MKV s filmem Opravdu tohle nevyváží tyto týhody samostatné TV, tedy - Menší množství kabelů - TV má sice smart funkce ale z nich se u nás používá pouze HbbTV a Youtube které zvládá i box. Ani nevim kde se do TV doinstalovavaji nove aplikace T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 125 |
![]() |
|
RE: Karty do TV nebo STBZa mě je vhodné koupit satelitní combo přijímač a TV mít jen jako zobrazovadlo ( už kvůli vzpomínaným komplikovaným přepínáním mezi pozemním a sat tunerem) Stačí pak jeden ovladač, kdy se zapnutím sat. přijímače zapne i TV na daný vstup. |
lubos32
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
RE: Karty do TV nebo STBJeniček dal málo informací tak že nevíme oč mu jde.Za mě.Pokud tv bude jen přijdu zapnu koukám a žádné jiné programy na orbitu ho nezajímají tak mu to bude plně vyhovovat.Že tv zformátuje disk není uplně pravda pokud použije větší flešku.Já používám 32GB Fat a nic se neformátuje.Že nejdou seřadit programy do jednoho menu?Musí koupit tv která to umí.Jestli mu jde pouze o koukání tak Linux nepotřebuje a jestli je to hlavní tv na kterou se bude koukat s manželkou tak už Linux teprve ne,protože by ho to nutilo porád něco zkoušet a hrát si s Linuxem a manželka by koukala na něj jak si hraje a ne na tv.Mám smart tv a vůbec si nestěžuji,jestli se program přepne za 1 nebo 2 vteřiny je mě jedno a vše na co koukám je přes tv. Linux jsem si koupil jako hračku a za těch 5 měsíců co jej mám stále něco zkouším zvlášť pokud přijimač má multiboot tak je to výborná hračka která možná dokáže rozpálit některé manželky. Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
@lubos32Všetko to závisí od typu použitého combo stb a typu tv. Pri niektorých TV (napr. LG) môže byť takéto ovládanie "polovičné", t.j. Pri tom LG a linux stb mám skúsenosť, DO od stb zapne TV, ale už ho nedokáže vypnúť. Pritom ten istý stb, pri inom TV - značky Samsung zapne telku ale aj vypne úplne v pohode.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@peto197601Napríklad Xilisoft Video Converter Ultimate ktorý používam ja, zaplatíš cca 400, 500kč a máš ho nastálo. Nedám naňho dopustiť![]() ![]() ![]() VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
![]() |
|
@mmiriboyto ale zaleží aj na značke stb niektoré LG v pohode vypínajú a naopak samsung len zapnú |
peto197601
![]() |
|
@peto197601pozerám, že ho zdražili na 41.97 dolárov cca 895 kč. Osobne som ho kupoval za 25 dolárov.http://www.xilisoft.com/webapp/pay.php?product_code=x-video-converter-ultimate7 VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
![]() |
|
@peto197601Ja osobne doma používam len linux stb a pri týchto stb mám odskúšané image OpenPli, ale preferujem OpenATV.Pri nelinux stb nemám skúsenosti z HDMI-CEC. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@kostik123ja to nepotrebujem používam zásadne vlastný box na úpravu nemám čas a ešte platiť další program |
peto197601
![]() |
|
@mmiriboypíšem o linuxe![]() |
peto197601
![]() |
|
JarousZáleží na značce tv, třeba Sony fleška 64GB na nahrávání tv jí zformátuje a nahrávka je nepoužitelná v jiných tv aj v SONY. LG má minimální velikost 64GB....., |
pedro
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
@peto197601Veď aj ja!Xtrend 10000 HD mi telku Samsung v pohode zapne aj vypne. Image OpenATV. A v inej izbe Formuler F4 Turbo Combo a aj Gigablue Trio 4K síce zapnú telku LG, ale ani jeden s týchto stb ju nedokáže vypnúť! Na vypnutie musím použiť origo DO od TV. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@peto197601mmiriboy má pravdu, aj ja mám len linuxové stb a s LG aj na viacerých typoch podobný problém. Všetky ostatné značky dokonca aj shit ECG a Sencor fungujú dobre.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
RE: Karty do TV nebo STBVy se tady všichni rozepisujete co máte doma. Ale pisatel se rozhoduje mezi vložení karty do TV a nebo koupit sat Stb. Já osobně taky doporučuji Linux. No jsou to další peníze.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |